Για τη διάρρηξη με τη μέθοδο του ριφιφίσε κατάστημα με συλλεκτικά νομίσματα στην Κηφισιά μίλησε ο ιδιοκτήτης του της επιχείρησης, αποκαλύπτοντας το μέγεθος της ζημιάς.
Η διάρρηξησημειώθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας (12/6) με «χειρουργικές» κινήσεις, γεγονός που έδειξε ότι το σχέδιο ήταν πολύ καλά μελετημένο.
Οι δράστες μπήκαν από το υπόγειο γκαράζ λίγο μετά τις τρεις τα ξημερώματα στην επιχείρηση ανοίγοντας μια τρύπα στον τοίχο.
«Πιστεύω ότι είναι περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ, εκ των οποίων πράγματα που μαζεύω από το 1999» δήλωσε αρχικά ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, αναφορικά με τα κλοπιμαία, μιλώντας στον Alpha.
«Πήραν 230 χρυσά νομίσματα»
Μίλησε για τον τρόπο δράσης των εγκληματιών, υπογραμμίζοντας ότι «μπήκαν στο κατάστημα γνωρίζοντας τι πήραν. Πήραν πράγματα που είχα μόνο στο χρηματοκιβώτιο. Πράγματα που είχα πάνω στα γραφεία, τα οποία ήταν αρκετά ευρώ, δεν τα ακούμπησαν. Τα νομίσματα έχουν αξία, τα οποία κρίνονται από την κατάσταση και από τη σπανιότητα. Άρα αυτοί πήραν ό,τι είναι σπάνιο στο χρηματοκιβώτιο και όλα τα χρυσά».
«Πήραν 230 χρυσά νομίσματα, μας πήραν μετρητά, την προσωπική μου συλλογή» προσέθεσε. Σημείωσε ότι είδε το βίντεο, όπου αντίκρισε τρεις ανθρώπους με τον έναν να φοράει καπέλο και ο άλλος κουκούλα.
«Άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο με οξυγόνο και νερό»
Σχετικά με το πώς κατάφεραν και εισήλθαν στο κατάστημα, ο ιδιοκτήτης είπε: «Υπάρχει ένα γκαράζ, το οποίο επικοινωνούσε με τα υπόγεια των καταστημάτων. Τώρα αυτοί πως ήξεραν να μπουν στο δικό μου κατάστημα, πιθανότητα θα είχαν μαζί τους μία κάτοψη. Έσπασαν από κάτω, που εγώ νόμιζα ότι είχε χώμα, μπήκαν στο μαγαζί και άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο με οξυγόνο και νερό».
Τέλος σημείωσε πως έμαθε για τη διάρρηξη από τη σύζυγό του, ενώ ο ίδιος βρισκόταν σε επαγγελματικό ταξίδι.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας