Απαγορεύει τις εμφανίσεις «ενοχλητικών» καλλιτεχνών το Πεκίνο
Τις εμφανίσεις ξένων καλλιτεχνών που «βλάπτουν την εθνική κυριαρχία» θα απαγορεύσει το Πεκίνο, ανακοίνωσε η κινεζική κυβέρνηση. Η απόφαση έρχεται μετά το ξέσπασμα της Μπγιορκ υπέρ του Θιβέτ σε συναυλία τον Μάρτιο.
Τις εμφανίσεις ξένων καλλιτεχνών που «βλάπτουν την εθνική κυριαρχία» θα απαγορεύσει το Πεκίνο, ανακοίνωσε η κινεζική κυβέρνηση. Η απόφαση έρχεται μετά το ξέσπασμα της Μπγιορκ υπέρ του Θιβέτ σε συναυλία τον Μάρτιο.
«Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε κάθε καλλιτεχνική ομάδα ή μεμονωμένο πρόσωπο που έχει συμμετάσχει σε ενέργειες που απειλούν την εθνική μας κυριαρχία» ανέφερε το υπουργείο Πολιτισμού της Κίνας σε ανακοίνωσή του.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η απαγόρευση ισχύει επίσης για τους καλλιτέχνες που «υποκινούν εθνικό μίσος», που «απειλούν την εθνική ενότητα», που «υποστηρίζουν την προσβολή των ηθών ή τον φεουδαλισμό και την προκατάληψη» ή εκείνους που «παραβιάζουν την θρησκευτική πολιτική ή τους καλλιτεχνικούς κανόνες»
Η ανακοίνωση έρχεται μερικούς μήνες μετά το θέμα που δημιουργήθηκε, όταν σε συναυλία της στη Σαγκάη, η τραγουδίστρια Μπγιόρκ φώναξε τη φράση: «Θιβέτ, Θιβέτ» κατά τη διάρκεια του τραγουδιού Declare Independence.
Μετά το περιστατικό το κινεζικό υπουργείο Πολιτισμού είχε δηλώσει ότι το ξέσπασμα της τραγουδίστριας «ήταν ενάντια στους νόμους της Κίνας και πλήγωσε τα αισθήματα του κινεζικού λαού».
Μπορεί τα New Year's resolutions να μοιάζουν λίγο αστεία, αλλά αν είναι να μπούμε σε αυτό το «παιχνίδι» ας το κάνουμε σωστά. Τα μυστικά για να πετύχουμε τους στόχους μας.