Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεισμός Τουρκία: Προεκλογικό σόου σε νοσοκομείο έστησε ο Ερντογάν

Σεισμός Τουρκία: Προεκλογικό σόου σε νοσοκομείο έστησε ο Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος στο πλαίσιο της περιοδείας που κάνει στις σεισμόπληκτες περιοχές βρέθηκε σε νοσοκομείο στην πόλη Κιλίς για να επισκεφθεί τραυματισμένους πολίτες.

Τη στιγμή που η Τουρκία θρηνεί περισσότερους από 17.000 νεκρούς και πάνω από 70.000 τραυματίες από τον σεισμό και υπάρχουν πολίτες που του ασκούν σκληρή κριτική κατηγορώντας την κυβέρνηση του AKP (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) για ελλιπή προετοιμασία και για αργά αντανακλαστικά, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να ανατρέψει το σκηνικό και να δώσει ένα συν στην εικόνα του.

Έτσι την ώρα που η δημοτικότητα του είναι στα τάρταρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κοιτάει να εκμεταλλευτεί τους σεισμούς για πολιτικό όφελος, χρησιμοποιώντας επικοινωνιακά κόλπα.

Μάλιστα ενώ κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί για πολιτικά οφέλη την καταστροφή και κάνοντας λόγο για «προβοκάτορας», ο ίδιος προβαίνει σε κινήσεις λαϊκισμού, με τον ίδιο να εξηγεί την καταστροφή στους χειρότερους σεισμούς στη σύγχρονη ιστορία της Τουρκίας και για ένα φαινόμενο που δεν μπορούσε να προβλεφθεί.

Ο Τούρκος πρόεδρος λοιπόν στο πλαίσιο της περιοδείας που κάνει στις σεισμόπληκτες περιοχές βρέθηκε σε νοσοκομείο στην πόλη Κιλίς για να επισκεφθεί τραυματισμένους πολίτες, με τους οποίους συνομίλησε, έχοντας στο πλάι του πλήθος από κάμερες.

Στη συνέχεια ένα υπέροχο σόου εκτυλίχθηκε μπροστά στις οθόνες.

Το «ευχαριστώ» των πολιτών

Στο νοσοκομείο οι πολίτες ευχαρίστησαν τον Ερντογάν και το κράτος για όσα έχουν κάνει. «Ας μην πειράξει ο Θεός το κράτος μας», είπε ένας επιζώντας από τον σεισμό.

«Αυτό είναι το κράτος και η κυβέρνηση που θέλουμε. Ο Θεός να σας έχει καλά», είπε ακόμα εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη φροντίδα από το προσωπικό του νοσοκομείου.

Από την πλευρά του ο Ερντογάν ευχήθηκε καλή ανάρρωση στους τραυματίες και ευχαρίστησε το προσωπικό του νοσοκομείου.

Μάλιστα προσπάθησε να απολογηθεί σημειώνοντας πως «δεν υπάρχει τέτοια καταστροφή. Ένα μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, είπε ότι η Ιαπωνία είναι χώρα των σεισμών, αυτό που έγινε στην Τουρκία είναι 10 φορές περισσότερο», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια δεσμεύθηκε πως θα ξεκινήσει άμεσα η ανοικοδόμηση ενώ ακόμα οι διασώστες αναζητούν επιζώντες στα χαλάσματα.

«Θα ξεκινήσουμε την ανοικοδόμηση στις 10 επαρχίες θα ξεκινήσει άμεσα η ανοικοδόμηση άμεσα και θα τα καταφέρουμε να πετύχουμε. Μην ανησυχείτε θα το ξεπεράσουμε», είπε ακόμα ο Ερντογάν.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024