Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Κρήτη: Συλλαλητήριο αγροτών σε αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων – Δέχτηκαν επίθεση με χημικά από την αστυνομία

Κρήτη: Συλλαλητήριο αγροτών σε αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων – Δέχτηκαν επίθεση με χημικά από την αστυνομία

Με ρίψη χημικών και κρότου λάμψης απάντησε η αστυνομία στην προσπάθεια των αγροτών να σπάσουν τον αστυνομικό φραγμό και να αποκλείσουν τα αεροδρόμια σε Ηράκλειο και Χανιά στην Κρήτη

Ένταση δημιουργήθηκε πριν λίγο στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης, στο Ηράκλειο καθώς έγινε ρίψη χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αποκλείσει το χώρο, με αφορμή το μεγάλο συλλαλητήριο αγροτών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και αλιέων που είναι σε εξέλιξη.

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι ομάδα αγροτών κατάφεραν και μπήκαν στην πίστα του αεροδρομίου με τον αερολιμένα να εκδίδει Notam που αναφέρει το κλείσιμο του αεροδρομίου. Σύμφωνα με το Patrisnews, δυο πτήσεις από την Αθήνα και τη Ρόδο αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στο σημείο αναχώρησης.

YouTube thumbnail

YouTube thumbnail

Οι διοργανωτές της κινητοποίησης εκτιμούν ότι η συμμετοχή αγγίζει τα 4.000 άτομα, ενώ αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στο αεροδρόμιο, τόσο από την εθνική οδό, όσο και από την πόλη του Ηρακλείου, με αποτέλεσμα οι ταξιδιώτες να αναγκάζονται να πηγαίνουν με τα πόδια μέχρι τις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου.

Σύμφωνα το patris, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που έφτασαν στο σημείο, κατέβηκαν από τα τρακτέρ και επιχείρησαν να περάσουν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ για να πάνε στο αεροδρόμιο πεζή.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε χρήση χημικών για να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους, ενώ εκτοξεύτηκαν και πέτρες προς τις κλούβες της ΕΛ.ΑΣ.

Στα Χανιά ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με οχήματα των ΤΑΕ και μεταφοράς προσωπικού, απέκλεισαν την κύρια κεντρική οδική αρτηρία που οδηγεί στο αεροδρόμιο, καθώς οι αγρότες κατευθύνονταν προς τα εκεί.

Οι αγρότες έχουν αποκλείσει και το αεροδρόμιο των Χανίων, το οποίο θα μείνει κλειστό τουλάχιστον μέχρι τις 17:30.

Πολλοί εξ αυτών κατάφεραν να περάσουν τον αστυνομικό κλοιό και κατευθύνονται προς το αεροδρόμιο. Άλλοι εγκλωβίστηκαν πίσω από τις αστυνομικές δυνάμεις και επικράτησε ένταση με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών και κρότου λάμψης. Αγρότες που προσπαθούν να περάσουν από τον αστυνομικό κλοιό αναποδογύρισαν ένα περιπολικό.

Μεγάλο συλλαλητήριο αγροτοκτηνοτρόφων

Η προσυγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από το Παγκρήτιο Στάδιο, με αγροτοκτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και αλιείς να σπεύδουν με τρακτέρ, αλλά και αγροτικά οχήματα και στη συνέχεια να κατευθύνονται προς το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης».

YouTube thumbnail

«Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να ταλαιπωρήσουμε τον κόσμο», ανέφερε νωρίτερα ο πρόεδρος της Παγκρήτιας Συντονιστικής Επιτροπής Κτηνοτρόφων και πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ανωγείων, Βασίλης Μανουράς, ο οποίος αν και επεσήμανε ότι θα κάνουν ό,τι είναι εφικτό για να μην υπάρξει ταλαιπωρία, εντούτοις ζήτησε εκ των προτέρων συγνώμη, εφόσον αυτό σε κάποιες περιπτώσεις δεν καταστεί εφικτό.

«Είναι θέμα επιβίωσης», σημείωσε ο κ. Μανουράς, διευκρινίζοντας, σύμφωνα με το cretalive,  ότι η Συντονιστική Επιτροπή αναμένεται να αποφασίσει πώς θα συνεχίσουν την κινητοποίησή τους και προς τα πού θα κατευθυνθούν.

Πάντως, οι συμμετέχοντες προσανατολίζονται σε κύκλο διαμαρτυριών που θα έχουν «επ’ αόριστον» διάρκεια, ενώ ανάμεσα στα συνθήματα που αναγράφουν σε πανό είναι «δεν μιλάμε πια, διεκδικούμε».

Εικόνα από cretalive

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο