Lockdown: Ανοίγουν mall και κέντρα αισθητικής από αύριο – Πράσινο φως για click inside στη Θεσσαλονίκη
Στις 6 το απόγευμα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, στην οποία θα συμμετέχει και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.
Πράσινο φως για το άνοιγμα των malls και των κέντρων αισθητικής από αύριο, φαίνεται πώς άναψε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή έκανε δεκτή την εισήγηση του υπουργείου Ανάπτυξης για άνοιγμα όλων των παραπάνω δραστηριοτήτων.
Κάτι που θα γίνει από αύριο.
Παράλληλα, θετική είναι η επιτροπή και για την εφαρμογή του click in shop στα καταστήματα της Θεσσαλονίκης, που εδώ και δύο εβδομάδες λειτουργούν με τη μέθοδο του click away, αλλά και στην Κοζάνη.
Υπενθυμίζεται ότι η επιτροπή είχε απορρίψει την περασμένη εβδομάδα την ίδια εισήγηση από την πλευρά του υπουργείου.
Η επιτροπή εξετάζει και τα μέτρα για την περίοδο του Πάσχα αλλά και το πως θα λειτουργήσει η εστίαση που ανοίγει στις 3 Μαΐου.
Στις 6 το απόγευμα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, στην οποία θα συμμετέχει και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.
Ο οδικός χάρτης
Υπενθυμίζεται ότι η σταδιακή άρση των μέτρων έχει τρεις σταθμούς.
Πρώτον, τη Δευτέρα 3 Μαΐου επαναλειτουργεί η Εστίαση σε εξωτερικούς χώρους, με υποχρεωτικά self-test στους εργαζομένους, αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα και τα γνωστά μέτρα υγιεινής. Παράλληλα η κυκλοφορία διευρύνεται έως τις 11 το βράδυ,
Δεύτερον, στις 10 Μαΐου ανοίγουν και πάλι γυμνάσια και δημοτικά σχολεία. Και εδώ θα ισχύουν οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό, όπως και όλοι οι υπόλοιποι κανόνες προστασίας στις αίθουσες.
Τρίτον, το Σάββατο 15 Μαΐου ανοίγει ο Τουρισμός. Με προδιαγραφές για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί, όσο και για εκείνους που θα πρέπει να ταξιδεύουν με test. Στις 15 Μαΐου, επίσης, απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες, ενώ θα επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες του Πολιτισμού.
- Βγες έξω: Η άσκηση στη φύση κάνει καλό
- Κώστας Παπανικολάου: «Το 10-0 απέναντι στον Παναθηναϊκό είναι σημαντικό, αλλά…»
- Ενισχύεται η παρουσία των γυναικών στο ναυτικό επάγγελμα
- Στην κόψη του ξυραφιού: Η Ουκρανία μεταξύ «προβοκάτσιας» και ειρήνης
- Συνταγή: Μαμαδίστικη κοτόσουπα αυγολέμονο
- Κάρλος Κάιζερ: Ο Βραζιλιάνος που προσποιήθηκε τον ποδοσφαιριστή – Πληρωνόταν αλλά δεν έπαιξε ποτέ σε αγώνα
- Λιανεμπόριο 2025: Mια χρονιά «αποχαιρετισμών» για ιστορικά brands που δεν άντεξαν
- «Οδηγός» για τους δανειολήπτες – Πώς να μειώσετε τις δόσεις στην τράπεζα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 03.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tim-marshall-oMI4Xs46ar4-unsplash-315x220.jpg)

















![Φωτιά σε χώρο φιλοξενίας μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας – Πληροφορίες για τραυματίες [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/photo_5962846914476706844_y-1-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442