Κοινή πρωτοβουλία για την βελτίωση της οδικής σύνδεσης Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας
Διαπεριφερειακή συνεργασία με σκοπό την απρόσκοπτη οδική πρόσβαση.
Οι Περιφερειάρχες Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός και Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία για την προώθηση της αναβάθμισης του οδικού άξονα Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα, ένα έργο μεγάλης σημασίας τόσο για την βελτίωση της οδικής ασφαλείας όσο και για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.
Στη συνάντηση τους, συζητήθηκαν τα βασικά σημεία του έργου, ενώ προγραμματίζεται και συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό για τον καθορισμό των απαραίτητων ενεργειών.
Τονίζουν ότι η σημασία του έργου για την οικονομική, εμπορική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής είναι αναμφισβήτητη. «Απαραίτητη επίσης είναι η βελτίωση των συνθηκών οδικής ασφάλειας σε έναν δρόμο με υψηλό κυκλοφοριακό φόρτο» όπως αναφέρεται σχετικά στην ανακοίνωση της περιφέρειας Πελοποννήσου.
Φαρμάκης: «Θέσαμε τις βάσεις για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν»
Με αφορμή την συνάντηση αυτή, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης δήλωσε: «Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η ολοκλήρωση του δυτικού οδικού άξονα περιλαμβάνει απαραίτητα και το τμήμα Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα, που θα συνδέσει την Ηλεία με τη Μεσσηνία.
Αυτός ο αδιαπραγμάτευτος στόχος αποτελεί κοινή πεποίθηση που μοιραζόμαστε με τον φίλο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό, με τον οποίο συναντηθήκαμε και θέσαμε τις βάσεις για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, ώστε το συγκεκριμένο έργο να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.
Εντείνουμε τη συνεργασία και τις προσπάθειες για ένα έργο που θα ενισχύσει την οδική ασφάλεια και θα προσφέρει νέους «δρόμους» ανάπτυξης σε όλη τη δυτική Πελοπόννησο».
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
- Ζουγανέλη: «Ο νόμος ισχύει για όλους» – Η ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος για αλκοόλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)




















































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)


















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442