Πετά ο Ολυμπιακός. Αυτό αποτυπώνεται όχι μόνο από την πέμπτη συνεχόμενη νίκη των Ερυθρόλευκων στην Ευρωλίγκα , αλλά παράλληλα επιβεβαιώνεται μόλις βλέπεις τη βαθμολογία και αντιλαμβάνεσαι πως σύντομα θα μιλάμε για «κατακτητές της κορυφής». Με την προϋπόθεση, βέβαια, ότι θα συνεχίσει έτσι το τρένο του Γιώργου Μπαρτζώκα.
Οι πάντες αποθεώνουν τον Βεζένκοφ , τον Φουρνιέ και τον Μιλουτίνοφ, γιατί είναι αλήθεια πως η συγκεκριμένη τριπλέτα υπήρξε κομβική στη νίκη επί της Μακάμπι στο Βελιγράδι.
Οι αστέρες, άλλωστε, συγκεντρώνουν τα φώτα της δημοσιότητας. Ωστόσο, μήπως πρέπει να ρίξουμε μια ματιά και σε δύο παίκτες που έχουν ακούσει αρκετά κατά καιρούς, είναι υποτιμημένοι στις συνειδήσεις πολλών, αλλά έχουν τη δική τους αξία και άρα σημαντική συνεισφορά στις επιτυχίες;
Το δίδυμο των γκαρντ του Ολυμπιακού, ο Γουίλιαμς-Γκος και ο Βιλντόζα, έδειξε ψυχικά χαρίσματα και δυνατό χαρακτήρα όταν χρειάστηκε τις υπηρεσίες του η ομάδα. Μάλιστα, δεν αγωνίστηκαν λίγο οι άσοι, τουναντίον πάτησαν πολύ στο παρκέ.
Ο μεν Γουίλιαμς-Γκος σε 22’ συμμετοχής είχε 10 πόντους με 3/6 δίποντα και ¼ τρίποντα. Το ζήτημα, όμως, είναι πότε βάζεις το τρίποντο και ο Αμερικανός πλέι μέικερ ευστόχησε προς το τέλος της αναμέτρησης, όταν όλα κρέμονταν σε μια κλωστή.
Οσο για τον Βιλντόζα, ξανά πολύτιμος και το καταλαβαίνει πρώτος από όλους ο προπονητής του. Τον άφησε στον αγώνα 32’ (!) και ο παίκτης είχε 10 πόντους με 2/2 δίποντα και 2/7 τρίποντα.
Χαμηλό το ποσοστό του στα μακρινά σουτ; Αν το δούμε ψυχρά, ναι. Αλλά στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και όταν η Μακάμπι είχε πάρει διαφορά , ο Βιλντόζα με δύο «βόμβες» μάζεψε το σκορ και είχε τότε 2/4 τρίποντα.
Δεν φοβήθηκε τις ευθύνες και παράλληλα γέμισε τη στατιστική του με πέντε ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ και δύο κλεψίματα. Για όσους δεν βλέπουν μόνο αυτούς που κάνουν …θόρυβο σε ένα ματς, ο Λούκα Βιλντόζα πραγματοποίησε την ίσως καλύτερη μέχρι τώρα εμφάνισή του με τα ερυθρόλευκα.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε εξαιρετική επιθετική πολυφωνία απέναντι σε μια Μπαρτσελόνα που δεν είχε λύσεις κι έτσι επικράτησε εύκολα στο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής της Euroleague με 80-61.
Τζα Μοράντ και Ζακ Λαβίν είναι μερικά από τα ονόματα που «ακούγονται» για τους Μπακς προκειμένου να πείσουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να παραμείνει στο Μιλγουόκι.
Έγινε γνωστή η ημερομηνία άφιξης του Σαντίνο Αντίνο στην Αθήνα για τον Παναθηναϊκό, με τον 20χρονο αριστερό εξτρέμ να αναμένεται το μεσημέρι της Κυριακής (18/01).