Βουλή: Στο αρχείο η μήνυση Καρυστιανού σε 14 βουλευτές της ΝΔ – Τον Ιούλιο η ψηφοφορία για άρση ασυλίας
Η μήνυση της κ. Καρυστιανού αφορούσε στα αδικήματα της εσχάτης προδοσίας, παράβασης καθήκοντος και κατάχρησης εξουσίας - Η επιτροπή δεοντολογίας αναμένεται να συνεδριάσει στις επόμενες δύο βδομάδες
Στη Βουλή και την επιτροπή δεοντολογίας έφτασε η μήνυση της Μαρίας Καρυστιανού και συγγενών θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, στους 14 βουλευτές της ΝΔ και μέλη της προανακριτικής επιτροπής που συστάθηκε για τον Χρήστο Τριαντόποπουλο και το περίφημο μπάζωμα του χώρου του δυστυχήματος στα Τέμπη.
Η μήνυση της κ. Καρυστιανού αφορούσε στα αδικήματα της εσχάτης προδοσίας, παράβασης καθήκοντος και κατάχρησης εξουσίας. Με βάση τον ΚτΒ οι μηνύσεις που έρχονται εναντίον μελών της εθνικής αντιπροσωπείας πηγαίνουν στην αρμόδια επιτροπή Δεοντολογίας που εισηγείται στην Ολομέλεια -μετά από συζήτηση- την άρση ή μη της βουλευτικής ασυλίας.
Έτσι και στην προκειμένη περίπτωση η επιτροπή δεοντολογίας αναμένεται να συνεδριάσει στις επόμενες δύο βδομάδες και να θέσει επί τάπητος το ζήτημα, παρότι- σύμφωνα με την πλειοψηφία- πρόκειται για μια προδήλως αβάσιμη κατηγορία.
Η πλειοψηφία μάλιστα συνεδρίασε το μεσημέρι της Τρίτης προκειμένου να αποφασίσει πως θα διαχειριστεί την υπόθεση παρότι θεωρεί πως θα έπρεπε να είχε τεθεί στο αρχείο ήδη από την εισαγγελία, καθώς «το δικαίωμα του βουλευτή στη ψήφο και την έκφραση γνώμης είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο ποινικής αξιολόγησης».
Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως υπάρχει σχετικό δεδικασμένο τη περίοδο των μνημονίων αλλά και εκείνη της συμφωνίας των Πρεσπών και χαρακτηρίζουν τη μήνυση «προδήλως αβάσιμη».
Στη πράξη όμως φαίνεται πως κανείς στη ΝΔ δεν είναι διατεθειμένος να υποστεί τη βάσανο της κριτικής που θα ξεσήκωνε η επιλογή του να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο, φοβούμενοι προφανώς τις κοινωνικές αντιδράσεις και την καχυποψία της αντιπολίτευσης.
Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται σε δύο περίπου βδομάδες, η υπόθεση να περάσει από την επιτροπή Δεοντολογίας η οποία -μετά από ψηφοφορία- θα εισηγηθεί σχετικώς στην Ολομέλεια.
Η τελευταία μέσα στον Ιούνιο θα αποφασίσει ως κυρίαρχο όργανο, με ονομαστική ψηφοφορία την άρση ή μη της ασυλίας των 14 βουλευτών -μελών- της προανακριτικής επιτροπής Τριαντόπουλου.
- Θεσσαλονίκη: 45χρονος επαίτης γρονθοκόπησε δύο γυναίκες μετά από καυγά
- Greece: Turning Every POS into a Cash Hub
- Ο χριστουγεννιάτικος οδηγός αγοράς για όλους τους τύπους δώρων
- YOUR SANTA IS HERE και το δώρο που σου αξίζει είναι η ελευθερία να κινείσαι όπως θέλεις
- Η Lotte Betts-Dean, οι δυσκολίες στην Ελλάδα και το μέλλον: Ο Δημήτρης Σουκαράς μεγάλωσε μέσα στη μουσική
- Άτυχος ο Τζίμας: Πολύ σοβαρός ο τραυματισμός του, χάνει την υπόλοιπη σεζόν (pics)
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιχείρηση της ΔΑΟΕ στην Κρήτη για τις παράνομες επιδοτήσεις – 15 συλλήψεις
- Θάνος Μικρούτσικος: Η εξομόλογηση της συζύγου του για τον χωρισμό τους και την πολιτική
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442