Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεισμός Τουρκία: Η αποκάλυψη για τα κτίρια που κατέρρευσαν σαν «χάρτινοι πύργοι»

Σεισμός Τουρκία: Η αποκάλυψη για τα κτίρια που κατέρρευσαν σαν «χάρτινοι πύργοι»

Ο Τούρκος δημοσιογράφος Εσρά Γιλμαέρ μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι!» για την ολική καταστροφή στις υποδομές αλλά και για την απώλεια πολλών ανθρώπων μετά τον φονικό σεισμό μεγέθους 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία τα ξημερώματα της Δυτέρας.

Πάνω από 120 ώρες έχουν περάσει από τη στιγμή που οι τρομακτικοί σεισμοί έπληξαν τη νότια Τουρκία, με τις προσπάθειες διάσωσης να συνεχίζονται καθώς πολλοί επιζώντες ανασύρονται από τα συντρίμμια.

Ο σεισμός των 7,8 Ρίχτερ που έπληξε την Τουρκία και την Συρία, άφησε το φονικό αποτύπωμά του, με τον νεότερο απολογισμό να ανεβάζει τους νεκρούς σε 24.000. Δεκάδες χιλιάδες είναι οι τραυματισμένοι, άγνωστος εξακολουθεί να είναι ο αριθμός των εγκλωβισμένων κάτω από κτίρια σε πόλεις που έχουν ισοπεδωθεί, ενώ οι εκτιμήσεις για τον τελικό απολογισμό είναι τρομακτικές, με κάποιους να μιλούν ακόμη και για 50.000 νεκρούς.

Πολλά ερωτήματα έχουν δημιουργηθεί σχετικά με την καταλληλότητα των κτιρίων, καθώς σε πολλές περιπτώσεις επιχειρήσεις και κάτοικοι έκοβαν τις κολόνες από τα κτίρια προκειμένου να μεγαλώσουν τα καταστήματά τους.

Πλέον όλοι αναμένουν σε ένα θαύμα καθώς οι ελπίδες για να βρεθεί κάποιος ζωντανός εξανεμίζονται.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος Εσρά Γιλμαέρ μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι!» για την ολική καταστροφή στις υποδομές, για την απώλεια πολλών ανθρώπων, και για το κλίμα που επικρατεί.

Η αποκάλυψη για τα κτίρια: Δεν πέρασαν από έλεγχο, έδωσαν ψεύτικα έγγραφα

«Μεγάλη τραγωδία. Πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός ανθρώπων κάτω από τα κτίρια. Οι νεκροί είναι περισσότεροι από 50.000. οι ειδικοί λένε ότι τα νέα κτίρια που έπεσαν δεν έχουν περάσει από έλεγχο. Γι΄αυτόν τον λόγο δεν είναι ασφαλή κτίρια. Δεν έχουν δώσει τα αληθινά έγγραφα γι΄αυτά τα κτίρια», είπε αρχικά.

«Όλοι στην Τουρκία είναι πολύ στεναχωρημένοι και ο λαός εξαγριωμένος, γιατί χάσαμε πολλούς ανθρώπους, έχουμε πολλούς τραυματίες. Είναι πολλοί άνθρωποι που αγνοούνται και δεν γνωρίζουμε σε τι αριθμό θα φτάσουν οι νεκροί. Οι διασώστες έφτασαν λίγο αργά. Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή δεν είναι καλές. Χιονίζει και γι΄ αυτό υπάρχει πρόβλημα στους δρόμους. Είναι δύσκολο να προσεγγίσεις σε περιοχές με κατεδαφισμένα κτίρια. Τα περισσότερα κτίρια έχουν υποστεί ζημιές και ο κόσμος δεν μπορεί να μπει μέσα», συμπλήρωσε ο δημοσιογράφος.

Υπάρχει δυσκολία στην ευρύτερη περιοχή για να βρουν οι άνθρωποι πετρέλαιο, βενζίνη, γκάζι. Θα δούμε μέσα τους επόμενους δύο μήνες τι θα γίνει», κατέληξε.

Το μόνο κτίριο που έμεινε όρθιο από τον σεισμό είναι αυτό των πολιτικών μηχανικών

Οργή προκαλεί, στο μεταξύ, το γεγονός ότι το μοναδικό ασφαλές κτίριο στην Καχραμανμαράς, που ήταν στο επίκεντρο του σεισμού, άνηκε στους πολιτικούς μηχανικούς. Οι εικόνες είναι αποκαλυπτικές.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024