Γιατί δεν πρέπει ποτέ να φουλάρετε με καύσιμα το αυτοκίνητό σας
Οι ειδικοί εξηγούν...
Πολλοί από εμάς, είτε επειδή βρήκαμε τη βενζίνη σε πολύ καλή τιμή, είτε επειδή βαριόμαστε να πηγαίνουμε κάθε τρεις και λίγο στο βενζινάδικο, επιλέγουμε συχνά να γεμίζουμε το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου μας.
Ωστόσο, κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι απαγορευτικό, καθώς μπορεί να προκαλέσει αρκετά προβλήματα στη λειτουργία του οχήματός μας.
Σήμερα θα μιλήσουμε για το πόση βενζίνη ή πετρέλαιο πρέπει να βάζετε στο στο αυτοκίνητό σας, προκειμένου να λειτουργεί σωστά και να έχει τη μέγιστη δυνατή απόδοση στους δρόμους.
Πόσο καύσιμο πρέπει να βάζουμε στο αυτοκίνητο
Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, θα πρέπει να προσέχετε με το γέμισμα του ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου σας προκειμένου να αποφεύγεται τα δύο άκρα: Δηλαδή να μην κινείστε με το λαμπάκι της ρεζέρβας μόνιμα αναμμένο, ούτε όμως και να έχετε το ντεπόζιτο διαρκώς γεμάτο.
Μια σωστή λύση, λοιπόν, είναι να το γεμίζετε μέχρι το μισό.
Με αυτό τον τρόπο, το όχημα έχει πάντα καύσιμα και προστατεύεται εσωτερικά από την οξείδωση και τη σκουριά.
Ακόμα ένα θετικό είναι πως όταν το ρεζερβουάρ είναι γεμάτο, τότε το διπλάσιο σε βάρος καύσιμο βοηθά με τη σειρά του στην αύξηση της κατανάλωσης.

Κι αυτό δεν είναι το μοναδικό όφελος
Ένα ακόμη όφελος που μπορείτε να έχετε αν γεμίσετε το ρεζερβουάρ ως το μισό, έχει να κάνει και με το πορτοφόλι σας.
Εάν φουλάρετε το αυτοκίνητο με καύσιμα, είστε λιγότερο ευέλικτος σε μια πιθανή μείωση της τιμής της βενζίνης ή του πετρελαίου που μπορεί να προκύψει μετά την επίσκεψη στο πρατήριο καυσίμων.
Με τη συνεχή αυξομείωση των τιμών του πετρελαίου, όμως, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τι του ξημερώνει.
Το να βάλετε, ωστόσο, καύσιμα ως το μισό του ντεπόζιτου, σας δίνει την επιλογή να τσεκάρετε το πόσο κοστίζει πιο συχνά και να κάνετε την καλύτερη έρευνα αγοράς.
- Μένης Κουμανταρέας: Μάχη ανάμεσα στο Καλό και το Κακό
- Μαθητής συνελήφθη με μεγάλη χασίς στην Κρήτη
- Σκύλος στο αεροπλάνο – Προετοιμάστε τον για να έχετε ένα ομαλό ταξίδι
- Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» στη λάσπη η Μονή Επανωσήφη – Δυνατοί άνεμοι σάρωσαν καταστήματα στον Άγιο Νικόλαο
- Κακοκαιρία Byron: Ήχησε το 112 στην περιοχή «Ποντιακά» Ελευσίνας – Πιθανή υπερχείλιση του ποταμού
- Ο Μανδάς αναφέρθηκε στο μέλλον του: «Δεν έχω μιλήσει με κανέναν»
- Ο Κουέντιν Ταραντίνο τελικά «δεν αντέχει» τους μισούς ηθοποιούς του Χόλιγουντ – Και πιο πολύ τον Όουεν Γουίλσον
- Πούτιν: Θερμή υποδοχή του Ρώσου προέδρου στην Ινδία – Στο επίκεντρο το πετρέλαιο, υπό την πίεση των ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442