Αλλαγές στις ετικέτες των αντηλιακών σχεδιάζει η ΕΕ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε διαλόγου με τη βιομηχανία καλλυντικών για τη βελτίωση των ετικετών στα αντηλιακά προϊόντα από το 2007. Έμφαση θα δίνεται στην προστασία από την ακτινοβολία UVA, καθώς ο λεγόμενος «δείκτης προστασίας» αφορά μόνο τη UVB.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Πέμπτη την έναρξη διαλόγου με τη βιομηχανία καλλυντικών και άλλους φορείς για τη βελτίωση των ετικετών στα αντηλιακά προϊόντα από το 2007.
Έμφαση θα δίνεται στην προστασία από την ακτινοβολία UVA, η οποία που προκαλεί πρόωρη γήρανση του δέρματος και διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος και αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνο του δέρματος. Ο δείκτης προστασίας (SPF) που αναγράφεται σήμερα στις συσκευασίες των αντηλιακών αφορά μόνο την ακτινοβολία UVB, η οποία σχετίζεται κυρίως με τα ηλιακά εγκαύματα αλλά σχετίζεται και με τον καρκίνο.
Η Κομισιόν θεωρεί ότι οι ετικέτες των αντηλιακών σήμερα είναι συχνά παραπλανητικές και προκαλούν σύγχυση στον καταναλωτή.
Στόχος των διαβουλεύσεων είναι η παρουσίαση μέχρι το τέλος του χρόνου συγκεκριμένων συστάσεων προς τη βιομηχανία, η οποία μέσα στο 2007 θα κληθεί να τις εφαρμόσει, ώστε να υπάρξει εναρμόνιση, απλούστευση και μεγαλύτερη αξιοπιστία των κανόνων που ισχύουν για τις ετικέτες των αντηλιακών προϊόντων.
Οι νέες ετικέτες θα πρέπει να περιλαμβάνουν απλές και σαφείς οδηγίες χρήσης του αντηλιακού προϊόντος με όλες τις αναγκαίες προειδοποιήσεις και υποδείξεις για ενδεχόμενες παρενέργειες.
Ιδιαίτερη μέριμνα θα δίνεται επίσης στις ευπαθείς κατηγορίες του πληθυσμού όπως είναι τα νεογέννητα και τα παιδιά.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Φ hill Sessions επιστρέφει στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα 16 συναυλιών
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.