Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεισμός στην Τουρκία: Ανθρακωρύχοι έφθασαν με τα πόδια στην Αντιόχεια για να βοηθήσουν

Σεισμός στην Τουρκία: Ανθρακωρύχοι έφθασαν με τα πόδια στην Αντιόχεια για να βοηθήσουν

Μία ιστορία που έρχεται από τη γειτονική χώρα σκορπά συγκίνηση, καθώς ουδείς θέλει να σταματήσει να ψάχνει στα συντρίμμια παρά τις λιγοστές ελπίδες που υπάρχουν για την ανεύρεση επιζώντων

Συνεχίζονται για 5η ημέρα οι έρευνες για τη διάσωση εγκλωβισμένων στα ερείπια των περιοχών της Τουρκίας που χτύπησε ο φονικός σεισμός.

Μία ιστορία που έρχεται από τη γειτονική χώρα σκορπά συγκίνηση, καθώς ουδείς θέλει να σταματήσει να ψάχνει στα συντρίμμια παρά τις λιγοστές ελπίδες που υπάρχουν για την ανεύρεση επιζώντων.

Στην Αντιόχεια, μια πόλη που καταστράφηκε από τον σεισμό, αίσθηση προκαλεί η είδηση ότι 30 ανθρακωρύχοι έφθασαν με τα πόδια στην περιοχή, αφού διένυσαν 1.000 χιλιόμετρα για να συνδράμουν τους διασώστες, εξοπλισμένοι με φτυάρια, βαριές, τσάπες και σιδηροπρίονα.

«Είμαστε βαθιά πληγωμένοι που κανείς δεν μας στήριξε», κατήγγειλε ο Χακάν Τανριβερντί, κάτοικος της Αντιγιαμάν, μιας πόλης στη νότια Τουρκία όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

«Δεν είδα κανέναν πριν τις 14:00 τη δεύτερη ημέρα μετά τον σεισμό», δηλαδή 34 ώρες μετά την πρώτη δόνηση, υπογράμμισε ο Μεχμέτ Γιλντιρίμ. «Ούτε το κράτος ούτε την αστυνομία ούτε στρατιώτες. Ντροπή σας! Μας αφήσατε στην τύχη μας».

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024