Ο Ολυμπιακός μετά τη νέα ήττα από την Μπαρτσελόνα μπαίνει σε ρυθμούς… «διαβολοβδομάδας» και παίζει δύο εντός έδρας παιχνίδια που πρέπει να κερδίσει κόντρα σε Βαλένθια και Βιλερμπάν. Η ήττα στη Βαρκελώνη ήταν πισωγύρισμα, όμως οι ερυθρόλευκοι καλούνται να αντιδράσουν και να κάνουν το 2/2 στην εβδομάδα που έρχεται για να επέλθει ηρεμία.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα έχει την τύχη από την Κυριακή και μετά να έχει στις προπονήσεις και στη διάθεση του την τελευταία προσθήκη στο ερυθρόλευκο ρόστερ, που δεν είναι άλλος από τον Μόντε Μόρις. Ο Αμερικανός γκαρντ είναι ο «εκλεκτός» που θα καλύψει το κενό που άφησε ο Κίναν Έβανς μετά τον σοβαρό τραυματισμό του και ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό μέχρι το τέλος της χρονιάς.
«Μπαίνει» άμεσα ο Μόρις
Ο Μπαρτζώκας θα έχει στη διάθεση του, ενδεχομένως ακόμη και για τη «διαβολοβδομάδα» τον 30χρονο, που όμως σίγουρα θα χρειαστεί και χρόνο προσαρμογής στη Euroleague. Ωστόσο, η απουσία του Τάισον Γουόρντ για ένα μήνα λόγω τραυματισμού και η εμφάνιση της ομάδας κόντρα στην Μπαρτσελόνα δεν αποκλείεται να τον ρίξει από νωρίς στα… βαθιά.
Ο Μόρις αποτελεί τη δεύτερη προσθήκη στον Ολυμπιακό μεσούσης της σεζόν, μετά τον Φρανκ Νιλικίνα, δείγμα και της ατυχίας που έχει «χτυπήσει» για άλλη μια χρονιά τους Πειραιώτες. Πλέον, ο Μπαρτζώκας θα έχει να διαχειριστεί ένα ρόστερ 16 παικτών, με τον Γουόρντ όμως να μην υπολογίζεται τουλάχιστον για τέσσερις εβδομάδες.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μόρις είναι ο 18ος συνολικά παίκτης στο ρόστερ, μιας και είναι εκτός για όλη τη χρονιά και οι Κίναν Έβανς και Μουσταφά Φαλ λόγω τραυματισμών, ενώ συνολικά οι Πειραιώτες έχουν φτάσει τον τεράστιο αριθμό των 11 ξένων, με τους δύο όμως να μην υπολογίζονται καθόλου για φέτος (ίσως προλάβει το φινάλε της σεζόν ο Φαλ).
Ο Ολυμπιακός και το depth chart με την προσθήκη του Μόρις
Από εκεί και πέρα, έχει σημασία και το αν ο Μπαρτζώκας αποφασίσει να χρησιμοποιήσει τον Μόντε Μόρις και στο ελληνικό πρωτάθλημα για να βρει ρυθμό και να παίξει σε ευρωπαϊκό στιλ, ειδικά από τη στιγμή που ο Γουόρντ δεν θα υπολογίζεται για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, όλα θα φανούν όταν έρθει ο Αμερικανός στην Ελλάδα και αφού κάνει τις πρώτες προπονήσεις για να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση είναι.
Ο ΟΦΗ πέτυχε και τρία τέρματά του στο πρώτο ημίχρονο (16′, 45+4′ Σαλσίδο, 45πεν. Φούντας) κι έτσι πήρε εύκολη νίκη με 3-0 κόντρα στον Πανσερραϊκό, για την 14η αγωνιστική της Super League.
LIVE: Κηφισιά – Αστέρας. Παρακολουθήστε live στις 20:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Κηφισιά – Αστέρας για τη 14η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Τηλεοπτικά από το COSMOTE SPORT 1.
LIVE: Μπαρτσελόνα – Οσασούνα. Παρακολουθήστε live στις 19:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπαρτσελόνα – Οσασούνα για τη 16η αγωνιστική της La Liga. Τηλεοπτικά από το Novasports Prime.