Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αθήνα: Θρίλερ με δύο πτήσεις της Emirates στο «Βενιζέλος» - Η CIA ενημέρωσε για ύποπτο Άραβα

Αθήνα: Θρίλερ με δύο πτήσεις της Emirates στο «Βενιζέλος» – Η CIA ενημέρωσε για ύποπτο Άραβα

Η μία πτήση δεν απογειώθηκε καν, ενώ η δεύτερη επιστρέφει στην Αθήνα.

Θρίλερ με δύο πτήσεις της Emirates από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας, με προορισμό το Ντουμπάι και τη Νέα Υόρκη.

Μετά από πληροφορίες της CIA, ότι σε πτήση της εταιρείας από την Αθήνα επέβαινε ύποπτος Άραβας επιβάτης, η μία καθηλώθηκε στο αεροδρόμιο πριν απογειωθεί και η δεύτερη επιστρέφει προκειμένου να προσγειωθεί στην Αθήνα.

Μάλιστα «σηκώθηκαν» να το συνοδεύσουν μαχητικά και λίγο μετά τις 22:00 προσγειώθηκε και έχουν ήδη αρχίσει οι έρευνες από κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής, της Ασφάλειας και ειδικούς σκύλους.

Διαβάστε επίσης: Η πρώτη αεροπειρατεία στην Ελλάδα – Πώς άλλαξαν από τότε τα μέτρα ασφαλείας

Όπως προαναφέρθηκε η πρώτη πτήση, η ΕΚ210 με προορισμό το Ντουμπάι, δεν πρόλαβε να απογειωθεί και ενώ το Boeing 777 βρισκόταν σε διαδικασία τροχοδρόμησης πήρε εντολή να επιστρέψει.

Δύο μαχητικά συνόδευσαν το αεροσκάφος

Η δεύτερη, η ΕΚ 209 με προορισμό τη Νέα Υόρκη, είχε ήδη απογειωθεί και βρισκόταν πάνω από την Ιταλία, όταν ο πιλότος ειδοποιήθηκε να προσγειωθεί άμεσα.

Ωστόσο, ούτε η Γαλλία, ούτε η Ιταλία δέχτηκαν να προσγειωθεί το αεροσκάφος σε κάποιο από τα αεροδρόμιά τους και έτσι αυτό επιστρέφει στην Αθήνα.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, οι επιβάτες της πτήσης δεν γνώριζαν τον πραγματικό λόγο για την επιστροφή τους στην Ελλάδα.

Το αεροσκάφος συνοδεύουν δύο αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας και συγκεκριμένα της 340 Μοίρας, που απογειώθηκαν από την Κρήτη και θα το συνοδεύουν μέχρι να φτάσει στο αεροδρόμιο Ελ Βενιζέλος.

Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής και αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν σπεύσει στο αεροδρόμιο.

Η πτήση για Ντουμπάι

Οι επιβάτες επιβιβάστηκαν στο αεροσκάφος κανονικά, οι πόρτες έκλεισαν και το αεροσκάφος τροχοδρόμησε προς το διάδρομο απογείωσης.

Ωστόσο, πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία, ο κυβερνήτης ειδοποίησε τους επιβάτες ότι έπρεπε να επιστρέψει λόγω τεχνικού προβλήματος.

Όταν το αεροσκάφος έφτασε και πάλι στο χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου, οι επιβάτες κλήθηκαν να αποβιβαστούν παίρνοντας μαζί όλες τις αποσκευές τους.

Αντί να ακολουθηθεί, όμως, η συνήθης διαδικασία για ανάλογες περιπτώσεις, που θέλει τους επιβάτες να πηγαίνουν απλά προς την αίθουσα αναμονής, υποβλήθηκαν σε εξονυχιστικό αστυνομικό έλεγχο παρουσία δεκάδων αστυνομικών με πολιτικά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η πτήση είναι έτοιμη να αναχωρήσει.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024