«The History of Sound»: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ του κινηματογραφικού έρωτα των Πολ Μέσκαλ και Τζος Ο’Κόνορ
Η ταινία «The History of Sound», σε σκηνοθεσία του Όλιβερ Χέρμανους, βασίζεται στο ομώνυμο διήγημα του Μπεν Σάτακ, ο οποίος υπογράφει σενάριο της ταινίας.
Η Mubi κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας «The History of Sound», με πρωταγωνιστές τους Πολ Μέσκαλ και Τζος Ο’Κόννορ, η οποία ήταν υποψήφια για το Χρυσό Φοίνικα στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.
Η ταινία «The History of Sound», σε σκηνοθεσία του Όλιβερ Χέρμανους («Living», «Moffie»), βασίζεται στο ομώνυμο διήγημα του Μπεν Σάτακ, ο οποίος έγραψε και το σενάριο της ταινίας.
Επιτυχία, ευτυχία, νέοι έρωτες
Όπως αναφέρεται στην επίσημη σύνοψη, η ιστορία του queer ιστορικού ρομάντζου έχει ως εξής: «Ο Λιονέλ Μέσκαλ είναι ένας ταλαντούχος τραγουδιστής από την επαρχία του Κεντάκι, που μεγάλωσε με τα μουσικά κομμάτια που τραγουδούσε ο πατέρας του στη βεράντα του σπιτιού τους. Το 1917, αφήνει το οικογενειακό αγρόκτημα για να φοιτήσει στο Μουσικό Ωδείο της Βοστώνης. Εκεί συναντά τον Ντέιβιντ (Ο’Κόνορ), έναν γοητευτικό φοιτητή μουσικών σπουδών που σύντομα επιστρατεύεται για να ριχτεί στον πόλεμο. Το 1920, οι δυό τους περνούν τον χειμώνα περπατώντας στα δάση και τα νησιά του Μέιν, συλλέγοντας λαϊκά τραγούδια με σκοπό να τα διαφυλάξουν για τις μελλοντικές γενιές».
»Ο Λιονέλ περιπλανιέται στην Ευρώπη στα είκοσί του και στα τριάντα του, χτίζοντας μια νέα ζωή γεμάτη επιτυχία και ευτυχία, και βιώνοντας νέους έρωτες. Ωστόσο, συνεχώς επιστρέφει στις αναμνήσεις του από το σύντομο διάστημα που πέρασε με τον Ντέιβιντ, προσπαθώντας να κατανοήσει τον αντίκτυπο της σχέσης τους. Τελικά, μια υπενθύμιση της συνεργασίας τους αποκαλύπτει γιατί η σχέση τους ήταν τόσο δυνατή».
Δυσκολίες
Το έργο παρέμεινε σε καιρό σε εκκρεμότητα, καθώς χρηματοδότηση ήταν δύσκολο στοίχημα ενόσω πανδημία συνέχιζε να μαίνεται. Στο μεταξύ, ο Μεσκάλ και ο Ο’Κόνορ (ο οποίος επίσης απέκτησε φήμη για τις ταινίες Challengers και La Chimera του περασμένου έτους) γίνονταν αστέρες του κινηματογράφου.
«Η ζωή τους άλλαζε κυριολεκτικά, και πάντα υπήρχε αυτή συλλογική σκέψη: Πού μπορούμε να βρούμε το χρόνο για να αναγκάσουμε το σύμπαν να μας αφήσει να κάνουμε αυτή την ταινία;», λέει ο Χέρμανους, του οποίου η τελευταία ταινία, το βρετανικό ιστορικό έργο Living, κέρδισε δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ, όπως μεταδίδει το Vanity Fair.
«Πιθανότατα δεν θα μπορούσαμε να γυρίσουμε αυτή την ταινία όταν θέλαμε, το 2022, επειδή ο Πολ Μεσκαλ και ο Τζος Ο’Κόνορ δεν ήταν αυτοί που γνωρίζουμε σήμερα».