Το απόγευμα, στην καθιερωμένη ενημέρωση,  ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αναμένεται να ανακοινώσει τον «οδικό χάρτη» για το άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαϊου

Δύο ημέρες μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού για την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα με το το άνοιγμα δραστηριοτήτων αλλά και τα μέτρα ενόψει Πάσχα μετά το «απαγορευτικό» για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις, ήρθε η ώρα για την εξειδίκευση όλων όσων θα ισχύσουν το επόμενο διάστημα.

Το απόγευμα, στην καθιερωμένη ενημέρωση,  ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αναμένεται να ανακοινώσει τον «οδικό χάρτη» για το άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαϊου καθώς επίσης και όλα όσα θα ισχύσουν ενόψει Πάσχα.

Τα τρία στάδια για την επιστροφή στην κανονικότητα

Υπενθυμίζεται ότι η σταδιακή άρση των μέτρων έχει τρεις σταθμούς.

Πρώτον, τη Δευτέρα 3 Μαΐου επαναλειτουργεί η Εστίαση σε εξωτερικούς χώρους. Και η κυκλοφορία διευρύνεται έως τις 11 το βράδυ. Με υποχρεωτικά self-test στους εργαζομένους. Αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα. Και τα γνωστά μέτρα υγιεινής.

Δεύτερον, στις 10 Μαΐου ανοίγουν και πάλι γυμνάσια και δημοτικά σχολεία. Και εδώ θα ισχύουν οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό. Όπως και όλοι οι υπόλοιποι κανόνες προστασίας στις αίθουσες.

Τρίτον, το Σάββατο 15 Μαΐου ανοίγει ο Τουρισμός. Με προδιαγραφές για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί, όσο και για εκείνους που θα πρέπει να ταξιδεύουν με test. Στις 15 Μαΐου, επίσης, απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες. Ενώ θα επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες του Πολιτισμού.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναμένεται να προχωρήσει σε εξειδίκευση των μέτρων, όσο αφορά τις ημέρες ενόψει του Πάσχα αλλά και άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους, η οποία έχει προσδιοριστεί για τις 3 Μαϊου.

Η κυβέρνηση αναμένεται να κλείσει «παραθυράκια» που επέτρεπαν σε πολίτες να μετακινούνται εκτός της περιφέρειας με διάφορες προφάσεις.

Άλλωστε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη είχε προαναγγείλει νωρίτερα αλλαγές επί του θέματος.

Εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί υπουργική απόφαση που θα κλείνει τις εξαιρέσεις υπερτοπικών μετακινήσεων που δεν δικαιολογούνται, όπως ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, σημειώνοντας ότι εκτός των άλλων, είναι και ζήτημα συνέπειας προς τους συνεπείς, καθώς η πλειοψηφία των πολιτών δείχνει υπευθυνότητα και δεν προσπαθεί να «κλέψει» το σύστημα.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr