Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Ισόπαλο 2-2 το μεγάλο παιχνίδι ΑΕΚ-ΠΑΟ, μια ανάσα από την κορυφή ο Ολυμπιακός

Ισόπαλο 2-2 το μεγάλο παιχνίδι ΑΕΚ-ΠΑΟ, μια ανάσα από την κορυφή ο Ολυμπιακός

Ο ΠΑΟ πήρε το 2-2 στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Η «Ένωση» βρέθηκε πίσω με 2-0 και έχασε την ευκαιρία να βγει νικήτρια χάνοντας πέναλτι με τον Τσιάρτα. Ο ΠΑΟ έμεινε στην κορυφή με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται ένα βαθμό πίσω, ύστερα το 1-0 επί του Πανηλειακού.

26

Ο Παναθηναϊκός αγωνιζόμενος με 10 παίκτες σε όλο το β ημίχρονο πήρε την ισοπαλία με 2-2 από την ΑΕΚ. Η «Ένωση» βρέθηκε να χάνει με 2-0, ισοφάρισε και έχασε την ευκαιρία να βγει νικήτρια χάνοντας πέναλτι με τον Τσιάρτα. Έτσι οι «πράσινοι» έμειναν στην κορυφή με τον Ολυμπιακό δεύτερο ύστερα το «φτωχό» 1-0 επί του Πανηλειακού.

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 2-2

Χωρίς νικητή έληξε το αθηναϊκό ντέρμπι που έγινε στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2, με τους «πράσινους» να κρατούν την κορυφή της Α εθνικής και την ΑΕΚ να βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς προτίμησε να ξεκινήσει με ενισχυμένο κέντρο και μοναδικό προωθημένο τον Ίβιτς (σ.σ. έπαιξε με πυρετό). Ο Γιάννης Οκκάς, λίγο πιο πίσω, για να βοηθά τους Τσιάρτα, Γεωργάτο και Κατσουράνη στην ανάπτυξη της ομάδας.

Όσο για τον Λυμπερόπουλο, έμεινε στον πάγκο, προφανώς για λόγους τακτικής, αλλά ίσως και επειδή αντίπαλος ήταν ο Παναθηναϊκός, μέχρι πρότινος ομάδα του Καλαματιανού άσου. Από την πλευρά του, ο Ιτζάκ Σουμ παρέταξε την ομάδα με το γνωστό 4-4-2 και τους Κωνσταντίνου, Παπαδόπουλο στην επίθεση, ενώ ο Κυργιάκος ανέλαβε την επιτήρηση των Οκκά και Ίβιτς, ανάλογα με την περίπτωση.

Το παιχνίδι ξεκίνησε νωθρά, καθώς καμία ομάδα δεν μπορούσε να πάρει τον έλεγχο. Η ΑΕΚ είχε μία πρωτοβουλία στα χαφ, όμως η αμυντική γραμμή του Παναθηναϊκού δεν δυσκολευόταν να περιορίσει τους επιθετικούς της «Ένωσης». Με εξαίρεση την φάση του 17ου λεπτού, όταν ο Γεωργάτος έκανε λάθος επιλογή και στέρησε την ΑΕΚ από ένα σχεδόν βέβαιο γκολ (σ.σ. ήταν μόνοι τους οι Ιβιτς και Οκκάς), η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν κατάφερε να απειλήσει.

Κάτι ανάλογο και στο αντίπαλο στρατόπεδο, με την διαφορά ότι οι «πράσινοι» αποδείχθηκαν πιο αποτελεσματικοί. Στο 19, λοιπόν, ο Σανμαρτεάν εκτέλεσε ένα φάουλ από τα δεξιά στέλνοντας την μπάλα συστημένη στον Κυργιάκο, που με κοντινή προβολή άνοιξε το σκορ. Και πριν καλά-καλά προλάβουν να συνέλθουν οι τυπικά γηπεδούχοι, στο 28, ο Φύσσας εκμεταλλεύθηκε σύγχυση στην μικρή περιοχή του Χιώτη (σ.σ διαμαρτυρήθηκε άδικα για φάουλ) και διαμόρφωσε το 2-0.

Κάπου εκεί, οι παίκτες του Παναθηναϊκού νόμισαν ότι πήραν το παιχνίδι, γεγονός που εκμεταλλεύθηκε ιδανικά η ΑΕΚ που βγήκε στην επίθεση. Ετσι, στο 43, ο Μπορμπόκης «εξέθεσε» τον Φύσσα και με καταπληκτική κάθετη μπαλιά έβγαλε τετ-α-τετ τον Γωργάτο που με αριστερό πλασέ πρόλαβε την έξοδο του Χαλκιά και μείωσε σε 2-1, σκορ με το οποίο τελείωσε το ημίχρονο.

