Η Εύα Καϊλή ζει τα τελευταία χρόνια στις Βρυξέλλες και εκπροσωπεί τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Σήμερα, η ζωή τής χάρισε έναν επιπλέον ρόλο, αυτόν της μητέρας. Πρόσφατα γέννησε ένα κοριτσάκι και πέρασε τους πρώτους μήνες μετά τη γέννα στην Ελλάδα.
Η τηλεργασία που ήρθε ως συνέπεια της πανδημίας, τη βοήθησε να είναι κοντά στα αγαπημένα της πρόσωπα.
Σχετικά με την ερώτηση του τι σημαίνει να είναι κάποιος ευρωβουλευτής, η ίδια απαντά ότι είναι μεγάλη ευθύνη.
«Εκπροσωπείς τη χώρα σου, ετοιμάζεις τη νομοθεσία που έρχεται στην Ελλάδα. Πρέπει να προστατεύσεις τη χώρα σου και παράλληλα να φροντίσεις για μια καλύτερη Ευρώπη»
Σχετικά με το ποια είναι η άποψη των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών για την Ελλάδα η ίδια απάντησε ότι «είναι διαφορετική από την εκάστοτε κυβέρνηση. Είναι όλοι πολύ φιλικοί. Μετά τον κύκλο ύφεσης αισθάνονται ότι πρέπει να στηρίξουν τη χώρα μας»
Η γλυκιά Εύα σημείωσε επίσης ότι δε μπορεί η κάθε χώρα να παλέψει μόνη της μέσα στην πανδημία, αλλά θα πρέπει όλη η Ευρώπη να είναι ενωμένη.
«Οι νέες συνθήκες της πανδημίας δημιούργησαν προβλήματα αλλά είναι και μία περίοδος αναθεώρησης», σύμφωνα με την κ. Καϊλή.
Αν ανταποκρινόμαστε στα λάθη που όλοι μας κάνουμε με ηρεμία, αν τα αναλύουμε, μαθαίνουμε από αυτά και προσαρμοζόμαστε αναλόγως, μπορούμε να μετατρέψουμε τις αποτυχίες σε νίκες
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.