Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μαθητές συγκεντρώνουν αίμα

Μαθητές συγκεντρώνουν αίμα

Μαθητές Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ ολόκληρου του δήμου Νεάπολης-Συκεών διδάσκουν με το παράδειγμα τους και προσφέρουν το αίμα τους για να ενισχύσουν την Δημοτική Τράπεζα Αίματος. Το δικό τους δώρο ζωής ας γίνει ένα μάθημα αλληλεγγύης για όλους.

Ηχηρά μηνύματα προσφοράς, ανιδιοτέλειας, κοινωνικής ευθύνης, ευαισθησίας και ευσυνειδησίας συνεχίζουν να στέλνουν δεκάδες μαθητές Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ ολόκληρου του δήμου Νεάπολης-Συκεών, που με τη συγκατάθεση αλλά και την παρουσία των γονέων τους, κατακλύζουν καθημερινά αυτήν την εβδομάδα τα σημεία Αιμοδοσίας του δήμου.

Ήδη, περισσότεροι από 30 μαθητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ανθρωπιάς του δήμου κι έχουν, μέχρι χθες, προσφέρει, για πρώτη τους φορά, πολύτιμες ανάσες βοήθειας στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και στο Σύστημα Υγείας της χώρας μας, επιδεικνύοντας μια συγκινητική στάση μέγιστης ευθύνης και αλληλεγγύης ενισχύοντας δυναμικά την αισιοδοξία και την ελπίδα.

Είχε προηγηθεί, μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου και της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών, επίσκεψη Επισκέπτριας Υγείας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και στελεχών των Συμβουλευτικών Σταθμών του δήμου σε όλα τα Λύκεια του δήμου, όπου και ενημέρωσαν τους μαθητές της Γ΄ Τάξης για την εκστρατεία αιμοδοσίας, προσκαλώντας τους να γίνουν μέλη του εθελοντικού κινήματος (με βάση τα νέα δεδομένα, αίμα μπορούν να προσφέρουν και όσοι νέοι και όσες νέες έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους αλλά δεν έχουν ενηλικιωθεί ακόμη. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται η Υπεύθυνη Δήλωση συναίνεσης του γονέα ή του κηδεμόνα με απαραίτητη την επικύρωση του γνήσιου της υπογραφής).

Η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς του δήμου Νεάπολης-Συκεών ξεκίνησε το προηγούμενο Σάββατο 19 Φεβρουαρίου από τη Δ.Ε. Πεύκων, όπου προσήλθαν 54 εθελοντές αιμοδότες, συνεχίστηκε με τη συμμετοχή 298 εθελοντών στη Δ.Ε. Συκεών, με επόμενο, από χθες, σταθμό τη Δ.Ε. Νεάπολης, όπου και θα ολοκληρωθεί αύριο, με 58 μέχρι στιγμής εθελοντές. Συνολικά, μέχρι χθες, η Δημοτική Τράπεζα Αίματος του δήμου Νεάπολης-Συκεών ενισχύθηκε με 410 μονάδες αίματος, με τη μεγάλη προσέλευση των εθελοντών να καταγράφει αισθητή αύξηση συγκριτικά με την Αιμοδοσία του Νοεμβρίου.

«Ευχαριστούμε θερμά και συγχαίρουμε μικρούς και μεγάλους, παλιούς και νέους αιμοδότες για τη συγκινητική και τόσο ελπιδοφόρα μαζική συμμετοχή τους και αισιοδοξούμε κι ελπίζουμε για όλο και εντονότερη ενδυνάμωση του κινήματος των εθελοντών» δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης προσκαλώντας «μέχρι και την τελευταία μέρα» οποιονδήποτε μπορεί «να συμμετάσχει στη μεγάλη αυτή προσπάθεια του δήμου μας για να αντιμετωπιστούν οι τρομερές ανάγκες για αίμα που υπάρχουν στα νοσοκομεία μας, με χιλιάδες ανθρώπινες ζωές να κινδυνεύουν καθημερινά».

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024