Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Μεγαλύτερη η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία – Τι συζήτησε ο Μητσοτάκης με τον Ζελένσκι

Μεγαλύτερη η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία – Τι συζήτησε ο Μητσοτάκης με τον Ζελένσκι

Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Κυριάκος Μητσοτάκης είχαν νέα επικοινωνία, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του ο Ουκρανός πρόεδρος - Τι πρότεινε ο Έλληνας πρωθυπουργός, τι συμφωνήθηκε

Σε μια σειρά από επικοινωνίες προχώρησε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τον μηχανισμό PURL, με τον οποίο ευρωπαϊκές χώρες θα πληρώνουν για την αποστολή αμερικάνικων όπλων στο Κίεβο.

Η Ελλάδα εμπλέκεται όλο και περισσότερο στον πόλεμο στην Ουκρανία με τις αποφάσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ανάμεσα στους πρωθυπουργούς και προέδρους με τους οποίους μίλησε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος ήταν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Ζελένσκι δεν αναφέρει τι ακριβώς συζήτησαν για τη χρηματοδότηση του εξοπλισμού της Ουκρανίας, ωστόσο σημειώνει ότι μίλησαν για την ενίσχυση της αεράμυνας του Κιέβου.

Αυτή η τοποθέτηση, όπως είναι φυσικό, προκαλεί πολλά και εύλογα ερωτήματα όπως πότε αποφασίστηκε κάτι τέτοιο, πώς θα γίνει αυτό και πόσο θα κοστίσει, εκτός από το ότι βαθαίνει η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Αναλυτικότερα, ο Ουκρανός πρόεδρος, σε ανάρτησή του, γράφει: «Μίλησα με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη. Συντονίζουμε τις ενέργειές μας και αναζητούμε ευκαιρίες για να παρέχουμε μεγαλύτερη προστασία στους Ουκρανούς.

Συζητήσαμε την ενίσχυση των δυνατοτήτων της αεροπορικής άμυνας μας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό τώρα, καθώς η Ρωσία συνεχίζει να πραγματοποιεί όλο και πιο βίαιες επιθέσεις κατά της Ουκρανίας. Μίλησα για έναν νέο μηχανισμό αγοράς αμερικανικών όπλων, τον οποίο εφαρμόζουμε από κοινού με τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ. Η συμβολή κάθε χώρας μπορεί πραγματικά να ενισχύσει τους υπερασπιστές μας».

Η πρόταση Μητσοτάκη στον Ζελένσκι

Στην ίδια ανάρτηση ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναφέρει ότι: «Ο Κυριάκος υπέβαλε επίσης μια καλή πρόταση για την ανάκαμψη της χώρας μας, ιδίως για την αποκατάσταση των λιμενικών υποδομών της Οδησσού και την ανάπτυξη διαδρόμων μεταφορών και logistics στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Συμφωνήσαμε ότι οι ομάδες μας θα εργαστούν για την υλοποίησή της.

Είμαι ευγνώμων για την αποφασιστική υποστήριξη προς την Ουκρανία και την προθυμία να κάνουμε ακόμη περισσότερα».

Η σχετική ανάρτηση στο Χ:

Ένα δισεκατομμύριο δολάρια από ευρωπαϊκά κράτη για αγορά όπλων από τις ΗΠΑ

Σε άλλη ανάρτησή του ο Ζελένσκι ενημέρωσε ότι μίλησε με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, σημειώνοντας ότι «σε δύο ημέρες συγκεντρώθηκε ένα δισεκατομμύριο δολάρια από τους Ευρωπαίους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ για την αγορά αμερικάνικων όπλων.

Headlines:
Δείτε όλες τις Τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο