Αν και πάλεψε για τρία οκτάλεπτα απέναντι στην πολύ ισχυρή Ολλανδία, η Εθνική πόλο των γυναικών δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση και λύγισε με 13-8, σε ματς για τον όμιλο της στο Ευρωπαϊκό του Σπλιτ.
Η αναμέτρηση στο πλαίσιο του Α’ Ομίλου, όπου η Ολλανδία πλέον έχει 9 βαθμούς σε τρεις αγώνες, Ελλάδα και Κροατία από 6, η Ουγγαρία 3.
Η Εθνική αντιμετωπίζει, πλέον, την Πέμπτη (01/09) στις 11:00 τη Γερμανία και στις 03/09 την Κροατία (18:30).
Ο αγώνας ήταν ντέρμπι μέχρι το τέλος του τρίτου οκτάλεπτου. Η Ολλανδία ήταν πάντα μπροστά στο σκορ, αλλά η Εθνική μας έβρισκε τον τρόπο να μένει κοντά. Το τέρμα της Νίνου όμως 1.11 από τη λήξη της τρίτης περιόδου που μείωσε σε 9-8, έμελλε να είναι το τελευταίο που σημείωσε. Ακολούθησε ένα ακόμα της Μουλχούιζεν στη κόντρα με την εκπνοή, και άλλα τρία στο τέταρτο οκτάλεπτο, όπου οι «τουλίπες» έχτισαν και τη διαφορά των πέντε τελικά τερμάτων.
«Το ρόστερ που έχουμε ικανοποιεί τις ανάγκες του προπονητή μας και δεν προβλέπω σημαντικές κινήσεις τον Ιανουάριο», δήλωσε ο πρόεδρος της Ίντερ Τζουζέπε Μαρότα
Η τρομερή Φενέρμπαχτσε γύρισε από το -17 (67-50, 28′) και πήρε σπουδαίο διπλό στην έδρα της Μονακό με 92-86 για την έκτη σερί νίκη της στην Euroleague.