Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σεισμός Τουρκία: Εθνικό πένθος μιας εβδομάδας για τους χιλιάδες νεκρούς

Σεισμός Τουρκία: Εθνικό πένθος μιας εβδομάδας για τους χιλιάδες νεκρούς

Τι ανακοίνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δύο φονικοί σεισμοί έχουν συγκλονίσει την Τουρκία, η οποία μετράει περισσότερους από 1.500 νεκρούς, ενώ χιλιάδες είναι οι τραυματίες αλλά και οι εγκλωβισμένοι κάτω από τα χαλάσματα.

Με τον χρόνο και το τσουχτερό κρύο που επικρατεί στην περιοχή να είναι ο μεγάλος αντίπαλος για τον εντοπισμό ανθρώπων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι κάτω από τα συντρίμμια των 10 πόλεων στις τέσσερις περιοχές της νοτιοανατολικής Τουρκίας που έχουν πληγεί από τον σεισμό, ένα ανθρώπινο κύμα βοήθειας έχει στηθεί από δεκάδες χώρες.

Με τον τελευταίο δραματικό απολογισμό να έχει ανεβάσει τον αριθμό νεκρών σε 1.651 με 11.119 τραυματίες, η Τουρκία ανακοίνωσε εθνικό πένθος μίας εβδομάδας.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπου επισυνάπτεται και σχετικό έγγραφο, οι σημαίες στη χώρα θα κυματίζουν μεσίστιες μέχρι τη δύση του ηλίου της Κυριακής (12/2).

Αναλυτικά η ανάρτηση

«Εξαιτίας των σεισμών που έλαβαν χώρα στη χώρα στις 6 Φεβρουαρίου 2023, ανακοινώνεται μία περίοδος εθνικού πένθους επτά ημερών. Η σημαία μας θα κυματίζει μεσίστια μέχρι το ηλιοβασίλεμα της Κυριακής, 12 Φεβρουαρίου 2023 σε όλη τη χώρα μας και στις ξένες αντιπροσωπείες μας».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024