Οι αρχές στην Αλαμπάματων ΗΠΑ έχουν συλλάβει έξι άτομα για το πολύνεκρο περιστατικό με πυροβολισμούς αργά το Σάββατο, ωστόσο παραμένει ασαφές ποιο ήταν το κίνητρο των δραστών.
Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 32 τραυματίστηκαν στο περιστατικό που συνέβη σε πάρτι γενεθλίων μιας 16χρονης. Μεταξύ των νεκρών ήταν ο αδελφός της κοπέλας.
Δύο από τους συλληφθέντες είναι αδέλφια 17 και 16 ετών και άλλος ένας μόλις 15 ετών. Όλοι βαρύνονται με κατηγορίες για φόνους, αναφέρει το BBC.
6 people in total arrested for using firearms at Sweet 16 killing 4 & injuring 32 people in Alabama.
The 6th suspect’s name has yet to be released. The teens involved are being tried as adults. pic.twitter.com/pR2jDlb5Fp
Περίπου 50 άνθρωποι ήταν στο πάρτι που γινόταν σε αίθουσα εκδηλώσεων στην πόλη Ντέιντβιλ, μια πόλη με μόλις 3.000 άνθρώπους.
Συντετριμμένη η οικογένεια του αδελφού της 16χρονης ανακοίνωσε ότι ο 18χρονος Φιλ Ντάουντελ, πήγε να πάρει την αδερφή του, Αλέξις, από το πάρτι που της είχαν ετοιμάσει οι φίλοι της για τα γενέθλιά της.
Όταν άκουσε τους πυροβολισμούς, κατά τη διάρκεια της γιορτής, ο Φιλ έσπρωξε στο έδαφος την αδερφή του, Αλέξις. «Μόλις ξέσπασαν πυροβολισμοί, ο αδερφός μου με έσπρωξε για να πέσω στο έδαφος. Στη συνέχεια ακολούθησε μάχη σώμα με σώμα με τον δράστη» είπε η Αλέξις.
Όταν σταμάτησαν οι πυροβολισμοί, ο αδερφός της άνοιξε τα μάτια του ενώ εκείνη τον κρατούσε στην αγκαλιά της.
«Το τελευταίο πράγμα που του είπα ήταν να παραμείνει δυνατός», είπε η Αλέξις στο BBC. Η έφηβη είπε ότι ο Φιλ, ο μεγαλύτερος από τα τρία αδέρφια, είχε χάσει πολύ αίμα. Ήταν αθλητής και θα φοιτούσε στο Jacksonville State University με αθλητική υποτροφία.
Αν ανταποκρινόμαστε στα λάθη που όλοι μας κάνουμε με ηρεμία, αν τα αναλύουμε, μαθαίνουμε από αυτά και προσαρμοζόμαστε αναλόγως, μπορούμε να μετατρέψουμε τις αποτυχίες σε νίκες
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.