Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023
weather-icon 21o
Νέα γενιά αιμοδοτών μέσα από το πρόγραμμα «Αιμοδοσία 365»

Νέα γενιά αιμοδοτών μέσα από το πρόγραμμα «Αιμοδοσία 365»

Τηλεοπτικό σποτ και δράσεις σε όλη την Ελλάδα για αιμοδότες – ενεργούς πολίτες με ενσυναίσθηση. Το πρόγραμμα «Αιμοδοσία 365» οργανώνει αιμοδοσία στη Νομική στις 7 Απριλίου

Καινοτόμες στρατηγικές που στοχεύουν στην εκπαίδευση μιας καινούριας γενιάς συνειδητοποιημένων αιμοδοτών που θα υιοθετήσουν την κουλτούρα της επαναλαμβανόμενης αιμοδοσίας με πρακτικές προσαρμοσμένες στον τοπικό πολιτισμό και περιβάλλον, αναπτύσσει το ερευνητικό πρόγραμμα «Αιμοδοσία365» της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με την υποστήριξη του κοινωφελούς Ιδρύματος «Ι. Λάτση».

Το πρόγραμμα ξεκίνησε την καμπάνια ενημέρωσης με τη δημιουργία τηλεοπτικού σποτ με μήνυμα «το ήξερες ότι το αίμα λήγει σε ένα μήνα;» ενώ συνεχίζει την δράση ενημέρωσης για την εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με τις αιμοδοσίες των πανεπιστημιακών νοσοκομείων της χώρας και δήμων της Αττικής.

Όπως τονίζει η επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος Καθ. Αιματολογίας – Ιατρικής των Μεταγγίσεων της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Μαριάννα Πολίτου, «το αίμα μετά από την προσφορά του  διαχωρίζεται και παρασκευάζονται τα παράγωγά του: τα συμπυκνωμένα ερυθρά, το  πλάσμα και  τα αιμοπετάλια. Τα ερυθρά αιμοσφαίρια μπορούν να διατηρηθούν σε ψυγείο στους 4οC για έως και 42 ημέρες. Τα αιμοπετάλια μπορούν να διατηρηθούν σε αναδευτήρες σε θερμοκρασία δωματίου για έως και πέντε ημέρες, ενώ το πλάσμα καταψύχεται και μπορεί να διατηρηθεί σε καταψύκτες για έως και ένα χρόνο».

Με την πολύτιμη βοήθεια των διευθυντών των Αιμοδοσιών  των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων της χώρας  Π.Γ.Ν Ρίου Πατρών (Δ/ντρια κ. Μούγιου), ΠΑΓΝΗ Ηρακλείου (Δ/ντρια κ. Λυδάκη),  Π.Γ.Ν.. Ιωαννίνων (Δ/ντρια κ. Ζερβού),  Π.Γ.Ν. Λάρισας (Δ/ντρια επ. καθ, κ. Κώτση),  Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης (Δ/ντης  κ. Μαρτίνης),  Π.Γ.Ν. Αττικό (Δ/ντης Καθ. κ. Τσαντές)   Π.Γ.Ν..ΑΧΕΠΑ (Δ/ντρια κ. Χατζηκύρκου) η δράση  μεταφέρει το μήνυμα σε όλη την Ελλάδα με προβολή σε κεντρικά σημεία αιμοδοσιών των πόλεων και αναφορές στον  τοπικό τύπο.

Επιπλέον οι Δήμοι Αθηναίων, Πειραιά, Γλυφάδας, Αγίου Δημητρίου, Πετρούπολης, Ελευσίνας, Βριλησσίων, Ταύρου Μοσχάτου υιοθέτησαν την καμπάνια και χρησιμοποιούν υλικό της για την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Καθώς η εμπειρία και η γνώση του εθελοντή αιμοδότη έχει σημαντικό αντίκτυπο στην προσδοκία της επαναλαμβανόμενης δωρεάς η δράση «αιμοδοσία 365» παρέχει την απαραίτητη στοχευμένη υποστήριξη για την δημιουργία μίας εκτεταμένης ευαισθητοποίησης που  έχει ως αφετηρία  την κατανόηση των υπαρκτών φόβων και ανησυχιών και των ερωτημάτων του υποψήφιου αιμοδότη.

Σκοπός της είναι να οδηγήσει στην καλλιέργεια της στάσης του ενεργού πολίτη, την ενίσχυση της ενσυναίσθησης και της προσφοράς  και την  ενδυνάμωση του αιμοδότη στον πρωταγωνιστικό του ρόλο σε θέματα που άπτονται στις ανάγκες της αιμοδοσίας της κοινότητάς του.

Η δράση αιμοδοσία 365 σε συνεργασία με τα δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων θα διοργανώσει εθελοντική αιμοδοσία στο χώρο της Νομικής του ΕΚΠΑ την Πέμπτη 7 Απριλίου 2022.

Only in

ΑΕΚ: γιατί ήταν πιο ξεκούραστη σε σχέση με τον Παναθηναϊκό!

«Το μόνο πράγμα που πρέπει να φοβόμαστε είναι ο ίδιος ο φόβος». Γνωστή η ρήση του Φραγκλίνου Ρούσβελτ. Και τι σχέση έχει με το ποδόσφαιρο και δη με το ντέρμπι του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ; Σε όλα μπορείς κάτι να δεις… Κυρίως στις αντιδράσεις των δύο προπονητών. Γιατί σε μια σεζόν μεγάλη και με συνεχόμενα […]

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023