Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεισμός στην Τουρκία: Σταμάτησε η επιχείρηση της ΕΜΑΚ για την ανεύρεση των Ελλήνων αγνοούμενων

Σεισμός στην Τουρκία: Σταμάτησε η επιχείρηση της ΕΜΑΚ για την ανεύρεση των Ελλήνων αγνοούμενων

Όπως μετέδωσε το MEGA  η επιχείρηση της ΕΜΑΚ σταμάτησε εδώ και λίγη ώρα χωρίς να έχει εντοπιστεί κάποιο σημάδι ζωής από το άτυχο ζευγάρι.

Σταμάτησαν οι έρευνες της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό του ζευγαριού των Ελλήνων που φέρεται έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια της πολυκατοικίας όπου έμεναν στην πόλη της Αντιόχειας.

Όπως μετέδωσε το MEGA  η επιχείρηση της ΕΜΑΚ σταμάτησα εδώ και λίγη ώρα χωρίς να έχει εντοπιστεί κάποιο σημάδι ζωής από το άτυχο ζευγάρι.

Πρόκειται για έναν άνδρα 65 ετών και τη σύζυγό του 62 ετών.

Ελληνικό αίτημα

Η ελληνική διασωστική αποστολή υπέβαλε σήμερα το πρωί κατ’ εξαίρεση αίτημα ώστε να μεταβεί στο κτίριο και να επιχειρήσει με 23 διασώστες από την 1η και την 2η ΕΜΑΚ, τρία άτομα ιατρικό προσωπικό, δύο διασωστικά σκυλιά, και δύο ειδικού τύπου οχήματα.

Η πολυκατοικία που κατέρρευσε ήταν εξαώροφη με δύο διαμερίσματα στον κάθε όροφο. Το άτυχο ζευγάρι των Ελλήνων διέμενε στον 5ο όροφο.

Πάντως ο συγκεκριμένος χώρος είχε ελεγχθεί από άλλες διασωστικές ομάδες όχι την ελληνική, χωρίς να εντοπιστεί ίχνος ζωής.

Χάνονται οι ελπίδες

Το ζευγάρι έχει να δώσει σημεία ζωής από την περασμένη Δευτέρα, όταν τα φονικά Ρίχτερ διέλυσαν την περιοχή τους και σκόρπισαν τον όλεθρο στην Τουρκία.

Η κόρη του αγνοούμενου ζευγαριού και δύο στενοί συγγενείς τους, μιλούν στο Live News, για τις έρευνες στο σημείο και την τελευταία ενημέρωση που είχαν. Όλοι στην οικογένεια, προσπαθούν να παραμείνουν ψύχραιμοι και να σκέφτονται μόνο θετικά, αν κι τα μηνύματα που έρχονται από την περιοχή, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας

«Είναι πιθανό να τους βρουν, γιατί οι γονείς μου έμεναν στον πέμπτο όροφο. Η πολυκατοικία είναι έξι ορόφων, οι γονείς μου έμεναν στον πέμπτο. Κανένας δεν ήρθε να μας βοηθήσει. Δεν ακούγεται κανένας ήχος από την περιοχή, οπότε μας είπαν ότι δεν μπορούν να μας βοηθήσουν», δήλωσε η κόρη τους αγνοούμενου ζευγαριού.

Οι άντρες της ΕΜΑΚ είναι όπως μας λέει η τελευταία ελπίδα.

Οι μαρτυρίες γειτόνων

Ο Γιώργος Αντύπας 65 ετών και η σύζυγός του Νίντα, 62 ετών, έμεναν στον 5ο όροφο της ισοπεδωμένης πολυκατοικίας. Μετά το σεισμό τα παιδιά κι οι στενοί συγγενείς τους άρχισαν να τηλεφωνούν και ο πρώτος που έσπευσε στην περιοχή, ήταν ο γαμπρός τους.

Όλοι ήλπιζαν για κάποιο λόγο το αντρόγυνο να μην ήταν μέσα στο σπίτι εκείνο το βράδυ. Μαρτυρίες γειτόνων όμως, ανέφεραν ότι τους είδαν να επιστρέφουν και να μπαίνουν στη πολυκατοικία που έμεναν.

Η πρώτη εκτίμηση Τούρκων διασωστών για τους Έλληνες είναι πως εγκλωβίστηκαν αρκετά μέτρα κάτω από την κορυφή των συντριμμιών και γι’ αυτό όπως έλεγαν δεν εντοπίστηκαν στις πρώτες έρευνες.

«Θέλουμε τα σώματα των γονιών μου. Είναι δύο ξαδέρφια μου στην Αντιόχεια που μου είπαν ότι «οι γονείς σου, το διαμέρισμά σας έπεσε». Άρα ήρθα στην Αντιόχεια τη Δευτέρα, μαζί με τον σύζυγό μου. Δεν υπάρχει μέρος να κοιμηθείς. Ο άντρας μου είναι ακόμα στην Αντιόχεια. Εγώ γύρισα στη Σμύρνη για να επιστρέψω στην Κωνσταντινούπολη», συμπλήρωσε η κόρη του αγνοούμενου ζευγαριού.

Οι προσπάθειες στο σημείο ατόνησαν το προηγούμενο διήμερο και ο ανιψιός του ζευγαριού, εξηγεί στο Live News το λόγο που του ανέφεραν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η επιχείρηση της ΕΜΑΚ για τους αγνοούμενους Έλληνες διεκόπη και αναλαμβάνουν τα τουρκικά συνεργεία.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024