ΗΠΑ: 18χρονος συνελήφθη με την κατηγορία ότι σχεδίαζε επίθεση σε συναγωγή του Νιου Τζέρσεϊ
Πράκτορες του FBI έφθασαν στα ίχνη του 18χρονου, ο οποίος δέχθηκε να συνεργαστεί και να τους επιτρέψει να εξετάσουν το κινητό τηλέφωνο και να απαντήσει σε ερωτήσεις τους.
Ένας 18χρονος συνελήφθη σήμερα στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ κατηγορούμενος ότι απειλούσε να σκοτώσει Εβραίους, μια εβδομάδα μετά τον συναγερμό που σήμανε το FBI για την απειλή σε συναγωγές της συγκεκριμένης πολιτείας.
Ο Ομάρ Αλκάτουλ, κάτοικος του Σέιρεβιλ, αναμένεται τις επόμενες ώρες να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου.
- Διαβάστε επίσης: Συναγερμός με πτήσεις της Emirates στο «Βενιζέλος» – Η CIA ενημέρωσε για ύποπτο – Προσγειώθηκε συνοδεία μαχητικών
Το μήνυμα που τον «έκαψε»
Στην αναφορά του FBI για τον 18χρονο, σημειώνεται ότι την 1η Νοεμβρίου έστειλε από το κινητό του τηλέφωνο μήνυμα σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο έγραφε ότι ήθελε να επιτεθεί σε Εβραίους για λογαριασμό της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Τον Οκτώβριο, φέρεται επίσης να είχε πει σε άλλον χρήστη διαδικτυακού γκρουπ ότι ήθελε να σκοτώσει Εβραίους για να εκδικηθεί τους θανάτους Μουσουλμάνων σε «Παλαιστίνη, Συρία, Δυτική Αφρική, Νότια Ασία».
Πράκτορες του FBI έφθασαν στα ίχνη του 18χρονου, ο οποίος δέχθηκε να συνεργαστεί και να τους επιτρέψει να εξετάσουν το κινητό τηλέφωνο και να απαντήσει σε ερωτήσεις τους.
Σύμφωνα με την αναφορά του FBI, ο συλληφθείς υποστήριξε ότι «δεν επιθυμούσε πραγματικά να εξαπολύσει επίθεση» και ότι απλώς υποδυόταν κάποιο φανταστικό πρόσωπο.
Εφόσον κριθεί ένοχος, ο 18χρονος βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως και 5 ετών καθώς και πρόστιμο 250.000 δολαρίων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πόλεμος μέχρις εσχάτων: Ο Μπρούκλιν καταγγέλει τους Μπέκαμ για «χειραγώγηση, ταπείνωση, απληστία» – «Δεν είναι οικογένεια, είναι πολυεθνική»
- Αφγανιστάν: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη έκρηξη στην Καμπούλ
- Τζόουνς: «Ανυπομονώ να παίξω μπροστά στον κόσμο μας»
- Ανέβασε στα social media την καταδίωξή του από αστυνομικούς – Διέλυσε σε ανταλλακτικά τη μηχανή για να μην εντοπιστεί
- Πιερρακάκης για τους δασμούς Τραμπ: «Κλειδί ο διάλογος» – Θεμελιώδεις αρχές κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα
- O βασιλιάς του Μαρόκου αποδέχθηκε την πρόταση Τραμπ για ένταξή του ως ιδρυτικό μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Australian Open 2026: Όλοι οι χορηγοί του Slam και η πραγματική αξία των συμφωνιών
- Ανί Ερνό: Όταν μια παράνομη έκτρωση κόντεψε να τη σκοτώσει, έκανε το δικαίωμα στην άμβλωση σημαία της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)





















![Καραμπόλα περισσότερων από 100 αυτοκινήτων στο Μίσιγκαν – Οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στα οχήματα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/michigan-visibility-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442