Μπρέιντι Κόρμπετ: Ο δημιουργός του «The Brutalist» δεν έχει βγάλει λεφτά παρά τα βραβεία και την επιτυχία της ταινίας
Ο σεναριογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός του φιλμ «The Brutalist» τόνισε ότι δεν έχει βγάλει χρήματα από την ταινία, έστω κι αν αυτή έχει συγκεντρώσει 31 εκατ. δολάρια έως τώρα στο box office.
Είναι μια από τις ταινίες της χρονιάς, έχοντας κερδίσει τους κριτικούς, τους θεατές και τα μεγάλα φεστιβάλ. Το φιλμ «The Brutalist» έως τώρα έχει κερδίσει έως τώρα τρεις Χρυσές Σφαίρες, τέσσερα BAFTA, ενώ είναι υποψήφιο για δέκα βραβεία Όσκαρ. Ενώ, ο δημιουργός της, Μπρέιντι Κόρμπετ μέσα σε μια μέρα έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο.
Ωστόσο ο 36χρονος, ο οποίος σκηνοθέτησε, έγραψε το σενάριο και ανέλαβε μέρος της παραγωγής της ταινίας, σε συνέντευξή του δεν δίστασε να πει ότι δεν έχει βγάλει χρήματα από το φιλμ – το οποίο έως τώρα έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 31 εκατ. δολάρια στο box office.
«Δεν έχω κάποιο οικονομικό κέρδος από τα δύο τελευταία μου φιλμ» δήλωσε στο podcast «WTF with Marc Maron» και τόνισε: «Χρειάστηκε να κάνω τρία διαφημιστικά στην Πορτογαλία. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που έβγαλα χρήματα τα τελευταία χρόνια», προτού συμπληρώσει ότι τα βγάζει πέρα από μια επιταγή που είχε πάρει πριν από τρία χρόνια για μια δουλειά.
Ο Μπρέιντι Κόρμπετ εξήγησε και τους λόγους που συμβαίνει αυτό. «Αν δείτε, υπάρχουν φιλμ που έκαναν πρεμιέρα στις Κάννες, δηλαδή περίπου πριν έναν χρόνο. Εγώ εδώ και έξι μήνες ασχολούμαι μόνο με την ταινία μου, την προώθησή της, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχω χρόνο να δουλέψω, ούτε να γράψω».
View this post on Instagram
Μάλιστα, τόνισε, ότι δεν είναι ο μόνος που βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση. «Ξέρω και άλλους δημιουργούς με ταινίες που πρωταγωνιστούν στα βραβεία φέτος που δεν έχουν να πληρώσουν το ενοίκιο τους» δήλωσε ο Μπρέιντι Κόρμπετ.
- Το μέλλον του Βαλαντσιούνας στους Νάγκετς και το NBΑ και τα δεδομένα για Παναθηναϊκό
- Global Sumud Flotilla: Το Ισραήλ κατέλαβε 10 σκάφη ανοιχτά της Κύπρου – Χάθηκε η επικοινωνία με πολλά ακόμη
- Γιάννης και Μαράια παίζουν μποξ και… προειδοποιούν γαμπρούς και νύφες των παιδιών τους: «Ερχόμαστε για σας»
- Εβδομάδα εξελίξεων στη Βουλή: Την Τετάρτη στην επιτροπή Θεσμών οι Δεμίρης και Τζαβέλλας για τις υποκλοπές
- Κάννες: Ηχηρή απουσία της Μπάρμπρα Στρέιζαντ – Γιατί ακύρωσε την εμφάνισή της
- Ανδρουλάκης: Οκτώ δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος – Η κυβέρνηση ταυτίστηκε με τη λεηλασία των ξένων funds
- Βατικανό: Μαθητές έμαθαν στον Πάπα να κάνει το «six – seven» [βίντεο]
- «Η Μπαρτσελόνα έχει στην κορυφή της λίστας της τον Βασίλη Σπανούλη»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 18.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-bhylviu-14464685-315x220.jpg)
































![Βατικανό: Μαθητές έμαθαν στον Πάπα να κάνει το «six – seven» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/fca1f0c8-papas-315x220.jpg)



































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442