Προβληματικό το στέγαστρο στο αρχαίο νεκροταφείο στο Τσέπι Μαραθώνα
Ελαττωματικό αποδεικνύεται το στέγαστρο που έχει τοποθετηθεί στο νεκροταφείο της Πρώιμης Εποχής του Χαλκού (2.700-2.300 π.Χ.) στο Τσέπι του Μαραθώνα, αφού με τις πρώτες βροχές το νερό πέρασε στον αρχαιολογικό χώρο.
Ελαττωματικό αποδεικνύεται το στέγαστρο που έχει τοποθετηθεί στο νεκροταφείο της Πρώιμης Εποχής του Χαλκού (2.700-2.300 π.Χ.) στο Τσέπι του Μαραθώνα, αφού με τις πρώτες βροχές το νερό πέρασε στον αρχαιολογικό χώρο.
Η διαρροή σημειώθηκε παρά το γεγονός ότι, για την καλύτερη προστασία των αρχαιοτήτων από τη βροχή και τον αέρα, το στέγαστρο είναι κλειστό ολόγυρα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος, το πρόβλημα πιθανότατα δημιουργείται από παρακείμενο ρέμα στη δυτική πλευρά του αρχαιολογικού χώρου, το οποίο ρέει ανεξέλεγκτα προς τη νεκρόπολη.
Αυτός, άλλωστε, ήταν ο λόγος για τον οποίο είχε κατασκευαστεί ένα τοιχίο, ώστε να αντιμετωπίζεται η ροή του ύδατος. Ωστόσο, ούτε αυτή η λύση ήταν ιδανική, καθώς η μόνη ριζική αντιμετώπιση είναι η διευθέτηση της κοίτης του ρέματος.
Όμως, στο νέο έργο, που σχεδίασε ο αρχιτέκτων δεν Τάσος Μπίρης, δεν υπήρξε πρόβλεψη για την επίλυση του προβλήματος. Το έργο είχε ενταχθεί στο γενικότερο πρόγραμμα αποκατάστασης των μνημείων του Μαραθώνα -όπου περιλαμβανόταν και η ανακαίνιση του μουσείου- εν όψει των Oλυμπιακών Αγώνων.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας