Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεισμός Τουρκία: Η απόλυτη τραγωδία - Ισοπεδωμένες πόλεις, πάνω από 24.000 νεκροί - Live όλες οι εξελίξεις

Σεισμός Τουρκία: Η απόλυτη τραγωδία – Ισοπεδωμένες πόλεις, πάνω από 24.000 νεκροί – Live όλες οι εξελίξεις

Βιβλική καταστροφή σε Τουρκία και Συρία μετά τον φονικό σεισμό. Πόλεις ισοπεδωμένες, εγκλωβισμένοι, απόγνωση, θρήνος. Όλες οι εξελίξεις live στο in.

Τις βαθιές πληγές και τους νεκρούς τους από το φονικό σεισμό μετρούν Τουρκία και Συρία. Η νεότερη καταμέτρηση ανεβάζει σε πάνω από 25.000 τον αριθμό των θυμάτων, στις δύο χώρες. Δεκάδες χιλιάδες είναι οι τραυματισμένοι, άγνωστος είναι ο αριθμός των εγκλωβισμένων, ενώ οι εκτιμήσεις για τον τελικό απολογισμό είναι τρομακτικές, με κάποιους να μιλούν ακόμη και για 30.000 νεκρούς.

Όσο περνούν οι ώρες ελαχιστοποιούνται οι ελπίδες για ανεύρεση επιζώντων. Η ανάγκη δε για κάλυψη των αναγκών επιβίωσης των χιλιάδων ανθρώπων που έχουν μείνει άστεγοι είναι επιτακτική.

Το in παρακολουθεί και μεταδίδει από τις πρώτες ώρες μετά το σεισμό όλες τις εξελίξεις: τις προσπάθειες των διασωστών που κάθε φορά που καταφέρνουν να βγάλουν κάποιο ζωντανό κλαίνε από συγκίνηση, τις επίσημες δηλώσεις αξιωματούχων και την ενημέρωση των Αρχών, τη διεθνή κινητοποίηση για παροχή βοήθειας, αλλά και τις επιπτώσεις σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.

Όλες οι εξελίξεις

Δείτε LIVE εικόνα από το A Haber

20:12 Γιατί είναι τόσο δύσκολο να προβλεφθεί ένας σεισμός

Ο σεισμός στην Τουρκία και στη Συρία είχε ως αποτέλεσμα σπίτια και κτίρια να καταρρεύσουν σαν «χάρτινοι πύργοι» σε δευτερόλεπτα αφήνοντας πίσω τους  χαλάσματα και περισσότερους από 25.000 νεκρούς με τον απολογισμό δυστυχώς να ανεβαίνει δραματικά ώρα με την ώρα.

Όπως το ερώτημα για το πώς μπορεί να προβλεφθεί ένας σεισμός, ώστε να ξέρει κάποιος πότε επίκειται μία καταστροφή, είναι κάτι ταλανίζει τους επιστήμονες εδώ και χρόνια.

Η απάντηση σύμφωνα με εκτενές άρθρο της Washington Post είναι δύσκολη και η ικανότητα για το πού και πότε θα χτυπήσει ένας σεισμός έχει διαφύγει εδώ και χρόνια από τους επιστήμονες παρόλο που το διακύβευμα δεν θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο, καθώς σημαίνει πώς σώζονται ανθρώπινες ζωές.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

19:49 Δεκάδες συλλήψεις για λεηλασίες στις σεισμόπληκτες επαρχίες της Τουρκίας

Τουλάχιστον 48 άτομα συνελήφθησαν για λεηλασίες σε οκτώ επαρχίες πληγείσες από τον σεισμό που συγκλόνισε τη νότια Τουρκία τη Δευτέρα, μετέδωσε σήμερα το επίσημο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οι ύποπτοι τέθηκαν υπό κράτηση στο πλαίσιο των ερευνών για τις λεηλασίες που διαπράχθηκαν μετά τον σεισμό των 7,8 βαθμών που άφησε πίσω του περισσότερους από 25.000 νεκρούς στην Τουρκία και τη Συρία, μετέδωσε το Anadolu.

Διαβάστε περισσότερα εδώ 

19:28 Σοκαριστικό βίντεο – Η στιγμή που τα χαλάσματα πολυκατοικίας καταπλακώνουν διασώστες

Ο σεισμός στην Τουρκία έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 22.000 ανθρώπων με άγνωστο αριθμό ατόμων να βρίσκεται κάτω από τα ερείπια και πάνω από 80.000 να είναι τραυματίες στα νοσοκομεία.

Τα σωστικά συνεργεία από όλο τον κόσμο που έχουν σπεύσει ώστε να εντοπίσουν επιζώντες μέσα στα χαλάσματα δίνουν μάχη με τον χρόνο προκειμένου να εντοπίσουν επιζώντες ακόμα και έξι ημέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό.

Ωστόσο τα συνεργεία εκτός από τον χρόνο έχουν αντίπαλο και τους συνεχείς μετασεισμούς με τα χαλάσματα να αποτελούν κίνδυνο και για τους ίδιους, καθώς υπάρχει ο φόβος να τους πλακώσουν και να εγκλωβιστούν κι οι ίδιοι.

Διαβάστε περισσότερα εδώ 

19:10 Μεγάλη επιχείρηση της ΕΜΑΚ – Εντόπισε ίχνη ζωής στα συντρίμμια πολυκατοικίας

Μεγάλη κοινή επιχείρηση της ελληνικής διασωστικής αποστολής μαζί με άλλες διεθνείς αποστολές πραγματοποιείται αυτή την ώρα στα ερείπια κτιρίου στην Αντιόχεια στην Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα σωστικά συνεργεία έσπευσαν στο σημείο καθώς ακούστηκαν φωνές από τα συντρίμμια.

Συγκεκριμένα, από πλευράς της ελληνικής αποστολής, επιχειρούν 25 διασώστες από την 1η και 2η ΕΜΑΚ, ένας σκύλος, 5 άτομα ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του ΕΚΑΒ, ενώ συμμετέχουν μεταξύ άλλων ένα σωστικό συνεργείο από Βραζιλία και δύο από την Τουρκία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ 

18:52 Θα τινάξουν οι σεισμοί στον αέρα τις εκλογές στην Τουρκία;

Αν η ζωή ήταν γραμμική, προφυλαγμένη από απρόβλεπτους παράγοντες, το λεγόμενο «Τραπέζι των Εξι», η συσπειρωμένη τουρκική αντιπολίτευση, θα ανακοίνωνε επιτέλους τη Δευτέρα, όπως είχε προαναγγείλει, τον κοινό υποψήφιό της στις κοινοβουλευτικές και προεδρικές εκλογές που έχουν εξαγγελθεί για τις 14 Μαΐου, και θα ριχνόταν στη μάχη με την ελπίδα ότι η αλγεινή κατάσταση της τουρκικής οικονομίας, και οι απολυταρχικές εκτροπές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα μετρούσαν τελικά στην κάλπη περισσότερο από τους εσωτερικούς διχασμούς της, το μάλλον αόριστο και στερούμενο δημιουργικότητας κυβερνητικό μανιφέστο της, και το γεγονός ότι ο μεγάλος αντίπαλός της, που είχε ήδη ξεκινήσει από το καλοκαίρι την προεκλογική παροχολογία, δεν παίζει ποτέ δίκαια.

Ενέσκηψαν όμως oι δύο μεγάλοι σεισμοί της Δευτέρας, που άφησαν δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια άστεγους στη Νότια και Κεντρική Τουρκία καθώς και τη Δυτική Συρία. Και όλα βρέθηκαν στον αέρα. Η συνάντηση των «Εξι» αναβλήθηκε, εκφράζονται εικασίες για αναβολή των εκλογών, και οι αναλυτές ερίζουν για το κατά πόσο θα επιδεινώσει ή θα βελτιώσει η καταστροφή τις προοπτικές του τούρκου προέδρου σε αυτή που θεωρούνταν ήδη από μήνες ως η πιο δύσκολη εκλογική μάχη στα 20 χρόνια εξουσίας του.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

18:33 Σύνορο Τουρκίας – Αρμενίας άνοιξε μετά από 35 χρόνια για να περάσει ανθρωπιστική βοήθεια

Μια συνοριακή πύλη ανάμεσα στους μακροχρόνιους εχθρούς, την Τουρκία και την Αρμενία, άνοιξε για πρώτη φορά εδώ και 35 χρόνια, ώστε να επιτραπεί η μεταφορά βοήθειας προς τα θύματα του φονικού σεισμού στην Τουρκία και την Συρία, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu και επιβεβαίωσε ένας διπλωμάτης.

Ο ειδικός απεσταλμένος της Τουρκίας για την Αρμενία, Σερντάρ Κιλίτς, ανέβασε στο Twitter φωτογραφίες από φορτηγά που διασχίζουν το σημείο ελέγχου Αλικάν στην τουρκική πλευρά του ποταμού Αράς, ο οποίος χωρίζει τις δύο χώρες.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

18:10 Επικήρυξαν τους απατεώνες κατασκευαστές στην Τουρκία – 12 συλλήψεις

ώδεκα άτομα που προέρχονται από τον κατασκευαστικό κλάδο συνελήφθησαν στην Τουρκία μετά την κατάρρευση χιλιάδων κτιρίων στα νότια της χώρας έπειτα από τον σεισμό της Δευτέρας, μετέδωσαν το Σάββατο τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ένας επιχειρηματίας από την επαρχία Γκαζιαντέπ και έντεκα άτομα από την επαρχία Σανλιούρφα, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο DHA.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

17:47  Σοκαριστικές εικόνες από κτίριο που έγειρε

Η εικόνα ενός κτιρίου που έχει κυριολεκτικά ανασηκωθεί λόγω του φονικού σεισμού στην Τουρκία, έρχεται να επιβεβαιώσει πως η χώρα έχει σοβαρό θέμα σε ό,τι αφορά την σωστή κατασκευή των κτιρίων της.

Σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου βλέπουμε δύο άνδρες να μην πιστεύουν στα μάτια τους, καθώς μία πολυκατοικία στο Καχρανμαράς έχει γείρει προς τα πίσω φανερώνοντας πως είχε χτιστεί χωρίς θεμέλια. Πρόκειται για πενταόροφη πολυκατοικία η οποία ναι μεν δεν έχει γκρεμιστεί αλλά έγειρε με τέτοιο τρόπο που είναι πλέον ακατάλληλη για κατοίκηση.

Στο απόσπασμα των 40 περίπου δευτερολέπτων οι άνδρες ακούγονται να λένε ότι δεν υπάρχουν ρωγμές στο κτήριο και πως δεν έχουν σπάσει ούτε τα τζάμια. «Δεν μπορώ να το πιστέψω, κοίτα εδώ!» λέει ο ένας όσο η κάμερα δείχνει πως το κτήριο ουσιαστικά κατασκευάστηκε στο έδαφος χωρίς τις απαραίτητες κολώνες και θεμελιώσεις.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

17:30 Στην Αντιόχεια επιχειρεί ξανά η ελληνική ΕΜΑΚ – Αναζητούν επιζώντες στα ερείπια

Νέα μάχη με το χρόνο δίνουν οι διασώστες της ΕΜΑΚ που επιχειρούν στην Τουρκία μετά τους καταστροφικούς σεισμούς που διέλυσαν κυριολεκτικά την περιοχή του Καχραμαναράς.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, η ελληνική αποστολή έλαβε πληροφορίες ότι υπάρχουν επιζώντες κάτω από χαλάσματα σε ένα σημείο πέντε χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αντιόχειας.

Οι Έλληνες διασώστες θα αναζητήσουν με τα μέσα που διαθέτουν πιθανούς επιζώντες κάτω από τα ερείπια και στη συνέχεια θα οργανώσουν την επιχείρηση απεγκλωβισμού.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

17:02 Ο σεισμός στην Τουρκία είναι η χειρότερη φυσική καταστροφή των τελευταίων 100 ετών

Ο σναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ για Ανθρωπιστικές Υποθέσεις Μάρτιν Γκρίφιθς έκανε έκκληση προς την παγκόσμια κοινότητα να μην ξεχνάει τους χιλιάδες ανθρώπους που χρειάζονται μια στέγη και τρόφιμα την ώρα που οι διασώστες αναζητούν τυχόν επιζώντες του σεισμού της Δευτέρας που έπληξε τη νότια Τουρκία και την βορειοδυτική Συρία.

Μιλώντας στη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου στην τουρκική επαρχία Καχραμανμαράς καθώς οι διασώστες εργάζονταν ο Γκρίφιθς είπε ότι συνομίλησε με οικογένειες που έχουν εκτοπιστεί και έχουν μείνει μες στο κρύο χωρίς τροφή μετά τον σεισμό.

Όπως είπε ο ίδιος, αυτό που συνέβη στην περιοχή γύρω από το επίκεντρο του σεισμού είναι «το χειρότερο συμβάν των τελευταίων 100 ετών στην περιοχή».

Προφανώς εννοούσε την χειρότερη φυσική καταστροφή στην περιοχή: Ο σεισμός της Δευτέρας ήταν ο χειρότερος που πλήττει την Τουρκία μετά το 1939.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

16:39 Ξεπέρασαν τους 25.000 οι νεκροί σε Συρία και Τουρκία

Περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον σεισμό στην Τουρκία και στη Συρία, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ερντογάν, ο οποίος επισκέφθηκε την πόλη Σανλιούρφα στα νοτιοανατολικά, μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί τα πτώματα 21.848 ανθρώπων στην Τουρκία ενώ οι αρχές στη Συρία έχουν ανακοινώσει 3.553 νεκρούς.

Έτσι ο συνολικός αριθμός των νεκρών φτάνει τους 25.401

16:25 Έλληνας πρέσβης: «Βλέπουν την ελληνική σημαία στον δρόμο οι Τούρκοι και χειροκροτούν»

Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις όπως διαμορφώθηκαν μετά τον φονικό σεισμό στην Τουρκία, αναφέρθηκε ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα, Χριστόδουλος Λάζαρης.

«Σαφώς υπάρχει μια χαλάρωση των εντάσεων που είχαμε πριν. Από πλευράς εκδηλώσεων του κόσμου, δεν με εκπλήσσει. Πάντα υπήρχε μια καλή διάθεση σε επίπεδο κοινού. Σαφώς η τωρινή τουρκική κυβέρνηση αποδέχεται ευχαρίστως και τη βοήθειά μας μετά τον σεισμό και άρα εννοείται τηρεί μια θέση πιο χαλαρή. Τώρα εάν θα κρατήσουν αυτά στον χρόνο θα φανεί» τόνισε στην ΕΡΤ.

Παράλληλα πρόσθεσε πως «δεν έχουμε αλλάξει τη στάση μας, τηρούσαμε μια ορθολογική στάση απέναντι στην Τουρκία. Το ερώτημα είναι εάν η Τουρκία θα θελήσει να προσαρμόσει τη στάση της σε αυτό που είναι πασιφανές: ότι είμαστε μια χώρα η οποία πάντα τείνει χείρα βοηθείας όποτε χρειαστεί».

«Θα σας πω ότι το Γραφείο Τύπου της Πρεσβείας και μόνον στα tweets που έχουμε βγάλει κατά περιόδους σχετικά με τη στήριξή μας προς τους πληγέντες πληθυσμούς, μαζεύουμε μέσα σε 24 ώρες έως 40.000 like. Αυτό κάτι λέει.

Πέραν αυτού το βλέπει κανείς και στον δρόμο που σταματάει στο φανάρι, βλέπουν οι άνθρωποι την ελληνική σημαία στο αυτοκίνητο αρχίζουν χειροκροτούν κλπ. Όλα αυτά είναι πάρα πολύ ανθρώπινα. Είναι πάρα πολύ καλά. Ελπίζουμε οι εδώ ηγεσίες να κεφαλαιοποιήσουν αυτή τη διάθεση του λαού να υπάρξει μια προσέγγιση με τη χώρα μας και να προχωρήσουμε πάνω σε αυτό τον δρόμο. Από μια τέτοια στάση η Τουρκία δεν έχει παρά μόνο κερδίσει».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

16:04  Στέλνουν ειδικά κατασκευασμένα πλοία για να στεγάσουν 3.000 σεισμόπληκτους από την Χατάι

Η τουρκική ενεργειακή εταιρεία Karadeniz Holding ανακοίνωσε το Σάββατο ότι θα στείλει δύο ειδικά κατασκευασμένα πλοία, τα οποία μπορούν έκαστο να φιλοξενήσουν 1.500 άτομα, για να βοηθήσουν τους σεισμόπληκτους στην επαρχία της νότιας Τουρκίας, την Χατάι, η οποία επλήγη από τον καταστροφικό σεισμό που άφησε πίσω του πάνω από 20.000 νεκρούς.

«Η εταιρεία συνεργάζεται με τις αρχές για να στείλει τα σωστικά πλοία Suheyla Sultan και Rauf Bey στην πόλη Αλεξανδρέττα της επαρχίας Χατάι», αναφέρει η εταιρεία και προσθέτει ότι αυτή θα είναι η πρώτη ανθρωπιστική αποστολή της.

Τα πλοία αυτά είναι ειδικά κατασκευασμένα για αποστολές παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας, έχουν δωμάτια, ψυγεία, τηλεοράσεις και σύστημα θέρμανσης, ενώ παρέχουν και υπηρεσίες εκπαίδευσης, υγειονομικής περίθαλψης και σίτισης, όπως ανέφερε η εταιρεία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

15:48 Ποιες χώρες έχουν τους περισσότερους νεκρούς – Στην κορυφή της «μαύρης» λίστας η Κίνα

Οι σεισμοί στην Τουρκία, που έπληξαν και τη Συρία, έχουν προκαλέσει πάνω από 24.000 θανάτους. Το Al Jazeera, σε γράφημά του, παρουσιάζει τις χώρες που έχουν τα περισσότερα θύματα από χτυπήματα του Εγκέλαδου τα τελευταία 100 χρόνια, εξαιρώντας τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου στη γειτονική χώρα.

Στην πρώτη θέση της «μαύρης» λίστας βρίσκεται η Κίνα με 439.636 νεκρούς μετά από 191 σεισμούς.

Στη δεύτερη θέση μετά από πέντε (μόλις) σεισμούς βρίσκεται η Αϊτή με 225.170 νεκρούς.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Ιράν. Στην ασιατική χώρα έχουν σκοτωθεί 145.577 άνθρωποι μετά από 129 σεισμούς.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

15:30 Διέσωσαν ηλικιωμένη μετά από 130 ώρες στα ερείπια

Χαρμόσυνα νέα έρχονται από την Αντιόχεια εν μέσω της τραγωδίας στην Τουρκία μετά τους φονικούς σεισμούς.

Οι διασώστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία ονομάζεται Ουμίτ Γκιουλτσιτσέκ, μετά από 130 ολόκληρες ώρες στα ερείπια.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

15:09  Πέθανε η 40χρονη μια ημέρα μετά τον απεγκλωβισμό της

Μια γυναίκα πέθανε το Σάββατο στο νοσοκομείο μια ημέρα μετά τον απεγκλωβισμό της από τα συντρίμμια ενός σπιτιού που κατέρρευσε από τον σεισμό στη νότια Τουρκία, όπου βρισκόταν καταπλακωμένη επί 104 ώρες, είπαν διασώστες.

Γερμανοί διασώστες ανέσυραν την 40χρονη Ζεϊνέπ Καχραμάν από τα χαλάσματα πολυκατοικίας στην πόλη Κιριχάν της νότιας Τουρκίας χθες Παρασκευή χαρακτηρίζοντας «θαύμα» την διάσωσή της.

«Μόλις πληροφορηθήκαμε από τον αδελφό και την αδελφή της Ζεϊνέπ ότι δυστυχώς πέθανε στο νοσοκομείο. Μόλις ενημερώσαμε την ομάδα ότι δυστυχώς κατέληξε και τώρα το επεξεργαζόμαστε αυτό στην ομάδα», δήλωσε ο Στίβεν Μπάγερ, ο αρχηγός της γερμανικής Διεθνούς Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

14:56 Διέκοψε τις επιχειρήσεις διάσωσης στην Τουρκία ο αυστριακός στρατός

Ο στρατός της Αυστρίας ανέστειλε τις επιχειρήσεις διάσωσης στη σεισμόπληκτη Τουρκία εξαιτίας της «όλο και πιο επικίνδυνης κατάστασης ασφαλείας», ανέφερε το Σάββατο στο Twitter ο εκπρόσωπός του.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Μίχαελ Μπάουερ έγραψε στο Twitter ότι η Μονάδα Διαχείρισης Καταστροφών των Αυστριακών Δυνάμεων (AFDRU) θα είναι και πάλι διαθέσιμη για περαιτέρω επιχειρήσεις διάσωσης όταν το περιβάλλον όπου επιχειρούν θα γίνει ασφαλές.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

14:31 Η Αντιόχεια δεν υπάρχει πια – Μαζί της χάθηκε ένας πολιτισμός

Για τις επιπτώσεις των φονικών σεισμών στην Αντιόχεια ή Αντάκεια, όπως ονομάζεται σήμερα, γράφουν σε εκτενές ρεπορτάζ τους οι New York Times.

«Ξάπλωσαν όπου μπορούσαν: σε γωνίες δρόμων χωρίς φως, σε μικρά πάρκα με γρασίδι, δίπλα σε ένα δημοτικό σχολείο και σε μία βουνοπλαγιά, κάτω από μία από τις πρώτες χριστιανικές εκκλησίες του κόσμου», γράφουν οι Βίβιαν Λι και Νιμέτ Κιράτς στο γνωστό αμερικάνικο Μέσο, αναφερόμενοι στους σεισμόπληκτους.

Στην Αντιόχεια, την αρχαία πρωτεύουσα της επαρχίας Χατάι, την περιοχή που επλήγη περισσότερο από τον χειρότερο σεισμό στην Τουρκία εδώ και σχεδόν έναν αιώνα, χιλιάδες άνθρωποι παλεύουν να κατανοήσουν τι είναι αυτό που ανέτρεψε τη ζωή τους και άφησε πολλούς χωρίς σπίτι, χωρίς περιουσία, χωρίς αναμνήσεις και, κάποιους, χωρίς μέλλον.

Πολλοί αγωνίζονταν για να περάσουν άλλη μια νύχτα. Τα αυτοκίνητα ήταν κρύα για να κοιμηθούν και πολύ μικρά για να χωρέσουν τις περισσότερες οικογένειες. Αλλά μπορούσαν να είναι πιο ζεστά από τις σκηνές, οι οποίες ήταν απλώς ένας λεπτός μουσαμάς που κάλυπτε την πλήρη καταστροφή των ανθρώπων που βρίσκονταν μέσα, γράφουν χαρακτηριστικά οι ΝΥΤ.

Ωστόσο, και οι δύο επιλογές ήταν προτιμότερες από ένα πανί που είχαν στη διάθεσή τους άλλοι, το οποίοι τοποθέτησαν σε μια στάση λεωφορείου ή στύλους για να προστατευτούν από το κρύο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

14:05 Οργή στην Τουρκία – Γιουχάρουν υπουργούς του Ερντογάν

Ξεχειλίζει η οργή στην Τουρκία, όπου ο λαός, θρηνεί τους χιλιάδες νεκρούς του και καλείται να αντιμετωπίσει τις τρομακτικές συνέπειες του φονικού σεισμού της περασμένης Δευτέρας.

Ο αριθμός των νεκρών διαρκώς αυξάνεται, με τις ελπίδες για τους εγκλωβισμένους να σβήνουν, όσο περνάνε οι ώρες. Άγνωστο είναι πόσοι ακριβώς βρίσκονται θαμμένοι κάτω από τα ερείπια, που άφησε πίσω του ο σεισμός. Οι κραυγές τους έπαψαν να ακούγονται.

Η τουρκική κοινωνία «βράζει» και θεωρεί την κυβέρνηση Ερντογάν υπεύθυνη για την ανείπωτη τραγωδία.

Όπως φαίνεται και σε βίντεο που ανεβαίνουν στο twitter, οι πολίτες ξεσπούν σε αποδοκιμασίες, φωνάζοντας «γαϊδούρια» και «ξεδιάντροποι»,  βλέποντας τους αξιωματούχους να επισκέπτονται τις πληγείσες περιοχές.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο φαίνονται οι αποδοκιμασίες των πολιτών μόλις φτάνει στο Ντιγιάρμπακιρ ο υπουργός Δικαιοσύνης Bekir Bozdag.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

13:36 Διέσωσαν μωράκι δύο μηνών από τα ερείπια μετά από 128 ώρες

Μετά τις δύο γυναίκες που σώθηκαν σε Καχραμανμαράς και Ντιγιαρμπακίρ έπειτα από 122 ώρες κάτω από τα συντρίμμια μετά τους φονικούς σεισμούς, το ίδιο συνέβη και με μωράκι δύο μηνών.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

 11:41 Στην Καχραμανμαράς μόνο το κτίριο των πολιτικών μηχανικών έμεινε όρθιο»

Αίσθηση προκαλεί η ανάρτηση Τούρκου δημοσιογράφου, σύμφωνα με την οποία σε σημείο της πόλης Καχραμάνμαρας το μόνο κτίριο που έμεινε όρθιο ήταν αυτό των Πολιτικών Μηχανικών.

Ο δημοσιογράφος Ragip Soylu έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter: «Ένα κτίριο στέκεται όρθιο στην Καχραμανμαράς: Το Επιμελητήριο των Πολιτικών Μηχανικών».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

11:13 Η αποκάλυψη για τα κτίρια που κατέρρευσαν σαν «χάρτινοι πύργοι»

Πολλά ερωτήματα έχουν δημιουργηθεί σχετικά με την καταλληλότητα των κτιρίων, καθώς σε πολλές περιπτώσεις επιχειρήσεις και κάτοικοι έκοβαν τις κολόνες από τα κτίρια προκειμένου να μεγαλώσουν τα καταστήματά τους.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

10:26 Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία – Έσωσαν δύο γυναίκες μετά από 122 ώρες στα ερείπια

Το Anadolu μεταδίδει ότι οι ομάδες διάσωσης κατάφεραν να απεγκλωβίσουν μετά από 122 ολόκληρες ώρες δύο γυναίκες, μια 70χρονη και μια 55χρονη, από τα ερείπια στην Καχραμανμαράς και στην Ντιγιαρμπακίρ.

Οι δύο αυτές περιοχές επλήγησαν σφόδρα από το χτύπημα του Εγκέλαδου, με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να έχουν χάσει τα σπίτια τους εν μέσω συνθηκών ψύχους.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

 08:53 Ελληνες καθηγητές βρήκαν την επιφάνεια του ρήγματος – Θα επηρεαστεί η Ελλάδα;

Η ελληνική αποστολή κατάφερε να βρει την επιφάνεια του ρήγματος στην πόλη Ισλαϊέ (Islahiye), που απέχει 60 χιλιόμετρα νότια του Καχραμανμάρας, επίκεντρο του φονικού σεισμού.

«Βρίσκομαι βόρεια της Αντιόχειας, στο κέντρο της καταστροφής. Η έκταση της καταστροφής είναι περίπου ίση με την ηπειρωτική Ελλάδα, έχει μήκος 500 χλμ και πλάτος από 20 ως 40 χλμ. Εκεί εντοπίζεται ο κύριος όγκος των καταστροφών» είπε στον Σκάι ο επικεφαλής της ελληνικής αποστολής στην Τουρκία, Ευθύμης Λέκκας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

23:56 Νέα επικοινωνία Μπλίνκεν – Τσαβούσογλου

Νέα επικοινωνία είχε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου προκειμένου να του εκφράσει τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Τουρκία και τον τουρκικό λαό μετά τον φονικό σεισμό.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν την πρόσθετη βοήθεια την οποίαν μπορούν να παράσχουν οι ΗΠΑ, προς υποστήριξη των τουρκικών προσπαθειών ανακούφισης, και ο Άντονι Μπλίνκεν δεσμεύτηκε να συνεχίσει να κάνει ότι μπορεί, σε συντονισμό με την Τουρκία, προκειμένου να παρασχεθεί κάθε βοήθεια στα θύματα του σεισμού τόσο στην Τουρκία όσο και στη Συρία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

23: 40 Οι «αμνηστίες» Ερντογάν σε μεγαλοεργολάβους έφεραν την καταστροφή

Με τον τουρκικό λαό και τη διεθνή κοινότητα να προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ, με τις εικόνες από τους νεκρούς και τα χαλάσματα να είναι συνταρακτικές, η συζήτηση μοιραία οδηγείται στην αναζήτηση ευθυνών για το μέγεθος της καταστροφής.

Τα πολυώροφα κτίρια στην Τουρκία, που αποδείχτηκαν «χάρτινα» και κατέρρευσαν σαν τραπουλόχαρτα από τον διπλό φονικό σεισμό, παίρνοντας μαζί τους χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, έχουν προκαλέσει την οργή του τουρκικού λαού, και όχι μόνο, με δεκάδες δημοσιεύματα στον εγχώριο και διεθνή Τύπο να μιλούν για το κατασκευαστικό «θαύμα» – φιάσκο του Ερντογάν.

Αποκαλυπτικό το ρεπορτάζ του BBC που εξέτασε τρία νέα κτίρια, που μετατράπηκαν σε ερείπια, για να μάθει τι αποκαλύπτουν για την ασφάλεια των κτιρίων, ενώ κάνει λόγο για «κατασκευαστικές αμνηστίες» της κυβέρνησης Ερντογάν, που δίδονταν σε μεγαλοεργολάβους, οι οποίοι δεν εφάρμοζαν τους οικοδομικούς κανονισμούς.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

21:40 Δημοσιογράφος φιλοκυβερνητικού καναλιού επιτέθηκε στον Ερντογάν και παραιτήθηκε

Γνωστή δημοσιογράφος, που ήταν παρουσιάστρια στο φιλοκυβερνητικό κανάλι «Show Tv», εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά… παντός υπευθύνου, συμπεριλαμβανομένου του Ερντογάν για την κατάρρευση χιλιάδων κτιρίων στις περιοχές που έπληξαν οι φονικοί σεισμοί της Δευτέρας, προκαλώντας τον θάνατο πάνω από 19 χιλιάδων ανθρώπων.

Στη συνέχεια παραιτήθηκε, είδηση που έγινε πρώτο θέμα στα social media.

Ο λόγος για την Ντιλάρα Γκοντέρ, η οποία δεν κράτησε την ψυχραιμία της και ξέσπασε την ώρα που είχε καλεσμένο, τονίζοντας ότι για την καταστροφή δεν φταίει η μοίρα και ο σεισμός αλλά όσοι κατασκεύασαν τα κτίρια, όσοι έδωσαν άδειες, καθώς και όσοι τις ενέκριναν – οι τουρκικές αρχές, δηλαδή.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

20:34 Ξυλοκοπούν όσους κάνουν πλιάτσικο

Τον άγριο ξυλοδαρμό και τις συλλήψεις ατόμων που έκαναν πλιάτσικο στα ερείπια κατέγραψαν βίντεο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

20:30 Επιχείρησε να διαφύγει ο εργολάβος του Χατάι

Ο ιδιοκτήτης του Renaissance Residence, ενός συγκροτήματος διαμερισμάτων που καταστράφηκε από τον σεισμό στην επαρχία Χατάι της νοτιοανατολικής Τουρκίας , συνελήφθη σε αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης την Παρασκευή, ενώ προσπαθούσε να φύγει από τη χώρα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

18:59 Το υπεράνθρωπο έργο των διασωστών

Πως αξιολογούν σε ποια κτίρια θα αναζητήσουν πρώτα επιζώντες, εξηγεί το BBC.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

18:23 Στο πλευρό των πληγέντων ο Τάσος Μπακασέτας

Ο Έλληνας άσος της Τράμπζονσπορ αγόρασε μία συλλεκτική φανέλα αφιερωμένη σ’ εκείνον από τον περσινό θρίαμβο της Τράμπζονσπορ, προκειμένου να βοηθήσει οικονομικά τους πληγέντες.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

17:41 Νεκροί οι δύο Έλληνες αγνοούμενοι στην Αντιόχεια

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι διασώστες εντόπισαν πρώτα το άψυχο σώμα του 65χρονου, κάτω από τα συντρίμμια, ενώ λίγη ώρα αργότερα βρέθηκε και η σύζυγός του.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

17:20 Εικόνες βιβλικής καταστροφής αποκαλύπτουν οι χάρτες της NASA

Eικόνες που θυμίζουν βιβλική καταστροφή από το διπλό φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου στην Τουρκία, αποκαλύπτει χάρτης της NASA.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

16:54 Σταμάτησε η επιχείρηση για την ανεύρεση των Ελλήνων αγνοούμενων στην Αντιόχεια

Σταμάτησαν οι έρευνες της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό του ζευγαριού των Ελλήνων που φέρεται έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια της πολυκατοικίας όπου έμεναν στην πόλη της Αντιόχειας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

16:29 «Έχω χάσει το μέτρημα»

Στο νεκροταφείο Nurdağı στην τουρκική επαρχία Gaziantep, στα σύνορα με τη Συρία, σύντομα δεν θα υπάρχει πλέον χώρος για τους νεκρούς. Οι φρεσκοσκαμμένοι τάφοι είναι σημειωμένοι με λευκές ταφόπλακες, με κομμάτια σκισμένου υφάσματος που συγκεντρώνονται από τα ρούχα των θυμάτων ώστε να τα αναγνωρίσουν.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

15:06 Αδιανόητα μεγάλο το ρήγμα [βίντεο και εικόνες]

Σοκ και δέος προκαλούν οι εικόνες και τα βίντεο από το ρήγμα του φονικού σεισμού, που ισοπέδωσε πόλεις και χωριά σε Τουρκία και Συρία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

14:20 Πάνω από 22.000 οι νεκροί σε Τουρκία και Συρία

Ξεπέρασαν τους 22.000 οι νεκροί εξαιτίας των φονικών σεισμών. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι οι νεκροί στη γειτονική χώρα έφτασαν τους 18.991.

Την ίδια στιγμή, οι νεκροί στη Συρία, στις περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες, έχουν φτάσει τους 2.037 και στις περιοχές που ελέγχει το καθεστώς Άσαντ τους 1.340.

14:15 Ανθρακωρύχοι έσπευσαν στην Αντιόχεια να βοηθήσουν στις έρευνες

Μία ιστορία που έρχεται από τη γειτονική χώρα σκορπά συγκίνηση, καθώς ουδείς θέλει να σταματήσει να ψάχνει στα συντρίμμια παρά τις λιγοστές ελπίδες που υπάρχουν για την ανεύρεση επιζώντων.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

13:49 Συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΜΑΚ για τους αγνοούμενους Έλληνες

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA για τις προσπάθειες των Ελλήνων διασωστών να εντοπίσουν το ζευγάρι των Ελλήνων που αγνοούνται στην Αντιόχεια.

13:27 Δεκατέσσερα φορτηγά με βοήθεια πέρασαν στο βόρειο τμήμα της Συρίας

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) ανακοίνωσε ότι 14 φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια πέρασαν σήμερα στη βόρεια Συρία από την Τουρκία. Τι εξετάζει η Άγκυρα σχετικά με τα συνοριακά περάσματα;

Διαβάστε περισσότερα εδώ

12:58 Θρήνος για τους νεκρούς μαθητές αθλητές από την Αμμόχωστο – Σκοτώθηκαν στον σεισμό

Θρήνος επικρατεί στην Αμμόχωστο αφού πολλά παιδιά από ομάδα βόλεϊ είναι νεκρά. Οι άτυχοι μαθητές καταπλακώθηκαν από τα συντρίμμια του ξενοδοχείου Isias όπου βρίσκονταν στην πόλη Αντιγιαμάν στην Τουρκία μετά τους φονικούς σεισμούς.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

12:31 Ο χρόνος τελειώνει για τους εγκλωβισμένους

Συνεχίζονται για πέμπτη ημέρα οι επιχειρήσεις διάσωσης σε Τουρκία και Συρία με τους διασώστες να δίνουν μάχη με τον χρόνο και τις συνθήκες ψύχους που επικρατούν.

Δείτε το ρεπορτάζ του Al Jazeera:

12:07 Οικογένεια ανασύρθηκε μετά από 101 ώρες στα συντρίμμια

Δείτε συγκλονιστικά βίντεο και φωτογραφίες εδώ

12:05 Συνεχίζεται το θρίλερ για τον εντοπισμό των Ελλήνων στην Αντιόχεια

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της ΕΜΑΚ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

11:45 «Ψίθυροι» για μετάθεση των εκλογών στην Τουρκία μετά τις κραυγές από τα συντρίμμια

Την ώρα που οι διασώστες επιχειρούν ακόμη στα χαλάσματα σώζοντας ζωές, οι κραυγές των συγγενών θυμάτων από τις ισοπεδωμένες περιοχές φτάνουν μέχρι τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Από τι θα εξαρτηθεί η μετάθεση των εκλογών;

Διαβάστε περισσότερα εδώ

11:18 Ήταν θέμα χρόνου – Περισσότεροι οι νεκροί από τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη το 1999

Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη το 1999 είχε προκαλέσει περίπου 18.000 θανάτους, ένας απολογισμός που ήδη έχει ξεπεραστεί.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

10:52 Το μεγαλείο της αυταπάρνησης – Διασώστης δίνει τις μπότες του σε επιζώντα

Οι διασώστες κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να εντοπίσουν και να ανασύρουν τους επιζώντες μετά τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

10:28 «Το ρήγμα της θάλασσας του Μαρμαρά είναι ήδη ώριμο»

«Θα γίνει ο σεισμός, τον περιμένουμε…». Ο ομότιμος καθηγητής Τεκτονικής Γεωλογίας και Γεωδυναμικής, Δημήτρης Παπανικολάου μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το ενδεχόμενο σεισμού παρόμοιου με της Τουρκίας στην Ελλάδα, αλλά και για τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων να βρουν ζωντανούς στα χαλάσματα.

10:04 Νέο θαύμα στα συντρίμμια

17χρονη ανασύρθηκε ζωντανή μετά από 90 ώρες στα ερείπια.

Η κοπέλα ήταν επί 90 ώρες καταπλακωμένη από τα συντρίμμια σε βάθος 8 μέτρων. Κάθε ώρα έδινε τη δική της μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, περιμένοντας τα μέλη των συνεργείων να την σώσουν από τον θάνατο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

09:56 Τουρκάλα δημοσιογράφος που είχε συλληφθεί με εντολή Ερντογάν εξυμνεί τους Έλληνες διασώστες

Τους Έλληνες διασώστες που επιχειρούν στην Τουρκία μετά τους φονικούς σεισμούς εξυμνεί η Σεντέφ Καμπάς, δημοσιογράφος που είχε συλληφθεί παλιότερα με εντολή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αφού τον είχε παρομοιάσει με βοοειδές.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

09:24 Ελπίδα μέσα στα συντρίμμια στην Τουρκία

Τον γύρο των τουρκικών κοινωνικών δικτύων έκανε η είδηση για τη διάσωση βρέφους 10 ημερών με τη μητέρα του μετά από 90 ώρες.

09:10 Ξεπέρασαν τους 21.600 οι νεκροί

Αυξάνονται κάθε λεπτό που περνάει οι νεκροί από τους σεισμούς σε Τουρκία και Συρία.

Διαβάστε περισσότερα για τον νεότερο απολογισμό εδώ

08:28 Οι σεισμοί και η διπλωματία της ζωής

Η αλληλεγγύη μπορεί να ανοίξει δρόμους ειρήνης.

Διαβάστε την άποψη του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου στο in.

08:09 Παναγιώτης Καρύδης: «Τα κτίρια τινάχτηκαν στον αέρα σαν να τους έβαλαν δυναμίτες»

Ο Παναγιώτης Καρύδης, καθηγητής αντισεισμικών κατασκευών μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» από την Τουρκία.

07:22 Τουρκία: Ο Εγκέλαδος, ο Ερντογάν και η «Συμμορία των Πέντε»

Οι μετασεισμοί γίνονται εν τω μεταξύ και πολιτικοί, φτάνοντας μέχρι την Άγκυρα και το προεδρικό γραφείο, καθώς η λαϊκή οργή από την ολιγωρία και την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού εντείνεται και τα ερωτήματα για κακοτεχνίες και ενδημική διαφθορά στον κατασκευαστικό τομέα πληθαίνουν.

Διαβάστε περισσότερα εδώ στην ανάλυση της Μαργαρίτας Βεργολιά στο in.

07:17 Συγκλονίζουν οι διάλογοι των διασωστών με τα εγκλωβισμένα παιδιά

Συνεχίζεται η μάχη των διασωστών να εντοπίσουν επιζώντες στα χαλάσματα μετά τους φονικούς σεισμούς σε Τουρκία και Συρία. Συγκλονίζουν οι διάλογοι που έχουν έρθει στη δημοσιότητα, με εγκλωβισμένα παιδιά να μιλούν στους σωτήρες τους.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

06:45 Έξαλλοι οι πολίτες με τον Ερντογάν

Ενδεικτικό της οργής των Τούρκων πολιτών προς την κυβέρνηση, είναι το απλό και ξεκάθαρο μήνυμα, ενός Τούρκου πολίτη, του Χακάν Τανριβερντί, προς τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Μην έρθεις εδώ να ζητήσεις ψήφους».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

06:39 Πώς σώθηκαν μητέρα και κόρη μετά από 92 ώρες κάτω από τα ερείπια

Βίντεο του Anadolu παρουσιάζει τη διάσωση μητέρας και κόρης στην επαρχία Καχραμανμαράς που χτυπήθηκε σκληρά από τον σεισμό.

06:13 Σώθηκε μετά από 96 ώρες στα συντρίμμια

Άλλος ένας άνθρωπος σώθηκε μετά από τις πυρετώδεις προσπάθειες των διασωστών στην Καχραμανμαράς. Ο Άλμπερτ Σάκμα, 26 ετών, διασώθηκε την Παρασκευή το πρωί, σύμφωνα με το Al Jazeera.

O 26χρονος βρισκόταν σε κτίριο που είχε καταρρεύσει στην Καχραμανμαράς, στο προάστιο Ντολγκαντέρογλου.

04:28 «Μην εγκαταλείπετε την ελπίδα»

Τα διασωθέντα θύματα γίνονται φάροι ελπίδας σε περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό, μεταδίδει το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Το πρακτορείο παρουσιάζει αρκετές περιπτώσεις διάσωσης εγκλωβισμένων, προβάλλοντας την ιστορία του 24χρονου Dogan Akkok, ο οποίος έγραψε στα συντρίμμια τις λέξεις «Μην εγκαταλείπετε την ελπίδα» και διασώθηκε έπειτα από 64 ώρες.

00:30 Ξεπέρασαν τους 21.000 οι νεκροί σε Συρία και Τουρκίας

Ανεβαίνει η μακρά λίστα των νεκρών σε Συρία και Τουρκία καθώς πλέον έφτασε τις 21.000.

Στην Τουρκία σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση από τον αντιπρόεδρο της χώρας, Φουάτ Οκτάι, οι νεκροί είναι 17.674 και οι τραυματίες 72.879.

Στη Συρία οι νεκροί ανέρχονται σε τουλάχιστον 3.377. Στη βορειοδυτική Συρία στις περιοχές που ελέγχονται από αντάρτες οι νεκροί είναι 2.030 ενώ στις περιοχές που ελέγχονται από την κυβέρνηση είναι 1.347.

Οι τραυματίες συνολικά στη Συρία έχουν φτάσει τους 5.2455.

Έτσι ο συνολικός αριθμός των νεκρών και στις δύο χώρες έχει φτάσει τους 21.051 και υπάρχουν φόβοι πως θα αυξηθεί.

00:14  Προεκλογικό σόου σε νοσοκομείο έστησε ο Ερντογάν

Τη στιγμή που η Τουρκία θρηνεί περισσότερους από 17.000 νεκρούς και πάνω από 70.000 τραυματίες από τον σεισμό και υπάρχουν πολίτες που του ασκούν σκληρή κριτική κατηγορώντας την κυβέρνηση του AKP (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) για ελλιπή προετοιμασία και για αργά αντανακλαστικά, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να ανατρέψει το σκηνικό και να δώσει ένα συν στην εικόνα του.

Έτσι την ώρα που η δημοτικότητα του είναι στα τάρταρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κοιτάει να εκμεταλλευτεί τους σεισμούς για πολιτικό όφελος, χρησιμοποιώντας επικοινωνιακά κόλπα.

Ο Τούρκος πρόεδρος λοιπόν στο πλαίσιο της περιοδείας που κάνει στις σεισμόπληκτες περιοχές βρέθηκε σε νοσοκομείο στην πόλη Κιλίς για να επισκεφθεί τραυματισμένους πολίτες, με τους οποίους συνομίλησε, έχοντας στο πλάι του πλήθος από κάμερες.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

00:00  Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι «καθ’ οδόν» για την Συρία

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ανακοίνωσε την Πέμπτη στον λογαριασμό του στο Twitter ότι είναι «καθ’ οδόν» για την Συρία, που επλήγη τη Δευτέρα, όπως και η γειτονική Τουρκία, από τον ισχυρό σεισμό, ο συνολικός απολογισμός του οποίου ξεπερνά ήδη τους 20.000 νεκρούς και στις δύο χώρες.

«Είμαι καθ’ οδόν για την Συρία, όπου ο ΠΟΥ υποστηρίζει την παροχή της βασικής υγειονομικής περίθαλψης στις πληγείσες περιοχές από τον πρόσφατο σεισμό, βασιζόμενος στη μακροχρόνια δουλειά μας στη χώρα», έγραψε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024