Συστήνει κατηγορητήριο για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ το Κίνημα Δημοκρατίας – Ο Πιερρακάκης ανάμεσα στα ονόματα
Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε παραίτηση, σχολιάζοντας όσα είπε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο
Στη σύσταση κατηγορητηρίου για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ προχωρά το Κίνημα Δημοκρατίας.
Όπως τονίζει το Κίνημα Δημοκρατίας, «για μια ακόμη φορά, αναλαμβάνει να κάνει αυτό που οι υπόλοιποι αποφεύγουν: να εντοπίσει τις τεράστιες ευθύνες και να τις ονοματίσει στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ».
Συνεχίζει λέγοντας πως «ένα πλήρες σχέδιο κατηγορητηρίου βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, με σαφή πρόθεση να συμπεριληφθούν όλα τα πρόσωπα για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις εμπλοκής – χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς πολιτικούς ενδοιασμούς».
Σύμφωνα με το κόμμα που ηγείται ο Στέφανος Κασσελάκης «ανάμεσα στα ονόματα που εξετάζονται, με βάση στοιχεία που βρίσκονται στη δικογραφία, περιλαμβάνεται και ο Κυριάκος Πιερρακάκης, νυν υπουργός Οικονομίας. Υπάρχουν συνομιλίες που τον εμπλέκουν – και δεν πρέπει ούτε πρόκειται να αγνοηθούν».
Διαμηνύει πως «δεν θα επιτρέψουμε να χτιστεί άλλη μία υπόθεση «τεχνικής διαχείρισης» σκανδάλου, όπου το πολιτικό κέντρο εξουσίας μένει αλώβητο και το βάρος πέφτει μόνο στους εκτελεστές. Για μια ακόμη φορά αναλαμβάνουμε την ευθύνη».
Τέλος, επισημαίνει ότι «πρέπει επιτέλους να ακουστεί δυνατά και καθαρά ποιοι ήξεραν, ποιοι έπρατταν, ποιοι συγκάλυπταν και ποιοι ανέχονταν με τη σιωπή τους. Το κατηγορητήριο θα δοθεί άμεσα στη δημοσιότητα. Η χώρα χρειάζεται δικαιοσύνη!».
«Ευθύνη = παραίτηση», λέει ο Κασσελάκης
Σημειώνεται, επίσης, ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, με σχόλιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε παραίτηση, σχολιάζοντας όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο.
«Μας κάνει και χάρη… Ευθύνη = Παραίτηση», ανέγραψε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας.
- Κατώτατος μισθός: Η «νάρκη» πριν η κυβέρνηση «πατήσει το κουμπί» της αύξησης
- Πώς η ανατροφή του σκύλου διαμορφώνει το ταμπεραμέντο του;
- Θέμα χρόνου η έναρξη της συνεργασίας της Λίβερπουλ με τον Τσάμπι Αλόνσο
- Χάρις Αλεξίου: Τι της είπε Γάλλος γιατρός όταν έχασε τη φωνή της
- Πλημμύρισαν δρόμοι στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας-Εφιστάται η προσοχή των πολιτών
- «Ο Μυταράς ήξερε ότι υπήρχε θέμα με τα πλαστά έργα» – Η χήρα του ζωγράφου για την υπόθεση Τσαγκαράκη
- Χρηματοδότηση 15.000.000€ σε Δήμους της Στερεάς Ελλάδας για έργα ύδρευσης
- Μονέκε για Μίλερ-ΜακΙντάιρ και Ολυμπιακό: «Είμαι σίγουρος ότι γίνονται συζητήσεις»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 26.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/dreokt-oCd0woIR6Ww-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442