«Κίνηση ομαλότητας σε έναν κλάδο που αλληλοσπαράσσεται», χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, την τοποθέτηση προσωρινής διοίκησης από τον ίδιο στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), για τη διενέργεια εκλογών, ενόσω η αιρετή διοίκηση του Συλλόγου είχε προγραμματίσει εκλογές για τις 29 Αυγούστου.
Ο υπουργός, στο πλαίσιο σημερινής συνέντευξης Τύπου, θέλησε να δώσει τη δική του οπτική για την παρέμβασή του στο αυτοδιοίκητο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, απαντώντας σε δημοσιεύματα που όπως είπε ο ίδιος κάνουν λόγο για «το χουντικό του παρελθόν» και ότι «θέλει να διορίσει τους κολλητούς του».
Να γίνουν εκλογές, που τελικά αυτοί που θα χάσουν δεν θα μπορέσουν να τη ρίξουν στα δικαστήρια
Μια διαφορετική αντίληψη για την παρέμβασή του, παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης
Προσπαθώντας να διασκεδάσει την κατάσταση, δήλωσε ότι ο πρώτος που έκανε σχετική παρέμβαση ήταν ο Ανδρέας Ξανθός το 2018, που δεν δέχθηκε το αποτέλεσμα των εκλογών του ΠΙΣ και παρέπεμψε στην προηγούμενη διοίκηση του ΠΙΣ για επανάληψη των εκλογών του Συλλόγου.
«Πήγαν στο ΣτΕ, έκαναν εκλογές το 2022, έριξαν τις εκλογές του 2022, ήρθε καινούριο Δ.Σ. βάσει της απόφασης του ΣτΕ», είπε ο κ. Γεωργιάδης, για να συνεχίσει να εξιστορεί τα προβλήματα των εκλογικών διαδικασιών του ΠΙΣ και να καταλήξει ότι τώρα ήθελαν να κάνουν εκλογές από τους 600 εκλέκτορες οι 100. «Πρόκειται περί τρέλας», σχολίασε.
«Τι έκανε το ΔΣ; Έκανε 2 κινήσεις. Η μία, προκήρυξε εκλογές για τις 29 Αυγούστου για να αιφνιδιάσει τους άλλους και προσέφυγε κατά της απόφασης», συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης, για να καταλήξει λέγοντας πως «Ο μόνος που θέλει εκλογές είμαι εγώ.
Δεν υπάρχει καμία διάθεση να εμποδιστούν οι εκλογές στον ΠΙΣ. Να γίνουν εκλογές, που τελικά αυτοί που θα χάσουν δεν θα μπορέσουν να τη ρίξουν στα δικαστήρια».
Όπως πρόσθεσε, αναλαμβάνει σήμερα η προσωρινή διοίκηση. «Έχω βάλει τους πρώτους εκλεγμένους σε ψήφους», σημείωσε, προσθέτοντας πως «σε μία εκλογική αναμέτρηση η Ματίνα (Παγώνη) έχει πάρει τόσες ψήφους σε όσες έχει πάρει ο Βαρνάβας σε όλη του τη ζωή».
Δικαιολογώντας τις επιλογές του, πρόσθεσε: «Δεν έχω βάλει γιατρό μη εκλεγμένο, τους έχουν ψηφίσει οι γιατροί προ 2 μηνών».
Λέγοντας πως ο ίδιος καθυστερούσε «μπας και μπορέσουν να συνενοηθούν μεταξύ τους», ανέφερε πως η προσωρινή διοικούσα, έχει διάρκεια παραμονής 6μηνη και με πιθανή παράταση να φτάσει συνολικά του 9 μήνες, και κατέληξε: «Θέλω το δυνατόν γρηγορότερα ομαλές εκλογές.
Όσο για τις αντιδράσεις των διεθνών ιατρικών συλλόγων, ο Άδωνις Γεωργιάδης κατέληξε, λέγοντας ότι «οι Ευρωπαίοι δεν έχουν καταλάβει ότι ο ΠΙΣ είναι στα δικαστήρια εδώ και 10 χρόνια».
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής