Στη «μάχη» του Europa League ρίχνονται Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ την Πέμπτη (6/11) απέναντι σε Μάλμε και Γιουνγκ Μπόις. Παράλληλα, η ΑΕΚ ετοιμάζεται για την αναμέτρηση με τη Σάμροκ Ρόβερς για το Conference League την ίδια μέρα.
Δύο μέρες πριν τα παιχνίδια των ελληνικών ομάδων, η UEFA έκανε γνωστούς τους διαιτητές που θα σφυρίξουν σε Σουηδία, Τούμπα και Νέα Φιλαδέλφεια.
Στο Μάλμε – Παναθηναϊκός ορίστηκε ο Σκωτσέζος Νίκολας Γουόλς. Ο 34χρονος, ο οποίος δεν έχει σφυρίξει ξανά παιχνίδι ελληνικής ομάδας, θα έχει μαζί του τους συμπατριώτες του Φράνσις Κόνορ, Ντάνιελ ΜακΦάρλαν, ενώ 4ος ορίστηκε ο Κρίστοφερ Γκράχαμ. Στο VAR θα έιναι οι Κέβιν Κλάνσι και Στίβεν ΜακΛιν.
Οι διαιτητές στα ματς ΠΑΟΚ και ΑΕΚ
Στο ΠΑΟΚ – Γιουνγκ Μπόις θα σφυρίξει ο Σρτζαν Γιοβάνοβιτς, elite διαιτητής από τη Σερβία, ο οποίος έχει βρεθεί άλλες δύο φορές στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, τη σεζόν 2019-2020 είχε οριστεί ξανά σε παιχνίδι του «δικεφάλου του βορρά», απέναντι στην ΑΕΛ στη Λάρισα, όπου ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 1-2, ενώ το 2021 ήταν στο παιχνίδι ΑΕΚ – Ολυμπιακός (1-5) στο ΟΑΚΑ. Μαζί του θα είναι οι Ούρος Στόικοβιτς και Μίλαν Μιχαΐλοβιτς ως βοηθοί, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Νόβακ Σίμοβιτς. Στο VAR θα βρίσκονται οι Μόμτσιλο Μάρκοβιτς και Οβίντιου Χάτσεγκαν.
Στη Νέα Φιλαδέλφεια για το ΑΕΚ – Σάμροκ Ρόβερς ορίστηκε ο Χοσέ Λουίς Μουνουέρα, ο οποίος στο παρελθόν έχει σφυρίξει τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού με τη Λανς στο ΟΑΚΑ το 2024 (2-0) και τη Σαμσουνσπόρ φέτος (2-1). Μαζί του θα βρίσκονται οι Ντιέγκο Μπαρμπέρο Σεβίγια και Αντόνιο Μαρτίνες Μορένο, με τέταρτο τον Αλεχάντρο Κιντέρο Γκονζάλες. Στο VAR είναι ο Χουάν Μαρτίνεζ Μουνουέρα με βοηθό τον Χόρχε Φιγκερόα Βάσκεζ.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Φ hill Sessions επιστρέφει στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα 16 συναυλιών
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.
Προκρίσεις στην τελική φάση των προκριματικών του Μουντιάλ για Ιταλία, Κόσοβο, Δανία, Πολωνία και Σουηδία, ενώ στα πέναλτι πέρασαν Τσέχοι και Βόσνιοι. - Δείτε τα ζευγάρια των τελικών.
Σερβικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ προκειμένου να μιλήσει με τον γιο του Στογιάκοβιτς και να τον πείσει να διαλέξει την Εθνική Σερβίας, αντί της Ελλάδας.