Σε ποιο δήμο παρατηρήθηκε αυξημένη θολότητα στο νερό
Σε έκτακτη ενημέρωση για την κατάσταση του Δικτύου Ύδρευσης προέβη η δημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων.
Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων ενημερώνει τους δημότες ότι λόγω των έντονων και συνεχιζόμενων βροχοπτώσεων, παρουσιάστηκε εκ νέου σοβαρό πρόβλημα στο δίκτυο ύδρευσης, με τη θολότητα του νερού να είναι ιδιαίτερα αυξημένη.
Το φαινόμενο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης, οφείλεται στη φύση του πρόσφατα κατασκευασμένου έργου ύδρευσης για τη μεταφορά νερού από τις επιφανειακές πηγές στους Μύλους (περιοχή «Πράθι»). «Οι επιφανειακές πηγές, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ αξιοποιούν το φυσικό μεταλλικό νερό Λουτρακίου συμβάλλοντας στη μείωση του ενεργειακού κόστους και τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης των υδάτινων πόρων, λόγω της άμεσης έκθεσής τους στο περιβάλλον, επηρεάζονται άμεσα από τις έντονες βροχοπτώσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία λάσπης, η οποία εισέρχεται προσωρινά εντός του δικτύου ύδρευσης».
«Το φαινόμενο της θολότητας είναι προσωρινό και δεν εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία»
Από τις πρώτες πρωινές ώρες, το προσωπικό της Δ.Ε.Υ.Α. έχει κινητοποιηθεί και πραγματοποιεί εντατικές εργασίες καθαρισμού των δεξαμενών, ώστε να αποκατασταθεί άμεσα η ποιότητα του νερού. Παρότι το φαινόμενο της θολότητας είναι προσωρινό και δεν εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία, συνιστούμε να αποφεύγεται η χρήση του νερού για πόση, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης και το δίκτυο να επανέλθει πλήρως στην κανονικότητα.
- Σε κρίσιμη κατάσταση το κοριτσάκι που έπεσε σε σιντριβάνι στην Καλλιθέα – Της έκαναν ΚΑΡΠΑ επί 40 λεπτά
- Συνταγές: Street food από σπίτι
- Ιαπωνία: Μεγάλη άνοδος στο χρηματιστήριο μετά τον εκλογικό θρίαμβο της Τακαΐτσι
- Το κλειδί για να βγάλεις χρήματα από τον χρυσό είναι η αστάθεια, λέει έμπορος πολύτιμων μετάλλων
- Διατροφή: Μπορούμε να απολαύσουμε και πάλι το φαγητό;
- Καιρός: Βροχές σε όλη τη χώρα και αφρικανική σκόνη σε νότια και δυτικά – Πέφτει η θερμοκρασία
- Ακίνητα: Πώς τα διαζύγια και οι singles ανεβάζουν τα ενοίκια – Η νέα πραγματικότητα της στέγης
- Ο Φάρος της Αλεξάνδρειας παίρνει «σάρκα και οστά» με τη βοήθεια της τεχνολογίας: Το θαύμα που ξαναχτίζεται σε 3D
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 09.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/gurpreet-singh-BGUt0Fq1I78-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442