Όμως, τα δεδομένα είχαν πλέον αλλάξει, αφού ο Γιούρκας Σεϊταρίδης είδε μέσα σε δύο λεπτά ισάριθμες φορές την κίτρινη κάρτα του Ευθυμιάδη (για διαμαρτυρία στη φάση του γκολ και για δυνατό μαρκάρισμα στο 44) και άφησε τους «πράσινους» με δέκα παίκτες για ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο, σε μία αυστηρή απόφαση.

Το αριθμητικό μειονέκτημα υποχρέωσε τον Ισραηλινό τεχνικό να αποσύρει στην ανάπαυλα τον Παπαδόπουλο και να περάσει στην θέση του τον Μόρις. Παράλληλα, ο Μπάγεβιτς έφερε τον Τσιάρτα στην αριστερή πλευρά και έτσι η ΑΕΚ επέβαλε γρήγορα τον ρυθμό της. Στο πρώτο 10λεπτο της επανάληψης, ο Γεωργάτος έχασε δύο καλές ευκαιρίες να ισοφαρίσει, ενώ οι «πράσινοι» προσπαθούσαν να αντιδράσουν με αντεπιθέσεις.

Σε μία απ΄ αυτές (58) ο Σανμαρτεάν εκτέλεσε φάουλ και η μπάλα, αφού κόντραρε στο τείχος, έφτασε στον αμαρκάριστο Ζουτάουτας. Ο Λιθουανός αδράνησε προς στιγμήν και έδωσε την δυνατότητα στον Χιώτη να απομακρύνει σε κόρνερ το αδύναμο πλασέ. Η «Ένωση» εξακολούθησε να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι, όμως δεν μπορούσε να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Μπάγεβιτς έριξε στο 66ο λεπτό στο παιχνίδι και τον Νίκο Λυμπερόπουλο, ο οποιος για πρώτη φορά έπαιξε αντίπαλος της ομάδας που τον καθιέρωσε, ενώ λίγο αργότερα (74) ο Ναλιτζής αντικατέστησε τον Ίλια Ίβιτς.

Στο δίλεπτο 77-78 υπήρξαν δύο περιπτώσεις, μία για κάθε ομάδα, όπου ζητήθηκε πέναλτι (ανατροπή του Μόρα από τον Χένρικσεν και του Κωστένογλου στον Σανμαρτεάν), όμως ο Ευθυμιάδης έδειξε -σωστά- «παίζετε». Στην αντεπίθεση, η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι, όταν ο Δραμινός διαιτητής κατελόγισε την «εσχάτη των ποινών» σε μαρκάρισμα του Κυριάκου στον Ναλιτζή. Όμως ο Χαλκιάς απεσώβησε την ισοφάριση, μπλοκάροντας την εκτέλεση του Τσιάρτα.

Οτι, όμως, δεν κατάφερε ο Ναουσαίος άσος από τα 11 βήματα, το έκανε με εντυπωσιακό τρόπο ο Γεωργάτος που αναδείχθηκε σε ήρωα της ΑΕΚ. Ο έμπειρος μεσοαμυντικός πήρε στο 86 την μπάλα από την μεσαία γραμμή, πλαγιοκόπησε από τα αριστερά την άμυνα του Παναθηναϊκού και, την στιγμή που όλοι περίμεναν ότι θα κάνει σέντρα, εξαπέλυσε έναν «κεραυνό», διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.

ΑΕΚ: Χιώτης, Μπορμπόκης (66 Λυμπερόπουλος), Κωστένογλου, Ζαγοράκης, Οκκάς, Τσιάρτας, Γεωργέας, Μόρας, Κατσουράνης, Γεωργάτος, Ίβιτς (74 Ναλιτζής).
Παναθηναϊκός: Χαλκιάς, Χένρικσεν, Μάριτς, Σεϊταρίδης, Παπαδόπουλος (46 Μορις), Ζουτάουτας, Κυργιάκος, Σανμαρτεάν, Κωνσταντίνου, Φύσσας, Μικάελσεν (71 Κωνσταντινίδης).

Ολυμπιακός-Πανηλειακός 1-0

Πολύ δύσκολα, όπως μαρτυρά και το τελικό σκορ, ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τον εντυπωσιακό -για ακόμη μία φορά- Πανηλειακό, μετά από ένα παιχνίδι που μοναδικό κέρδος για τους τυπικά γηπεδούχους ήταν οι τρεις βαθμοί.

Μπροστά σε περίπου 10.000 θεατές, που βρέθηκαν στο «Αλκαζάρ», λόγω τιμωρίας των πρωταθλητών, ο Ολυμπιακός μπήκε νωθρά στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα ο Πανηλειακός, που έπαιξε από το πρώτο λεπτό ανοικτό ποδόσφαιρο, να δημιουργήσει κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ των πρωταθλητών.

Σταδιακά, οι παίκτες του Προτάσοφ απέκτησαν τον έλεγχο του αγώνα, όμως η υπεροχή τους ήταν άκαρπη. Παράλληλα, οι Πυργιώτες δεν σταμάτησαν τις προσπάθειες τους για αιφνιδιασμό, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Αλλωστε, ο Σάκης Τσιώλης είχε δηλώσει πριν το παιχνίδι, ότι θα παρατάξει την ομάδα του με στόχο να παίξει καλή μπάλα.

Τελικά, και ενώ όλα έδειχαν ότι οι δύο ομάδες θα πήγαιναν στα αποδυτήρια χωρίς γκολ, στο 44 και μετά από σύγχυση στα καρέ του Λιούρδη, ο Ζιοβάνι από κοντά άνοιξε το σκορ.

Στην επανάληψη, ο Πανηλειακός μπήκε φουριόζος και στο 52 λίγο έλειψε να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά το δυνατό σουτ του νεαρού Τσίγκα έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κατεργιαννάκη.

Ένα τέταρτο αργότερα, ο Ολυμπιακός έχασε μοναδική ευκαιρία να καθαρίσει το παιχνίδι, αλλά ο Καφές δεν κατάφερε να σκοράρει από πλεονεκτική θέση.

Στα λεπτά που απέμειναν μέχρι την λήξη, η εμπειρία των παικτών του Ολυμπιακού, ήταν αυτή που κράτησε το σκορ στα επίπεδα του 1-0, καθώς ο Πανηλειακός προσπάθησε -ανεπιτυχώς- να διαφυλάξει τα μετόπισθεν και να αιφνιδιάσει σε κάποια αντεπίθεση.

Ολυμπιακός: Κατεργιαννάκης, Μαυρογενίδης, Καρεμπέ, Κωστούλας, Βενετίδης, Στολτίδης, Καφές, Γεωργιάδης (71` Καστίγιο), Γκώνιας (60` Νινιάδης), Τζιοβάνι (88΄ Τάτσης), Τζόρτζεβιτς.
Πανηλειακός: Λιούρδης, Βύντρα, Τασσίδης, Τσιώλης, Ταραλίδης (58` Σπυρόπουλος), Σωτήρχος, Μαρκορά, Μωϋσιάδης, Τσίγκας, Κοταρέλας (65` Δερμιτζόγλου), Μάρης (66` Μανίκας).

Δεκεπέντε προσαγωγές στη Ν.Σμύρνη

Δεκαπέντε άτομα έχουν προσαχθεί και εξετάζονται στην Αστυνομία για τα επεισόδια που έγιναν λίγο πριν την έναρξη του αγώνα ΑΕΚ-Παναθηναικού. Συγκεκριμένα στις 7 το απόγευμα νεαροί οπαδοί του ΠΑΟ πέταξαν φωτοβολίδες στην οδό Φιλελλήνων στο Σύνταγμα με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά που προξένησε ζημιές σε ένα ΙΧ αυτοκίνητο.

Λίγο αργότερα άλλη ομάδα πέταξε βόμβες μολότοφ στην διασταύρωση Βουλιαγμένης και Ηλία Ηλιού χωρίς να προκληθούν ζημιές. Αργότερα έγιναν συμπλοκές μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων μέσα στο γήπεδο όπου τραυματίσθηκαν 3 άτομα. Τελικά τα επεισόδια δεν πήραν έκταση λόγω της επέμβασης της Αστυνομίας.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 4 αγώνες)
Παναθηναϊκός 10
Ολυμπιακός 9
Ηρακλής 8
ΑΕΚ 8
Αρης 7
ΠΑΟΚ 7
Πανιώνιος 6
Αιγάλεω 6
Προοδευτική 5
Πανηλειακός 4
Χαλκηδόνα 4
ΟΦΗ 4
Ιωνικός 3
Ακράτητος 3
Καλλιθέα 2
Ξάνθη 1

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο