Τσικνοπέμπτη: Θα την επηρεάσει η κακοκαιρία Coral; Πότε θα επιδεινωθεί ο καιρός, με «χιονομπόρες»
Το κύριο χαρακτηριστικό που θα έχει ο καιρός την Τσικνοπέμπτη θα είναι βοριάδες και το κρύο, κάτι που θα γίνει πολύ αισθητό. Η θερμοκρασία θα πέσει κι άλλο, κυρίως στα ανατολικά και βόρεια, με παγετό.
Η κακοκαιρία Coral επηρεάζει ολοένα και περισσότερες περιοχές και ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει ότι την Τσικνοπέμπτη ο καιρός θα κινηθεί στο ίδιο μοτίβο με σήμερα (19/2), ενώ από την Παρασκευή αναμένεται νέα επιδείνωση, με χιονομπόρες, από την Θήβα μέχρι τη Λάρισα.
Το Σάββατο το ξημέρωμα υπάρχουν ενδείξεις για λίγο πιο αξιόλογες μπόρες χιονιού στις Κυκλάδες σε πιο χαμηλά υψόμετρα, στη βόρεια Αττική και στην Εύβοια.
Για τα χιόνια ο Σάκης Αρναούτογλου επισημαίνει ότι ο κύριος όγκος του βαρομετρικού χαμηλού που κινείται από τα Βαλκάνια στη χώρα μας και την Τουρκία θα επηρεάσει πιο έντονα τη γειτονική χώρα με πυκνές χιονοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.
Ο Τάσος Αρνιακός αναφέρει από την πλευρά του ότι το έντονο κρύο θα μας συντροφεύει μέχρι το τέλος του μήνα.
«Περιμένουμε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, όχι όμως κάτι φοβερό και απίθανο. Μιλάμε για -7 στη Φλώρινα την Τσικνοπέμπτη, -7 στη Σαμαρίνα, Πτολεμαΐδα -4. Τσικνοπέμπτη και Παρασκευή η μέγιστη θερμοκρασία στην Αττική θα είναι 6-7 βαθμοί», λέει ο μετεωρολόγος.
«Για να χιονίσει θέλει και κρύο και υγρασία. Εάν δεν έχει υγρασία θα… φάμε ένα ξερόκρυο πάλι με βοριάδες. Θα έχουμε χιόνια στα βουνά από τα 600-700 μέτρα και πάνω. Εγώ δεν νομίζω ότι θα χιονίσει στο κέντρο της Αθήνας», προσθέτει ο ίδιος.
Live η πορεία της κακοκαιρίας:
Νέο έκτακτο δελτίο
Θυμίζουμε πως η ΕΜΥ επικαιροποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης (19/2) το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που είχε εκδώσει την προηγουμένη για την κακοκαιρία Coral, που πλήττει τη χώρα με χιόνια, ισχυρές βροχές, καταιγίδες και τσουχτερό κρύο.
Σύμφωνα με την επικαιροποίηση, σταδιακή επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από σήμερα μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα στη χώρα μας και την ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης-ανατολικής Μεσογείου, με έντονο κύμα ψύχους.
Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι βαθμιαία, συνολικά της τάξεως των 8 με 10 βαθμών Κελσίου στη βόρεια και την ανατολική Ελλάδα, με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες να καταγράφονται το Σαββατοκύριακο.
Θα επικρατήσουν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο εντάσεως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ παράλληλα θα υπάρξουν δύο διαταραχές που θα επηρεάσουν με χιονοπτώσεις, κατά κανόνα ασθενείς, κυρίως τα βόρεια, τα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά καθώς και τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.
- Γιώργος Λαζάνης: Ο δίκαιος και ο άδικος λόγος
- Παγωνιά και… πλαστικό: Αυτά θα συναντήσει ο Ολυμπιακός στο Καζακστάν κόντρα στην Καϊράτ
- «Ψυχοσεξουαλικό ποπ θρίλερ» – Η Αν Χάθαγουεϊ και η Μικαέλα Κόελ αναμετρώνται στο πρώτο τρέιλερ της επικής ταινίας Mother Mary
- «Μια νύχτα μόνο» στο MEGA: Τι θα δούμε στα επόμενα συγκλονιστικά επεισόδια
- Αυστρία: Ορειβάτης άφησε την σύντροφό του «να παγώσει μέχρι θανάτου» σε κορυφή βουνού
- Brain drain στην Apple – Δεκάδες στελέχη αυτομολούν στους ανταγωνιστές
- ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός «μάχονται» για τον τίτλο του League Cup
- Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη: Ο μεγάλος όγκος των υδάτων υπερέβη προσωρινά τις δυνατότητες των υποδομών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442