Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ αγρότες της Θεσσαλονίκης – Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις για καθυστερήσεις στις πληρωμές

Στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ αγρότες της Θεσσαλονίκης – Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις για καθυστερήσεις στις πληρωμές

«Δεν μας είδατε να βγαίνουμε στον δρόμο καλοκαίρι, τώρα θα βγούμε και καλοκαίρι», τόνισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τριλόφου Χρήστος Τσιλιάς κατά την κινητοποίηση έξω από τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι αγρότες του νομού Θεσσαλονίκης, πραγματοποιώντας το μεσημέρι της Παρασκευής 1 Αυγούστου συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Όπως τονίζουν οι αγρότες, σύμφωνα με το voria.gr, παρά τα συνεχή αιτήματα για το πότε θα πληρωθούν τις επιδοτήσεις, δεν λαμβάνουν καμία απάντηση, την ώρα που τα έξοδα από λιπάσματα, ρεύμα και εργατικά χέρια, βαραίνουν τον προϋπολογισμό τους.

«Δεν μας είδατε να βγαίνουμε στον δρόμο καλοκαίρι, τώρα θα βγούμε και καλοκαίρι»

«Μαζευόμαστε για πιο δυναμικές κινητοποιήσεις», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης με την προϊσταμένη του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τριλόφου Χρήστος Τσιλιάς, επισημαίνοντας ότι «δεν μας είδατε να βγαίνουμε στον δρόμο καλοκαίρι, τώρα θα βγούμε και καλοκαίρι».

Την ερχόμενη Δευτέρα 4 Αυγούστου στις 22.00 πρόκειται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη των αγροτών της Ανατολικής Θεσσαλονίκης στη Θέρμη, όπου θα αποφασίσουν εάν θα προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να φτάσουν μέχρι και σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Μουδανιών στην καρδιά της τουριστικής περιόδου.

Τα τρακτέρ στους δρόμους, οι αγρότες στα… «κάγκελα»

Σε ασυνήθιστες για την εποχή κινητοποιήσεις προχώρησαν το προηγούμενο διάστημα αγρότες και κτηνοτρόφοι με τη Θεσσαλία να… σέρνει τον χορό. Οι καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις για τις ζημιές από τον Daniel και το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ βγάζει τα τρακτέρ στους δρόμους με συμβολικούς αποκλεισμούς αυτοκινητοδρόμων.

Δύο χρόνια μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel και μεγάλη μερίδα αγροτών, όπως λένε οι αγροτοσυνδικαλιστές, δεν έχουν λάβει ακόμη το σύνολο των αποζημιώσεων που δικαιούνται.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο