«Σεφτέ» στο φετινό Eurobasket 2025 έκανε η Λετονία, η οποία δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στην Εσθονία, την οποία πάντως κατάφερε να νικήσει με 72-70, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της διοργάνωσης.
Οι Εσθονοί ήταν εκείνοι που είχαν τα ηνία του αγώνα για όλο το πρώτο μέρος και μέχρι τα τελευταία λεπτά της τρίτης περιόδου. Κάπου εκεί η αντεπίθεση της ομάδας του Λούκα Μπάνκι ξεκίνησε και έτσι κατάφερε να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα.
Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Κριστάπς Πορζίνγκις με 29 πόντους, ενώ ο Ρίτσαρντς Λόμαζ μέτρησε 9 και ο Αρτούρς Ζάγκαρς 8 πόντους. Από την άλλη πλευρά, ο Αρτούρ Κονόντσουκ και ο Ματίας Τας είχαν από 13 πόντους έκαστος, για να προσθέσει άλλους 12 ο Κρίστιαν Κουλαμάε.
Η Εσθονία παρέμεινε άποντη για 10:42 λεπτά κόντρα στη Λετονία
Η Λετονία πήρε τη νίκη στο «νήμα» κόντρα στους Εσθονούς με 72-70, με την ομάδα του Χέικο Ρανούλα να πετυχαίνει ένα απίστευτο αρνητικό ρεκόρ, καθώς δεν κατάφερε να σκοράρει για 10:42 λεπτά.
Συγκεκριμένα, ο Κρίστιαν Κουλαμάε σκόραρε για το 61-54, 2:32 πριν το φινάλε της τρίτης περιόδου, με τον ίδιο παίκτη να σπάει την «κατάρα» της αστοχίας, πετυχαίνοντας ένα καλάθι 1:51 πριν το τέλος του αγώνα για το 64-66.
Σε αυτό το διάστημα, η ομάδα του Λούκα Μπάνκι έτρεξε ένα σερί 12-0, με τους Λετονούς να μένουν και εκείνοι χωρίς καλάθι για 5:08 λεπτά στην τέταρτη περίοδο, με τον Πορζίνγκις να «σπάει το ρόδι» από τη γραμμή των βολών.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η Βαλένθια άντεξε μέχρι το 64' απέναντι στη Ρεάλ, στο Μεστάγια, όχι όμως παραπάνω. Καρέρας (65') και Εμπαπέ (90+1') «λύτρωσαν» τη «βασίλισσα» η οποία νίκησε με 2-0 και πλησίασε ξανά στην κορυφή.
Παρόλα αυτά η Γιουβέντους κινδυνεύει να βρεθεί εκτός τροχιάς εξόδου στο Champions League καθώς η Ρόμα μπορεί να την πιάσει στην τέταρτη θέση. Η «Μεγάλη Κυρία» έχανε 2-0
Ως το τέλος θα δοθεί η φετινή μάχη του τίτλου της Super League, όπως δήλωσε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό.