Με τελεφερίκ από το Λιβάδι στο Χιονοδρομικό Παρνασσού;
Η μεγάλη ιδέα για τη σύνδεση Λιβαδίου με το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού.
Μια ιδέα που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα στον τουρισμό και την επισκεψιμότητα της ευρύτερης περιοχής του Παρνασσού βρίσκεται στο τραπέζι, σύμφωνα με πληροφορίες του in. Η σύνδεση της περιοχής Λιβάδι του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρα με το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού είναι πλέον αντικείμενο προ ετών προμελέτης, αν και η υλοποίηση ενός τέτοιου έργου φαίνεται να απέχει ακόμη αρκετά.
Αν η προμελέτη αποτελέσει τελικά εφαλτήριο για επόμενα βήματα θα φανεί. Το έργο αυτό πάντως, αν προχωρήσει, θα «απαιτήσει» μεταξύ άλλων τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών στο Λιβάδι, όπως χώρους στάθμευσης που θα μπορούν να φιλοξενήσουν τα εκατοντάδες οχήματα των επισκεπτών. Και το σημαντικότερο φυσικά την εύρεση χρηματοδότησης, αν και εφόσον κατατεθεί πρόταση από την δημοτική Αρχή Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρα για ένα τέτοιο έργο.
Αλλά και πολλά πολλά στάδια και διαδικασίες που θα πρέπει να ολοκληρωθούν έως ότου μια τέτοια ιδέα να μπορεί να μετουσιωθεί σε έργο.
Παρότι όλα είναι σε πρώιμο στάδιο και κανείς δεν γνωρίζει αν θα υπάρξει επόμενη «πίστα» καθώς θα πρέπει να προσμετρηθούν πολλά δεδομένα η υλοποίησή της διασύνδεσης με τελεφερίκ του Λιβαδίου με το Χιονοδρομικό θα μπορούσε να επιφέρει πολλές αλλαγές, με κυριότερη την αποφυγή κυκλοφοριακών ζητημάτων κτλ.
- Γεννούν «σαν τα κουνέλια» τα αιγοπρόβατα της οικογένειας του «Φραπέ» [πίνακες]
- Ο δημιουργός του Grand Theft Auto προειδοποιεί για την AI: «Αν αφήσεις το κινητό να σκέφτεται για σένα, χάνεις τον έλεγχο»
- Κατρίνης: «Χωρίς κανόνες, διαφάνεια και στρατηγική η Ελλάδα επί Νέας Δημοκρατίας» – Τι είπε για ΟΠΕΚΕΠΕ
- Συνελήφθη οδηγός λεωφορείου – Προσέκρουσε σε μπάρες σιδηροδρομικής διάβασης
- Άρης: Απουσίες και ερωτηματικά για την ενδεκάδα κόντρα στον Ολυμπιακό
- Απεργία την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου: Ποιοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις
- Δικηγόρος Τσιτσιπά: «Δεν οδηγούσε ο Στέφανος, αλλά ο πατέρας του»
- Μητσοτάκης: Εκβιασμοί μετά το «όχι» των αγροτών: Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα, τα μπλόκα υπονομεύουν τα αιτήματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 14.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/howen-ac0WfQ3F6dw-unsplash-315x220.jpg)








![Γεννούν «σαν τα κουνέλια» τα αιγοπρόβατα της οικογένειας του «Φραπέ» [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/6774268-1200x800-1-128x85.jpg)





















![Γεννούν «σαν τα κουνέλια» τα αιγοπρόβατα της οικογένειας του «Φραπέ» [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/6774268-1200x800-1-315x220.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442