Ο Γιώργος Λάνθιμος βρέθηκε στα Σχολεία Γυναικείων Φυλακών Ελεώνα – Όχι στο στίγμα, ναι στην έκφραση
Ο Γιώργος Λάνθιμος παρακολούθησε την πρόβα των μαθητριών στα Σχολεία Γυναικείων Φυλακών Ελεώνα βιντεοσκοπώντας τη διαδικασία, ενώ φωτογραφήθηκε μαζί με τις γυναίκες που συμμετείχαν στο εργαστήριο.
Ο Γιώργος Λάνθιμος πραγματοποίησε επίσκεψη στα Σχολεία των Γυναικείων Φυλακών Ελεώνα, στο πλαίσιο ενός μουσικοχορευτικού εργαστηρίου που έλαβε χώρα στο κατάστημα κράτησης.
Το δρώμενο διοργανώθηκε από την Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ), μέσω των Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών της Δράσεων, που έχει ως στόχο την υλοποίηση προγραμμάτων σε φυλακές με στόχο την καλλιτεχνική έκφραση, την κοινωνική ένταξη και την πρόσβαση στην τέχνη.
Ο σκηνοθέτης παρακολούθησε την πρόβα των μαθητριών, βιντεοσκοπώντας τη διαδικασία, ενώ φωτογραφήθηκε μαζί με τις γυναίκες που συμμετείχαν στη δράση.
Η ανακοίνωση
«Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΝΘΙΜΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ !!!!
Σήμερα το μουσικοχορευτικό εργαστήριο των Κοινωνικών Δράσεων της ΕΛΣ και των Σχολείων μας είχε οσκαρική αύρα. Ο Γιώργος Λάνθιμος φωτογράφισε και βιντεοσκόπησε ολόκληρη την πρόβα των κοριτσιών μας. Ταπεινός και σχεδόν αόρατος κινήθηκε ανάμεσά τους κι εκείνες απολάμβαναν το κάθε δευτερόλεπτο.
Ευχαριστούμε τις δασκάλες της Λυρικής Κωνσταντίνα Σπυροπούλου και Μαργαρίτα Τρίκκα την υπεύθυνη του προγράμματος Καλλιρρόη Παπαδοπούλου, τη μουσικό Μάρθα Μαυροειδή και φυσικά την Προϊσταμένη των Κοινωνικών Δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κυρία Εύα Καρτερού».
Ζωή
Σε αυτό το σημείο μπορεί να συμβάλει η τέχνη, η οποία απομακρύνει τους ανθρώπους από τα στερότυπα, τη ρουτίνα, την εσωτερική πικρία και, προσφέρει μια χείρα βοηθείας σε όσους/ες την χρειάζονται.
Άλλωστε, αποδεδειγμένα, όλες οι μορφές τέχνης προάγουν την ελεύθερη έκφραση και τη δημιουργικότητα – ουσιαστικά, την αίσθηση του να νιώθεις ζωντανός/ή κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη που ενδέχεται να σε πονάει.
- Άννα Φόνσου: Στο νοσοκομείο μετά από κρυολόγημα – Η ανακοίνωση από το Σπίτι του Ηθοποιού
- «Μας κάνατε υπερήφανους»: Συγχαρητήρια του πολιτικού κόσμου για τη μεγάλη επιτυχία της Εθνικής Πόλο
- Φθιώτιδα: Φωτιά στα Βασιλικά – Σηκώθηκαν τέσσερα εναέρια μέσα
- Τζωρτζάτος και Αργυρόπουλος βραβεύτηκαν ως καλύτεροι στο World Cup (vid)
- Γαλλία: Συναγερμός στο Μπορντό – Οι πύρινες φλόγες απειλούν ολόκληρη την πόλη – Σκέψεις για εκκένωσή της
- Σκουμπάκης: «’Ηταν ένας τρελός τελικός και λατρεύω την ομάδα μας» (vid)
- Ρίγη συγκίνησης στην απονομή του χρυσού μεταλλίου στην Εθνική Πόλο (vid)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [26.07 – 01.08.2026]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)










![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-315x220.jpg)

















![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [26.07 – 01.08.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/4257ae45-2cab-437a-995f-0bca4858a655-315x220.jpeg)




































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442