Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
«Δεν πρόκειται να το κερδίσω»: Ο Γκάι Πιρς για την πρώτη του υποψηφιότητα στα βραβεία Όσκαρ με το «The Brutalist»

«Δεν πρόκειται να το κερδίσω»: Ο Γκάι Πιρς για την πρώτη του υποψηφιότητα στα βραβεία Όσκαρ με το «The Brutalist»

Ο 57χρονος ηθοποιός Γκάι Πιρς είναι για πρώτη φορά υποψήφιος για το βραβείο Όσκαρ Β' Ανδρικού ρόλου, ωστόσο ξέρει πως δεν θα είναι αυτός που στο τέλος της βραδιάς θα κρατάει το χρυσό αγαλματάκι στα χέρια του.

Είναι μια από τις πιο γνωστές φιγούρες της μεγάλης οθόνης, έχοντας σημαντικούς ρόλους σε επιτυχημένες ταινίες – ανάμεσα σε αυτές οι «L.A. Confidential», «Memento», «Prometheus», «Iron Man 3». Ωστόσο, κατά ένα περίεργο τρόπο, ο Γκάι Πιρς δεν ήταν ποτέ υποψήφιος για κάποιο βραβείο Όσκαρ.

Αυτό ήρθε να αλλάξει φέτος μέσα από την ταινία «The Brutalist». Το φιλμ του Μπρέιντι Κόρμπετ, που σαρώνει τα βραβεία σε όλα τα μεγάλα κινηματογραφικά φεστιβάλ έως τώρα, «χάρισε» στον 57χρονο ηθοποιό μια υποψηφιότητα για το Όσκαρ Β’ Ανδρικού ρόλου. Και ο Γκάι Πιρς κλήθηκε να μιλήσει για αυτό στην εφημερίδα The Guardian.

View this post on Instagram

A post shared by The Academy (@theacademy)

«Είναι αστείο. Όχι αστείο που δεν είχα προταθεί ξανά για ένα βραβείο Όσκαρ, αλλά επειδή είμαι τώρα υποψήφιος» δήλωσε ο γνωστός ηθοποιός και συνέχισε: «Όταν μου το είπαν η αντίδρασή μου ήταν κάπως «ω, είναι όντως πραγματικότητα; Εντάξει, άρα αυτό συμβαίνει στην πραγματικότητα»».

Ωστόσο ο Γκάι Πιρς είναι και ξεκάθαρος το πως θα τελειώσει αυτή η υποψηφιότητα: είναι σίγουρος ότι στο τέλος της βραδιάς δεν θα είναι αυτός που θα κρατάει στα χέρια του το βραβείο Όσκαρ.

«Φέτος ήμουν υποψήφιος σε διάφορα βραβεία και έως τώρα δεν έχω κερδίσει κανένα» λέει γελώντας και συμπληρώνει: «Ξέρω πως δεν θα κερδίσω. Ο Κίραν Κάλκιν θα φύγει με το βραβείο στα χέρια ξανά».

View this post on Instagram

A post shared by The Brutalist (@thebrutalistmov)

Η αλήθεια είναι ότι φέτος με τον ρόλο του ως Χάρισον Λι Βαν Μπούρεν στο φιλμ «The Brutalist», ο Γκάι Πιρς ήταν υποψήφιος για BAFTA, Χρυσή Σφαίρα και Gotham Award – τα δύο από τα τρία τα έχασε από τον Κίραν Κάλκιν που εντυπωσίασε με την ερμηνεία του στο «A Real Pain».

Ωστόσο ο Γκάι Πιρς δεν είναι από τους ανθρώπους που χάνουν το χιούμορ τους. «Αν έχω ετοιμάσει λόγο για τη βραδιά τον Όσκαρ; Έχω έναν έτοιμο εδώ και μερικούς μήνες – αλλά ακόμα δεν τον έχω χρησιμοποιήσει. Μπα, ξεχάστε το».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο