Ένας 36χρονος συνελήφθη χθες Παρασκευή 15 Μαρτίου στην περιοχή της Καλαμαριάς, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, για αρχαιοκαπηλία.
Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, στο σπίτι του βρέθηκαν από αστυνομικούς του τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας μια αγιογραφία, ένα δαχτυλίδι με εγχάρακτο διάκοσμο Βυζαντινής εποχής καθώς και τέσσερα αρχαία νομίσματα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα
Ακόμη, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ένας μεγεθυντικός φακός και μία ζυγαριά ακριβείας.
Η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης αναφέρει:
«Η κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησε στη σύλληψη 35χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας «Για την Προστασία των Αρχαιοτήτων».
Ειδικότερα, ο ανωτέρω συνελήφθη μετά από νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες (15-03-2024), στην οικία του στην περιοχή της Καλαμαριάς, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Μία (1) τρίπτυχη αγιογραφία,
Ένα (1) δακτυλίδι με εγχάρακτο διάκοσμο Βυζαντινής εποχής και
Τέσσερα (4) νομίσματα,
για τα οποία αρμόδιος αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, γνωμάτευσε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της Νομοθεσίας «Για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς».
Επιπλέον, εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν ένας (1) μεγεθυντικός φακός και μία (1) ζυγαριά ακριβείας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα».
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας