Οι έλεγχοι εντατικοποιήθηκαν από το μεσημέρι και μετά, καθώς δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση με πιο αυστηρά μέτρα.

Παρά την απαγόρευση των υπερτοπικών μετακινήσεων, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που προσπάθησαν να αποδράσουν και να περάσουν από τα διόδια, παρακάμπτοντας τα μέτρα για να κάνουν «Πάσχα στο χωριό».

Σύμφωνα με στοιχεία από την Τροχαία από τις 06:00 έως τις 11:30 το πρωί, οι αστυνομικοί είχαν αναγκάσει να κάνουν αναστροφή και να γυρίσουν στην Αθήνα 30 οχήματα στην Αθηνών – Κορίνθου και 12 στην Αθηνών Λαμίας.

Οι έλεγχοι εντατικοποιήθηκαν από το μεσημέρι και μετά, καθώς δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση με πιο αυστηρά μέτρα.

Πόσοι πέρασαν, πόσοι επέστρεψαν, πόσοι πλήρωσαν πρόστιμο

Ειδικότερα, σύμφωνα με το MEGA, πέρασαν 5.400 αυτοκίνητα από Αθηνών – Κορίνθου, 30 γύρισαν πίσω, ενώ σε 4 περιπτώσεις κόπηκαν πρόστιμα.

Αντίστοιχα, πέρασαν 8.280 αυτοκίνητα από την Αθηνών – Λαμίας, 12 γύρισαν πίσω, ενώ σε 3 περιπτώσεις κόπηκαν πρόστιμα.

Ουρές χιλιομέτρων και απίστευτες δικαιολογίες

Το πρωί της Παρασκευής, πάντως, παρατηρήθηκε αυξημένη κίνηση και ουρές χιλιομέτρων στα διόδια της Ελευσίνας, με τους οδηγούς να κατευθύνονται κυρίως προς την Κορινθία. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων επρόκειτο για άτομα που πήγαιναν στην εργασία τους, αλλά δεν έλειψαν και οι οδηγοί που αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην αφετηρία τους, καθώς χρησιμοποίησαν ιδιαίτερα ευφάνταστες δικαιολογίες για να μπορέσουν να φύγουν.

Χαρακτηριστική μία περίπτωση οδηγού ο οποίος ισχυρίστηκε πως πάει για συγκομιδή ελιών, με τον ένστολο να του δηλώνει πως αυτή η περίοδος έχει τελειώσει και να του ζητά να κάνει αναστροφή και να φύγει.

Άλλος οδηγός παρουσίασε έγγραφο για παροχή βοήθειας και στο πορτπαγκάζ του είχε σούβλα και διάφορα άλλα «πεσκέσια» για το Πάσχα.

Επιχείρηση Πάσχα στην πόλη

Η επιχείρηση «Πάσχα στην πόλη» της αστυνομίας βρίσκεται από χθες σε πλήρη εξέλιξη. 10.000 ένστολοι σε όλη την Ελλάδα με συνεχείς ελέγχους, drones, ελικόπτερα και μπλόκα σε διόδια και κεντρικούς οδικούς άξονες, θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν τις εξορμήσεις των πολιτών από τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Ο έλεγχος γνησιότητας των πιστοποιητικών όσων θα επιχειρήσουν να ταξιδέψουν θα είναι άκρως σχολαστικός, ενώ για τους παραβάτες προβλέπονται πολύ αυστηρά πρόστιμα.

Η Αστυνομία θα έχει ισχυρή παρουσία, εκτός των άλλων, όχι μόνο στα διόδια, αλλά και στους παραδρόμους εθνικών οδών, προκειμένου να αποτρέψει την μετακίνηση όσων θα προσπαθήσουν να κάνουν «Πάσχα στο χωριό». Όποιοι δεν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα για διαπεριφεριακή μετακίνηση θα κάνουν αναστροφή στα διόδια και θα γυρίζουν πίσω.

Με βάση τη νέα ΚΥΑ, σε όσους επιχειρήσουν να μετακινηθούν χωρίς λόγο τις ημέρες του Πάσχα το πρόστιμο είναι 300 ευρώ, και 500 σε οποίον επιχειρήσει μετακίνηση τοπική η διαπεριφερειακή με ψευδή βεβαίωση.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr