Νέα Ζηλανδία: Απίθανο να βρεθούν επιζώντες μετά την κατολίσθηση που έπληξε κάμπινγκ
Η επιχείρηση για την ανεύρεση επιζώντων σε κάμπινγκ που επλήγη από κατολίσθηση, στη Νέα Ζηλανδία, έχει σταματήσει και πλέον οι προσπάθειες επικεντρώνονται στον εντοπισμό των νεκρών
Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο ότι θεωρεί πλέον απίθανο να υπάρχουν επιζώντες μετά την κατολίσθηση που έπληξε κάμπινγκ στο Βόρειο Νησί, αφού την προηγούμενη νύχτα εντοπίστηκαν ανθρώπινα λείψανα στον τόπο της καταστροφής (φωτογραφία, επάνω, από TVNZ via Reuters).
Η τύχη έξι ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων δύο ανηλίκων, αγνοείται μετά την κατολίσθηση που προκλήθηκε την Πέμπτη – εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων που είχαν προηγηθεί – σε χώρο κάμπινγκ στο όρος Μονγκανούι, στην ανατολική ακτή του νησιού. Στο σημείο υπήρχαν πολλές οικογένειες παραθεριστών.
«Πληροφορούμαστε συντετριμμένοι αυτό που όλοι φοβόμασταν»
🚨 Heavy rainfall triggered deadly landslides
📍 North Island of New Zealand, mainly Welcome Bay and a campground on Mount Maunganui, a popular tourist site
Η επιχείρηση για την ανεύρεση επιζώντων έχει σταματήσει και πλέον οι προσπάθειες επικεντρώνονται στον εντοπισμό των νεκρών, δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Τιμ Αντερσον.
«Η πιθανότητα να βρεθεί κάποιος ζωντανός είναι εξαιρετικά απίθανη, σύμφωνα με τους ειδικούς, αλλά δεν μπορείς ποτέ να το αποκλείσεις», είπε ο Αντερσον σε δημοσιογράφους.
Από την Πέμπτη, όταν οι πρώτοι διασώστες που έσπευσαν στο σημείο ανέφεραν πως άκουσαν φωνές στα χαλάσματα, δεν έχουν προκύψει σημάδια ζωής, σύμφωνα με την αστυνομία.
«Πληροφορούμαστε συντετριμμένοι αυτό που όλοι φοβόμασταν», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κρίστοφερ Λάξον σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.
«Προς τις οικογένειες που έχουν χάσει αγαπημένα τους πρόσωπα: κάθε Νεοζηλανδός θρηνεί μαζί σας», συμπλήρωσε.