ΚΚΕ: Στηρίζουμε την πρόταση δυσπιστίας – Η μόνη «μομφή» που στριμώχνει είναι το κίνημα
Tο ΚΚΕ τονίζει ότι η στήριξη της πρότασης θα γίνει «αναδεικνύοντας τόσο την ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων για το έγκλημα των Τεμπών, μαζί με τις προσπάθειες συγκάλυψης»
Το ΚΚΕ θα στηρίξει στη Βουλή την πρόταση δυσπιστίας απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνει το Κομμουνιστικό Κόμμα σε σχόλιο για την πρόταση δυσπιστίας που αναμένεται να καταθέσουν -έπειτα από πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ- άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Όπως αναφέρει το ΚΚΕ η στήριξη της πρότασης δυσπιστίας θα γίνει «αναδεικνύοντας τόσο την ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων για το έγκλημα των Τεμπών, μαζί με τις προσπάθειες συγκάλυψης, όσο και το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής που στρέφεται κατά των εργατικών, λαϊκών, δημοκρατικών δικαιωμάτων».
«Το ΚΚΕ σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσει να δίνει όλες του τις δυνάμεις»
Στη συνέχεια το ΚΚΕ προσθέτει πως «αυτά τα δικαιώματα μπορεί να τα υπερασπιστεί, εγγυηθεί και επιβάλει ο ίδιος ο λαός κι όχι κόμματα των οποίων η «αντιπολιτευτική» γραμμή κινείται «εντός των τειχών» της ίδιας στρατηγικής, όπως αυτή της κυβέρνησης της ΝΔ. Ούτε πολύ περισσότερο οι προτάσεις περί «διεθνών παρατηρητών», όπως της ΕΕ, που η εμπειρία έχει δείξει ότι αξιοποιούνται για άλλου είδους παρεμβάσεις και όχι φυσικά για τα πραγματικά συμφέροντα των λαών».
Καταληκτικά το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος τονίζει πως «όπως έγινε το προηγούμενο διάστημα, η μόνη «μομφή» που μπορεί να στριμώξει την κυβέρνηση και να συγκρουστεί πραγματικά με την πολιτική που υπηρετεί, είναι αυτή που καταθέτει το εργατικό, λαϊκό, νεολαιίστικο κίνημα με τους αγώνες του και το ΚΚΕ σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσει να δίνει όλες του τις δυνάμεις».
- Μετρό: Εκτός λειτουργίας ο σταθμός «Σύνταγμα» μετά από απόπειρα αυτοκτονίας
- Κυπαρισσία: Δύο ώρες προσπαθούσαν να επαναφέρουν οι γιατροί το 3χρονο παιδί που πέθανε
- Σε αυτή την ομάδα θέλει να κλείσει την καριέρα του ο Κριστιάνο Ρονάλντο
- Χρέη: Προχωρά η ψηφιακή χαρτογράφηση οφειλών σε Δημόσιο και τράπεζες
- Μητσοτάκης – Ερντογάν έμειναν σε «ήρεμα νερά» και τήρησαν τα συμφωνηθέντα σε μία ακόμα «εθιμοτυπική» συνάντηση
- Νέα κούρσα εξοπλισμών στον ορίζοντα – Με τι όπλα θα γίνει ο επόμενος μεγάλος πόλεμος
- «Στάση / ποτάμι»: Το δυστύχημα των Τεμπών γίνεται θεατρικό έργο στο «Ίσον»
- Γιατί οι δημοκρατικοί ηγέτες του κόσμου αποφεύγουν το «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ… όπως ο διάολος το λιβάνι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/bernard-WQChxc_ZPE4-unsplash-315x220.jpg)

















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442