Φάμελλος: Η επικίνδυνη και χωρίς στρατηγική πολιτική του Μητσοτάκη βλάπτει σημαντικά τα εθνικά συμφέροντα
«Η μη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο για την Ουκρανία αποτελεί ακόμη μία περίτρανη απόδειξη ότι η πολιτική του 'δεδομένου συμμάχου' των ΗΠΑ», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ
Πυρά κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Φάμελλος.
Όπως τόνισε ο κ. Φάμελλος, «δυστυχώς, παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις μας, η κυβέρνηση συνέχισε την αδιαφανή εμπλοκή της χώρας στο Ουκρανικό, αποστέλλοντας βαρύ οπλισμό χωρίς την επιβεβλημένη θεσμική ενημέρωση της Βουλής για το κατά πόσο επηρεάζονται οι αμυντικές δυνατότητες των ελληνικών νησιών, αντί να πρωταγωνιστήσει στις προσπάθειες για ειρήνη».
Παράλληλα τονίζει πως «είναι η δεύτερη φορά κατά τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη, μετά τη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, όπου η χώρα αποκλείεται από το τραπέζι των συζητήσεων για σοβαρά γεωπολιτικά ζητήματα, τα οποία μας επηρεάζουν άμεσα».
Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επισημαίνει ότι «η επικίνδυνη και χωρίς στρατηγική πολιτική του απομονώνει τη χώρα και βλάπτει σημαντικά τα εθνικά συμφέροντα σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη συγκυρία, όπου τα συμφέροντα ΕΕ – ΗΠΑ αποκλίνουν σημαντικά».
Όσα ανέφερε ο Σωκράτης Φάμελλος:
«Η μη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο για την Ουκρανία που θα λάβει χώρα σήμερα στο Παρίσι, με τη συμμετοχή της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ισπανίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Πολωνίας, της Δανίας και των ηγεσιών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, αποτελεί ακόμη μία περίτρανη απόδειξη ότι η πολιτική του «δεδομένου συμμάχου» των ΗΠΑ που ακολούθησε η κυβέρνηση και στο Ουκρανικό, απομονώνει τη χώρα και την καθιστά από «ρυθμιστή των γεωπολιτικών εξελίξεων», όπως επαίρεται συχνά ο κ. Μητσοτάκης, σε απλό παρατηρητή τους.
Δυστυχώς, παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις μας, η κυβέρνηση συνέχισε την αδιαφανή εμπλοκή της χώρας στο Ουκρανικό, αποστέλλοντας βαρύ οπλισμό χωρίς την επιβεβλημένη θεσμική ενημέρωση της Βουλής για το κατά πόσο επηρεάζονται οι αμυντικές δυνατότητες των ελληνικών νησιών, αντί να πρωταγωνιστήσει στις προσπάθειες για ειρήνη.
Αποτέλεσμα είναι να μένει η Ελλάδα εκτός των διεργασιών για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.
Είναι η δεύτερη φορά κατά τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη, μετά τη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, όπου η χώρα αποκλείεται από το τραπέζι των συζητήσεων για σοβαρά γεωπολιτικά ζητήματα, τα οποία μας επηρεάζουν άμεσα.
Αλήθεια, πότε θα απολογηθεί στον ελληνικό λαό ο κ. Μητσοτάκης, για την τυχοδιωκτική πολιτική που ακολούθησε στην προσπάθειά του να υποδυθεί τον Ευρωπαίο ηγέτη μεγάλου βεληνεκούς;
Από τη μονόπλευρη στήριξη του Ισραήλ στο Παλαιστινιακό, μέχρι την πολιτική του «νατοϊκού επιλοχία» στο Ουκρανικό και τη διαρκή υποχωρητικότητα απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, η επικίνδυνη και χωρίς στρατηγική πολιτική του απομονώνει τη χώρα και βλάπτει σημαντικά τα εθνικά συμφέροντα σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη συγκυρία, όπου τα συμφέροντα ΕΕ – ΗΠΑ αποκλίνουν σημαντικά».
Η μη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο για την Ουκρανία που θα λάβει χώρα σήμερα στο Παρίσι, με τη συμμετοχή της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ισπανίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Πολωνίας, της Δανίας και των ηγεσιών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, αποτελεί ακόμη μία…
— Socratis Famellos (@SFamellos) February 17, 2025
- Αγρότες: Βάλλεται πανταχόθεν η κυβέρνηση – Στα «μπλόκα» και οι… «γαλάζιοι» βουλευτές
- Τα asset της Google στη Γαλλία στοχεύει η πρώην ρωσική θυγατρική της
- Φοινικούντα: Ο 22χρονος που παραδόθηκε και παρίστανε τον συνεργό είναι ο εκτελεστής της διπλής δολοφονίας
- Άρης Betsson – Βενέτσια 90-86: Έδειξε χαρακτήρα και έβαλε βάσεις πρόκρισης
- Τραμπ: Οι ΗΠΑ κατάσχεσαν τάνκερ κοντά στη Βενεζουέλα
- THEON: Συμφωνία αξίας 1 δισ. ευρώ για προμήθεια συστημάτων νυχτερινής όρασης
- «Δεν υπάρχει ειρήνη και χαρά»: Η Ισλανδία μποϊκοτάρει τη Eurovision για το Ισραήλ – Πέντες χώρες εκτός
- LIVE: Μπενφίκα – Νάπολι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-130x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)





























































![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-315x220.jpg)




![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442