Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διάρρηξη στην Κηφισιά: Βίντεο ντοκουμέντο από το κατάστημα με τα νομίσματα

Διάρρηξη στην Κηφισιά: Βίντεο ντοκουμέντο από το κατάστημα με τα νομίσματα

Μέσα σε ένα λεπτό έκαναν τη διάρρηξη με την «αμύθητη» λεία οι δράστες.

Με «χειρουργικές» κινήσεις και ακρίβεια εκατοστού έδρασαν οι άγνωστοι που πραγματοποίησαν τα ξημερώματα της Κυριακής διάρρηξη, με τη μέθοδο του ριφιφί σε κατάστημα με συλλεκτικά νομίσματα στην Κηφισιά, δείχνοντας ότι είχαν ένα πολύ καλά μελετημένο σχέδιο.

Οι δράστες μπήκαν από το υπόγειο γκαράζ λίγο μετά τις τρεις τα ξημερώματα στην επιχείρηση ανοίγοντας μια τρύπα στον τοίχο, όπως φαίνεται και από το βίντεο ντοκουμέντο που κατέγραψε η κάμερα του MEGA.

Μάλιστα δεν χτύπησε  συναγερμός, αλλά η διάρρηξη καταγράφηκε από τις κάμερες παρακολούθησης και ειδοποιήθηκε ο ιδιοκτήτης και η αστυνομία. Οι δράστες εντόπισαν το χρηματοκιβώτιο, το άνοιξαν και αφαίρεσαν νομίσματα, αλλά και χρήματα με τη λεία τους να ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, μέσα στο χρηματοκιβώτιο υπήρχαν νομίσματα που αξία τους κυμαίνεται από 800.000 έως 1.500.000 ευρώ. Ωστόσο, υπήρχαν και νομίσματα που ακόμα δεν είχαν αξιολογηθεί.

Οι δράστες ήταν καλά διαβασμένοι, αφού είχαν μαζί τους οξυγονοκόλληση με την οποία κατάφεραν και άνοιξαν τον χρηματοκιβώτιο και ήξεραν ακριβώς που πήγαιναν και είχαν χαρτογραφήσει με ακρίβεια εκατοστού το κατάστημα, καθώς μέσα σε μόλις ένα λεπτό μπήκαν και βγήκαν με τα αντικείμενα.

Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στο MEGA αυτόπτες μάρτυρες είδαν ένα σκουρόχρωμο αυτοκίνητο, μαύρο ή μπλε σκούρο να κατεβαίνουν τρεις άνδρες και να επιστρέφουν μετά από λίγο με μία σακούλα γεμάτη πράγματα.

Μάλιστα σύμφωνα με τις μαρτυρίες την προηγούμενη ημέρα το βράδυ του Σαββάτου γύρω στις 4:00 ακούσανε πάλι να χτυπάει συναγερμός. Έτσι μετά τη γνωστοποίηση της είδησης και τη σύνδεση των γεγονότων που έκαναν θεωρούν ότι οι δράστες είτε ξεκίνησαν από την προηγούμενη ημέρα την προσπάθεια για το ριφιφί είτε είχαν κάνει κάποιου είδους προεργασία για να πραγματοποιήσουν τη ληστεία «μαμούθ».

Στο σημείο βρέθηκε κλιμάκιο της αστυνομίας ώστε να συλλέξει DNA και αποτυπώματα, ενώ ήδη ελέγχονται τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο τετραγωνικό, έχουν γίνει πάνω από 16 ληστείες τα τελευταία δύο χρόνια.

Η αστυνομία αναζητά ένα αυτοκίνητο που εικάζεται ότι συνδέεται με την υπόθεση.

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024