Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία τοποθέτησε νέα δήμαρχο στην Μελιτόπολη στη θέση του «απαχθέντα» Φεντόροφ
Χθες, Σάββατο κάτοικοι της Μελιτόπολης διαδήλωσαν κατά της «απαγωγής του δημάρχου Φεντόροφ», με τον Ζελένσκι να ζητά από Γαλλία και Γερμανία να μεσολαβήσουν για να αφεθεί ελεύθερος από τις ρωσικές δυνάμεις
Η περιφερειακή διοίκηση της Ζαπορίζια στην Ουκρανία, αναφέρει ότι οι Ρώσοι έχουν ήδη τοποθετήσει νέα δήμαρχο στην Μελιτόπολη, την ουκρανική πόλη που βρίσκεται υπό ρωσική κατοχή, μετά τη σύλληψη (οι Ουκρανοί μιλούν για απαγωγή) του εκλεγμένου δημάρχου της πόλης, Ιβάν Φεντόροφ.
Όπως τονίζεται, νέα δήμαρχος της πόλης είναι η Γκαλίνα Ντανιλτσένκο, μέχρι πρότινος μέλος του δημοτικού συμβουλίου.
Διαδηλώσεις στη Μελιτόπολη
Ο Φεντόροφ συνελήφθη από οπλισμένους άνδρες την Παρασκευή και διώκεται για τρομοκρατία από τις εισαγγελικές αρχές των φιλορωσικών δυνάμεων στην περιοχή του Λουγκάνσκ.
Χθες, αρκετοί πολίτες της Μελιτόπολης διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης κατά της «απαγωγής του Φεντόροφ».
Ivan Fyodorov, an ethnic Russian and the 33-year-old mayor of Melitopol, Ukraine, was kidnapped Friday by Russian soldiers, Ukrainian officials said. Hundreds of residents went to the streets Saturday demanding that the mayor be freed. https://t.co/FPz9KcJtx4
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.