Ο Σον Πεν «τα χώνει» στον θεσμό των Όσκαρ- Η επιχείρηση των «αντισυμβατικών» φοβάται τις σπουδαίες ταινίες
Ο Σον Πεν δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως στέκεται στο πλευρό όσων γύρισαν το «Τhe Apprentice», παρά τη δειλία των Όσκαρ, δεδομένης της αποδοκιμασίας του Ντόναλντ Τραμπ όσον αφορά την ταινία.
Ο Σον Πεν έβαλε τον θεσμό των κορυφαίων κινηματογραφικών βραβείων στη θέση του. Ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός έδωσε μια συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μαρακές.
Sean Penn slams the Oscars for “limiting different cultural expressions.”
“The Academy has exercised really extraordinary cowardice when it comes to being part of the bigger world of expression, and in fact, have largely been part of limiting the imagination and very limiting of… pic.twitter.com/AXs3Hk9Unc
— Variety (@Variety) December 3, 2024
Τι δήλωσε ο Σον Πεν
«Η Ακαδημία έχει ασκήσει πραγματικά εξαιρετική δειλία όταν πρόκειται να είναι μέρος του ευρύτερου κόσμου της έκφρασης, και στην πραγματικότητα, αποτελούν μέρος του περιορισμού της φαντασίας και του περιορισμού των διαφορετικών πολιτιστικών εκφράσεων», δήλωσε ο 64χρονος ηθοποιός την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης, σύμφωνα με το Variety.
«Οπότε δεν… ενθουσιάζομαι πολύ με αυτά που ονομάζουμε Όσκαρ [εκτός από] όταν μια ταινία όπως το ‘The Florida Project’, ή το ‘I’m Still Here’, ή, ξέρετε, το ‘Emilia Perez’, ένα από τα πράγματα που είναι πιθανό να βρεθούν φέτος», πρόσθεσε.
Με το «Τhe Apprentice»
Ο Σον Πεν ξεκίνησε την κριτική του κατά των Όσκαρ, ενώ σχολίαζε την αμφιλεγόμενη βιογραφική ταινία του Αλί Αμπάσι «The Apprentice» για τον Ντόναλντ Τραμπ. «Όταν κάτι περνάει κρυφά, πρέπει να το γιορτάζουμε», υποστήριξε ο γνωστός ηθοποιός.
«Είναι εντυπωσιακό το πόσο φοβάται αυτή η [λεγόμενη] επιχείρηση των αντισυμβατικών μια τέτοια σπουδαία ταινία. Μια ταινία με σπουδαία, σπουδαία υποκριτική. [Είναι καταπληκτικό] ότι μπορούν και αυτοί να φοβούνται τόσο πολύ όσο ένας μικρός και ασήμαντος Ρεπουμπλικανός βουλευτής», συνέχισε.
Για τον Τραμπ η ταινία είναι ψεύτικη και χωρίς γούστο
Το «The Apprentice» δεν αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση στην επερχόμενη περίοδο απονομής των βραβείων.
Ο Τραμπ επέκρινε την ταινία ως «ψεύτικη και χωρίς γούστο» και δήλωσε ότι ελπίζει να αποτύχει σε μια ανάρτηση στις 14 Οκτωβρίου στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Truth Social.
Επιπλέον, ο Σεμπάστιαν Σταν, ο οποίος υποδύεται τον πολιτικό, ισχυρίστηκε ότι οι συνάδελφοί του τον απέφευγαν επειδή συμμετείχε στο εν λόγω έργο και ότι δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στη σειρά συνεντεύξεων του Variety «Actors on Actors» επειδή οι συνάδελφοί του αρνήθηκαν να του πάρουν συνέντευξη.
*Πηγή: Variety
- Hellenic Train: Διακόπηκαν τα δρομολόγια στο τμήμα Λάρισα – Λειανοκλάδι λόγω της υπερχείλισης του Ενιπέα
- Πασκουάλ για την Μπαρτσελόνα και το NBA Europe: «Είμαστε στην Euroleague»
- Μαλακάσα: Οδηγός χάνει τον έλεγχο και πέφτει πάνω στις προστατευτικές μπάρες και σε λεωφορείο
- Δολοφονία Καρυώτη: «Μου δώσανε φράγκα για να ομολογήσω» – Το ηχητικό που ανατρέπει την ομολογία στην υπόθεση
- Τσερνόμπιλ: Η προστατευτική κατασκευή δεν μπλοκάρει πλέον τη ραδιενέργεια οκτώ μήνες μετά το πλήγμα
- Κακοκαιρία Byron: Συναγερμός στη Λάρισα – Πλημμύρισαν τα πρώτα σπίτια από την υπερχείλιση του Ενιπέα
- Ο Μπόρζες αποθέωσε τον Ιωαννίδη μετά από το Μπενφίκα – Σπόρτινγκ
- Ποιοτική απασχόληση: Για την εργασιακή Ιθάκη… είναι μακρύς ο δρόμος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442