Διευκρινίσεις Τατούλη για την έκθεση αυτοκινήτων στο ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο
Διευκρινίσεις για τη θέση της κυβέρνησης αναφορικά με την επικείμενη έκθεση γνωστής εταιρείας αυτοκινήτων στο ναό του Ποσειδώνα έδωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Πολιτισμού Π.Τατούλης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ.Λεβέντη.
Την πρόθεση της κυβέρνησης να προστατεύσει την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας, επιχειρώντας ταυτόχρονα να την αξιοποιήσει για την αναπτυξιακή προοπτική της κοινωνίας, εξέφρασε ο υφυπουργός Πολιτισμού Πέτρος Τατούλης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Λεβέντη στη Βουλή, σχετικά με έκθεση γνωστής εταιρείας αυτοκινήτων στο ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.
«Η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας και των μνημείων της είναι δεδομένη και ξεκάθαρη» δήλωσε ο κ. Τατούλης, εκφράζοντας παράλληλα την πρόθεση της κυβέρνησης να την αξιοποιήσει για την αναπτυξιακή προοπτική της κοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής ενέταξε και την έκθεση αυτοκινήτων της εταιρείας BMW στο ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.
Διαβεβαίωσε δε ότι δεν θα γίνει τίποτα εντός του περιφραγμένου χώρου του μνημείου και δεν θα υπάρχει ούτε το σήμα της εταιρείας ούτε διαφημιστικές πινακίδες, ενώ χαρακτήρισε πολύ σημαντική για τη χώρα την εκδήλωση της εταιρείας, στην οποία θα συμμετέχουν 4.500 στελέχη απ όλο τον κόσμο.
Από την πλευρά του ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι πολλοί αρχαιολόγοι διαφώνησαν με την απόφαση αυτή του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, η οποία ελήφθη, όπως υποστήριξε, με ισοψηφία και με τη διπλή ψήφο του προέδρου του, κ. Ζαχαρόπουλου, ο οποίος τυγχάνει να είναι και γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού.
«Τα μνημεία μας και οι αρχαιολογικοί μας χώροι πρέπει να προστατεύονται και όχι να παραχωρούνται για διαφημιστικές εκδηλώσεις, γιατί υποβαθμίζουν τον πολιτισμό μας. Αυτή η απόφαση μπορεί να ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου» κατέληξε ο κ. Λεβέντης.
Ανταπαντώντας, ο κ. Τατούλης επανέλαβε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να χρησιμοποιηθεί η πολιτιστική κληρονομιά ως μοχλός ανάπτυξης της χώρας και ότι κανένα μνημείο δεν κινδυνεύει, ενώ υπενθύμισε ότι ανάλογα συμβάντα είχαν σημειωθεί και επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.
Οι άνθρωποι με ουσιαστικές φιλίες ζουν περισσότερο και έχουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιοπάθεια ή εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με νέα έρευνα
Σύμφωνα με νέα μελέτη, μικρές αλλαγές στην καθημερινή κίνηση, όπως το πιο γρήγορο περπάτημα ή το ανέβασμα από τις σκάλες, μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την υγεία
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Φ hill Sessions επιστρέφει στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα 16 συναυλιών
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας