Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ποιες οι επόμενες κινήσεις του Ρώσου προέδρου - Τι λέει Έλληνας αντιστράτηγος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ποιες οι επόμενες κινήσεις του Ρώσου προέδρου – Τι λέει Έλληνας αντιστράτηγος

Τι λέει για τις ρωσικές επιχειρήσεις μέσα στις κατοικημένες περιοχές

Τον λόγο που ο Πούτιν δεν πρόκειται να κάνει πίσω αλλά και τις επόμενες κινήσεις του, κατέθεσε ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία, Γιάννης Μπαλτζώης αναφερόμενος στην πορεία της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, καθώς και ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, Σωτήρης Σέρμπο.

Ειδικότερα, ο αντιστράτηγος Γιάννης Μπαλτζώης, μιλώντας στο MEGA, εκτίμησε πως τις εικόνες που βλέπουμε στη Μαριούπολη ενδέχεται να τις δούμε και σε άλλες πόλεις όπως στο Χάρκοβο, στο Σούσι και ενδεχομένως και στην Οδησσό, εάν ο ρωσικός στρατός καταλάβει το λιμάνι Νικολάεβ.

Στη συνέχεια ανέφερε πως οι επιχειρήσεις μέσα σε κατοικημένες περιοχές είναι δύσκολες καθώς κάθε οικία και οικοδόμημα είναι ένα εν δυνάμει οχυρό.

«Δεν έχει τίποτα να χάσει»

Με τη σειρά του, ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, Σωτήρης Σέρμπος εκτίμησε πως στην παρούσα φάση η Ρωσία δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για διαπραγματεύσεις καθώς θέλει να κερδίσει λίγο χρόνο,είτε για ανεφοδιασμό των στρατευμάτων, είτε για την απόσυρση κάποιων και την τοποθέτηση νέων.

Ερωτηθείς ο κ. Σέρμπος για το εάν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να σταματήσει τον Ρώσο πρόεδρο απάντησε πως υπάρχει και το ενδεχόμενο ο Βλαντιμίρ Πούτιν να προβεί σε ισχυρότερες πράξεις σκεπτόμενος πως έχει ήδη δεχθεί σκληρές κυρώσεις και «δεν έχει τίποτε άλλο να χάσει».

Ακρίβεια και εκλογές

Κατόπιν, ο πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας «Το Βήμα», Άρης Ραβανός μίλησε για το κομμάτι της ακρίβειας στα καύσιμα αλλά και στα αγαθά πρώτης ανάγκης. Όπως είπε θα γίνουν ορισμένες παρεμβάσεις από την κυβέρνηση στο εσωτερικό προκειμένου να μην υπάρξουν κοινωνικές «εκρήξεις».

Σε ό,τι αφορά τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, ο Άρης Ραβανός επισήμανε πως υπάρχει μπροστά η πίεση για τον τουρισμό και εάν θα επιτευχθούν οι στόχοι, καθώς στην περίπτωση που είναι χαμηλότερα τα έσοδα, αυτόματα θα μειωθεί και το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν, και εκεί υπάρχουν σκέψεις μήπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει νωρίτερα εκλογές για να προλάβει ενδεχομένως τις όποιες κοινωνικές αντιδράσεις.

Sports in

«Βόμβα» του ESPN για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ρεπορτάζ που… ταράζει τα νερά για Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι Μπακς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024