Γερμανία – Προτεραιότητα στο εμβόλιο της Moderna – Τι συνέβη με το Pfizer
Από την επόμενη εβδομάδα τα ιδιωτικά ιατρεία θα μπορούν να παραλάβουν μέχρι 30 δόσεις εμβολίου BioNTech/Pfizer την εβδομάδα.
Η γερμανική κυβέρνηση θα περιορίσει τη χρήση του εμβολίου των BioNTech/Pfizer κατά της Covid-19, δίδοντας προβάδισμα στο αντίστοιχο σκεύασμα της Moderna, επειδή τα αποθέματα του τελευταίου πλησιάζουν την ημερομηνία λήξης τους.

Λιγότερα Pfizer
Σύμφωνα με επιστολή του ομοσπονδιακού υφυπουργού Υγείας Τόμας Στέφεν προς τα κρατίδια, την οποία επικαλείται το Δίκτυο RND, το προσεχές διάστημα και ενόψει των αναμνηστικών εμβολιασμών, η ομοσπονδία θα παραδώσει στα εμβολιαστικά κέντρα και στους οικογενειακούς γιατρούς λιγότερα εμβόλια BioNTech/Pfizer, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν τα εμβόλια της Moderna που κινδυνεύουν να πεταχτούν, επειδή πλησιάζει η ημερομηνία λήξης τους, στα μέσα του α’ τριμήνου του 2022. Μέχρι τώρα, τα εμβόλια των BioNTech/Pfizer αντιπροσωπεύουν το 90% των παραγγελιών στη Γερμανία.

Από την επόμενη εβδομάδα τα ιδιωτικά ιατρεία θα μπορούν να παραλάβουν μέχρι 30 δόσεις εμβολίου BioNTech/Pfizer την εβδομάδα, ενώ τα εμβολιαστικά κέντρα 1020 δόσεις. Αντιθέτως, δεν θα υπάρχει περιορισμός για τις παραγγελίες από Moderna.
Αντιδράσεις
Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε αντιδράσεις, με την εκπρόσωπο των Πρασίνων για θέματα Υγείας Μαρία Κλάιν-Σμάινκ να δηλώνει στο RND ότι «ο κ. Σπαν είχε υποσχεθεί σε όλους αναμνηστική δόση και τώρα αποδεικνύεται ότι εν γνώσει του προκάλεσε ψευδείς προσδοκίες και το αποτέλεσμα θα είναι να μην μπορούν να εμβολιαστούν γρήγορα όσοι επιθυμούν τον αναμνηστικό εμβολιασμό τους».
- Ευρώπη: Δεύτερη από το τέλος η Ελλάδα στους πραγματικούς μισθούς – Οι προβλέψεις για το 2026
- Ο Ντανιέλ Μπενσαΐντ και η επιμονή ότι πολιτική σημαίνει ανατροπή
- Τι ισχύει με το συμβόλαιο του Κλοπ – Μπορεί να επιστρέψει στους πάγκους;
- Σοβαρές ζημιές από τη έντονη κακοκαιρία σε πολυκατοικία στον Άλιμο – Κατέρρευσε μάντρα
- Mick Abrahams – Πέθανε ο (αρχικός) κιθαρίστας των Jethro Tull σε ηλικία 82 ετών
- Ο Μητροπολίτης Κοζάνης «ξαναχτυπά»: Στο στόχαστρο όσοι υιοθετούν ζώα και τα ρούχα των κοριτσιών
- Διασώθηκαν 13 μετανάστες νότια των Καλών Λιμένων – Έρευνες για τον εντοπισμό ενός ανήλικου
- Mάνατζερ Σαλάχ: «Αυτές είναι οι δύο επιλογές για το μέλλον του…»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)



























































![Θεσσαλονίκη: Ισχυρή έκρηξη σε τράπεζα στον Εύοσμο – Πανικοβλήθηκαν οι κάτοικοι [Φωτογραφίες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Capture-174-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442